Az online időpontfoglaló honlapot ért "terheléses támadás" miatt előállt informatikai problémák elhárítása megtörtént, a tervek szerint szombat reggeltől újra lehet interneten időpontot foglalni jelenleg Sinopharm és AstraZeneca oltásokra. Az egynapos pénteki oltásra meghirdetett Pfizer vakcina elfogyott – közölte a Koronavírus Sajtóközpont.

Elhárították a "támadást" az online időpontfoglaló honlapról, reggeltől újra lehet regisztrálni kétféle vakcináraFotó: MTI/Czeglédi Zsolt

Felhívták a figyelmet, hogy a kórházi oltópontokon minden vakcinából annyit tudnak felkínálni, amennyi épp rendelkezésre áll. A Magyarországon használt vakcinák mindegyike hatásos és véd a megbetegedés ellen – hangsúlyozták.

Az időpontfoglalót csak az oltásra regisztráltak tudják használni, közülük is csak azok, akiknek a regisztrációja már érvényesítve van, tehát a regisztrációkor megadott adataikat már ellenőrizték. Azt, hogy egy regisztráció milyen státuszban van, a https://vakcinareg.neak.gov.hu/regisztracio/ oldalon lehet ellenőrizni.

A közleményben kiemelték, hogy az időpontfoglaló kezelése nagyon könnyű: a TAJ-szám és születési dátum megadásával tudnak belépni a regisztráltak, majd kiválaszthatják, melyik napon, hány órakor és melyik településen és ott melyik kórházi oltóponton szeretnék megkapni az oltást. Fontos tudni, hogy mindenki csak egy foglalást tud végezni és a véglegesített foglalása már nem módosítható. A foglalásnál érdemes arra is gondolni, hogy az egy hónap múlva esedékes második oltást is ugyanazon a kórházi oltóponton fogja megkapni, ahol az elsőt – hívták fel a figyelmet. Az időpontfoglalásról visszaigazoló emailt, sőt az oltás előtti nap emlékeztető emailt is kapnak az érintettek, és a foglalás visszaigazolása ki is nyomtatható.

A közleményben kérik, hogy aki szeretne oltást kapni, az mielőbb foglalja le az időpontot. Kérik azt is, hogy a lefoglalt időpontban mindenki pontosan jelenjen meg, az oltásra vigye a személyi igazolványát, a TAJ-kártyát, a kitöltött és kinyomtatott hozzájáruló nyilatkozatot, és lehetőleg a kinyomtatott foglalás visszaigazolást.

Egyúttal arra is kérik a regisztráltakat, hogy ha már foglaltak online időpontot és a háziorvosuk is hívja őket oltásra, akkor jelezzék a háziorvosnak, hogy már van időpontjuk kórházi oltópontos oltásra. Így a háziorvos másnak tudja felajánlani a vakcinát.

Forrás: MTI

Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

16 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Yoda69
A sinot dugjatok fel magatoknak tetvek.
Kivarjuk a Pfizert, örökké nem dugdoshatjátok te mocsadek.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Yoda69
A sinot dugjatok fel magatoknak tetvek.
Kivarjuk a Pfizert, örökké nem dugdoshatjátok te mocsadek.
RonaGyuri
"problémák elhárítása megtörtént", az ok amiért használták, pontosabban szerették volna megszűnt! =))
tudode
Ez a Pfizerrel való kecsegtetés olyan örömlányosra sikeredett, amikor
.
Megkérdeznek 3 nőt, hogy mi a foglalkozásuk.
Az első:
- Én kertésznő vagyok, melegágyból melegágyba vándorolok.
A második:
- Én matematikus vagyok, összeadom magam a főnökömmel, négyzetre emelem a szoknyámat és kivonom magam a forgalomból.
A harmadik:
- Én is olyan qva vagyok mint ők csak nem tudom olyan szépen megfogalmazni!
Havanagi
Mi ez a terheléses támadás?Már megint megy a piszok félrevezetés! Egyszerűen szar a rendszer,de jobb megint hazudni ugye?!
Sámannus
Nagyon úgy néz ki,hogy emberkísérletek folynak. Ez a tolvaj banda semmire sem alkalmas
csipetke
Támadás?!Milyen támadás?Ez a foglalási rendszer úgy sz@r,ahogy van,másrészt támadásnak minősítik azt,ha valaki ragaszkodik az EU által bevizsgált megbízható vakcinához?De most legalább orbán is láthatta,hogy mennyien szeretnék a pfizert. Nem támadástól omlott össze a rendszer,hanem a sok jelentkezőtől.Május közepére-végére elfogynak a regisztráltak,és sokan ki fognak várni,(akiknek most nem jutott pfizer) de a kínai cuccot,amiről orbán döntötte el,hogy jó,arra cuppanjanak rá a fidesznyákok
Toller Béla
Hazug disznók, nem volt ott semmiféle terheléses támadás, terrorizmus, stb. A merő hülyeség, az volt ott megtestesülten látható ! Meg az orbánbanda önkényeskedése. Lekapcsolták. Másnap visszakapcsoltak valami mást. Félretettek. Stb.
Peller Anikó
@Toller Béla: Dehogynem. Ezek a bunkó panelproli kommenyisták regisztrálni akartak, mert buzik. Ezért azt képzelték, hogy lehet. Használni akarták a kirakatfelületet, de a hülyéje nem jött rá, hogy nem neki van az odatéve, ocsmány támadó felelőtlen hominidáknak.

Ezek szándékosan használni akarták a rendszert. Terroristák.
Gauntlet
a fejükben van terhelés sajnos. a valóság:
sokan akadtak egyszerre Pfizer vakcinát és a honlap nem bírta - kaputt.
Qqberci
Hazugság, FideSS a neved!
- Mi az, hogy "elfogyott"? 2,5 millió adag jött be eddig, kedden (4-én) jön további 340 ezer, jövő kedden (11-én) újabb 340 ezer és eztán minden kedden. Akkor mire is kel "félretenni"?
- Mao Könnyét igyátok meg zöldtea helyett, a kutya se kérte, hogy hozzátok, szükség sincs rá.
- A "rendszereteket" meg oda kellene adni egy hozzáértő számítástechnikusnak, hogy szedje rendbe! (hacsak nem az a cél, hogy ne működjön...)
ómió
"Támadás"? Ugyan már! Efftársi szabotázs! Ezért Rákosi efftársuk még akasztatott! Persze "népi demokratikusan"!
Yoda69
@Qqberci: Visszanyalt a fagyi O1G elvtarsnak.
Clavigo
@ómió: Csak nem te voltál a hóhér,,te köcsög .? dr.Kotász,,dr Kotász...!! Te..sszarputtony...Menjél haza,,te gyökér,,oszt mondd meg anyádnak,hogy hülye vagy...,

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.