Ez közel 376 millió forintba került eddig.

Az elektromos rásegítésű kerékpárok beszerzését támogató pályázatnak már a hatodik fordulója nyílik meg május 3. és 7. között, a kormány eddig mintegy 3500 elektromos kerékpár kedvezményes megvásárlásához járult hozzá közel 376 millió forinttal – jelentette be Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) parlamenti és stratégiai államtitkára a tárca vasárnapi közleményében.

"A kormány számára a teremtett világ védelme nemcsak egy jelszó, hanem valódi küldetés, ezért is alkottuk meg és hajtjuk végre a Klíma- és Természetvédelmi Akciótervet, amelynek fontos része a közlekedés zöldítése. Az elektromos kerékpárok vásárlását segítő pályázat célja, hogy csökkentse a munkavállalók autóhasználatát, és egészséges, környezetkímélő kerékpározásra ösztönözze a magyar embereket a hétköznapokban is" – fogalmazott az államtitkár.

Schanda Tamás a pályázat részleteivel kapcsolatban ismertette: május 3-án reggel 8 órakor indul az elektromos rásegítésű kerékpárok beszerzését támogató, 1 milliárd forintos keretösszegű pályázat hatodik szakasza. A támogatás maximális mértéke a vételár 50 százaléka, pedálszenzoros kerékpárok esetében legfeljebb 90 ezer forint, nyomatékszenzoros kerékpárok esetében pedig legfeljebb 150 ezer forint.

Idén tavasztól egyszerűsödött a pályázatok elszámolásának folyamata, így már nem szükséges benyújtani és megkötni sem az adásvételi szerződést. Csökkentek az adminisztrációs terhek is, ezzel jelentősen rövidült az ügyintézés ideje, felgyorsítva a támogatások kifizetését. A pályázat részleteiről az IFKA honlapján érhető el bővebb tájékoztatás.

A dokumentumokat ebben a fordulóban 2021. május 7-én éjfélig lehet benyújtani – áll a közleményben.

Forrás: mti.hu

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

namihami
A biciklik árát elnézve ez is egy hasonló biznisznek látszik, mint a nagycsaládos autóvásárlási-támogatás. Itt is, ott is az kapja a pénzt, akinek egyébként is van és nem nagyon szorult és szorulna rá.
Aki egy bicikliért (vagy autóért--sok gyerek mellett) képes ezekre és ennyit beruházni, az lenne a legkevésbé rászorulva. Arról már ne is beszéljünk, hogy egy családban általában nem is egy bicikli kellene.
Málna
@namihami: Senki nem is állította, hogy ez a rászorulók támogatásáról szólna.
emerencia
@Málna: Mindannyiunk által megtermelt közpénzeket osztogatnak a jómódúak egymásnak, erről szól! Szégyene Orbán rendszerének, hogy mindemellett rengeteg jobb sorsra érdemes ember alapvető dolgokon próbál spórolni pedig megérdemelne egy középosztálybeli jólétet vagy legalább egészséget, túlélést de nem kapja meg! Vajon miért nem futja minőségi oltásra, biztonságos ffp2 maszkra, tesztre, 100%-os táppénzre covid esetén??? Miért hülyeségekre költik azt a pénzt amit a biztonságra, túlélésre kellene???
Málna
@emerencia: Ez nem hülyeség, és pont a túlélésről szól - a környezetvédelemről. Ha minden pénzt a szerencsétlenekre szórunk el, akkor tuti kipusztul az emberiség. A középosztálybeli jólétet pedig nem kapjuk, hanem megdolgozunk érte. Olyan furcsa nekem, hogy több évtizeddel a rendszerváltás után ti, idősek még mindig ott tartotok, hogy mindent kapni akartok.
emerencia
@Málna: A környezetvédelemre mindent rá lehet fogni. Egy kerékpár akku elég hamar tönkremegy és szennyezi a környezetet. Eladtam már néhány villanybringát életemben de egyetlen olyan vevővel nem találkoztam, akit környezetvédelmi szempontok vezéreltek volna. Egyszerűen csak nem akartak vagy nem bírtak teljes erőből hajtani és megengedhették maguknak a hagyományos bicajhoz képes borsos árat. Legutoljára pl. egy maszek vállalkozó vett egyet az alkalmazottjának születésnapjára. Így akarja meghálálni a sok-sok éves szorgalmas munkáját. Ilyen is van. Akiket te "szerencsétleneknek" titulálsz, gyakorta egy életen át dolgoznak keményen és termelik az un. "szerencsések" jólétéhez a forrásokat. Sokan közülük azért mennek demokratikus jóléti államba dolgozni ha tehetik mert ugyanazon munkáért gyakorta jobb munkakörülményeket, méltányos javadalmazást kapnak. Mi idősek keményen adtunk a társadalomnak több évtizeden át és joggal elvárjuk cserébe, hogy egy demokratikus, szolidáris jóléti jogállam tagjaként senkinek se kelljen szenvedni a civilizált emberi élethez szükséges anyagiak hiányától csak azért mert a nertársaknak és rajongóiknak az a fixa ideája, hogy a többség kifosztásából joguk van gazdagodni.
namihami
@Málna: 11.40: Akkor írják rá, hogy ez is az eleve gazdagok egymás közötti üzlete. A csóró pedig, úgy fidesz-vonalon, miként minden egyébben, ebben is le van sz@rva. És a pénz osztogatása továbbra is a kaszt előjoga maradjon.
A nagycsaládos autósegély helyett annak kellene segíteni, aki egyáltalán már annak is örül, hogy a munkahelyétől 20-30-40 km-re talál munkát (és főleg megélhetést) és kénytelen a 20 éves Ladájával, Daciájával és hasonló ""8-10 milliós autójával"" járni. És nem a munkahelye teszi a se..e alá a luxus Skodát és egyéb hasonló kategóriát, persze a korlátlan kilométer-használattal.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.