A Nemzeti Népegészségügyi Központ járványügyi osztályvezetője ugyanakkor felhívta a figyelmet a védőoltások fontosságára.

A koronavírus-járvány harmadik hulláma leszállóágba került, ugyanakkor továbbra is fontos az oltási program folytatása, mivel azáltal elkerülhetők az újabb súlyos járványhullámok – mondta a Nemzeti Népegészségügyi Központ járványügyi osztályvezetője vasárnap a közmédiának.

Galgóczi Ágnes: leszállóágba került a koronavírus harmadik hulláma

Fotó: YouTube/Magyarország kormánya

Galgóczi Ágnes hangsúlyozta, minél nagyobb a lakosság átoltottsága annál kisebb az esélye egy újabb súlyos járványhullám kialakulásának.

Kiemelte, minden oltóanyag hatékony, valamint biztonságos és megvéd a kórházba kerüléstől.

Az osztályvezető elmondta, a korlátozó intézkedéseknek, valamint a védőoltási programnak köszönhetően javulnak a járványügyi adatok: folyamatosan csökken az aktív fertőzöttek, a kórházban kezeltek és a lélegeztetőgépen lévők száma.

Magyarország pénteken elérte a négymillió beoltottat, azonban továbbra is fontos betartani a maszkviselésre, a higiénére és a távolságtartásra vonatkozó szabályokat.

Megjegyezte, az idősotthonok átoltottsága mostanra elérte a 80 százalékot, ami lehetővé tette, hogy az intézményekben felfüggesszék a látogatási tilalmat.

Galgóczi Ágnes azt kérte, az is regisztráljon az oltásra, aki eddig ezt még nem tette meg, hiszen csak ezt követően lehet időpontot foglalni a vakcinákra, illetve a háziorvosok is kizárólag ezután adhatnak oltást.

Forrás: mti.hu

20 hozzászólásarrow_drop_down_circle

jesz
nocsak...leszállóágba került a vírus-támadás?

...és ezt a vírus is tudja?
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
jesz
nocsak...leszállóágba került a vírus-támadás?

...és ezt a vírus is tudja?
Pálinkás Pál
ezt kell mondania most...puhos parancsba adta..
gina
Ugyan ki hisz ennek a fidesz bandának, ugy tolják a számokat ahogy nekik éppen érdekük,, aljas egy gazember mind OV val az élen--biztos volt amit OV megmond az 100% HAZUGSÁG !!!
gina
Ami nagyon leszállóban van az a fidesz csillaga, jöhet a nagy oltási szöveg, de a 27 000 + halott is benne van a pakliban,,, annyira átlátszüan hülye az a kormány hogy az már fáj...
Béla333
Mi van? Szeszil a hétvégi sütit süti?
Vagy éppen azt állítja össze, hogy mire költötte el az Uniós milliárdokat az általa irányított szervezet?
Válaszolt már Hadházynak, vagy még mindig csak az időt húzza?
Eladott Ország
"Csak a pontosság és a tisztánlátás kedvéért: Ukrajna lakossága 43,515 millió fő. Az áldozatok száma 44 ezer. Tegnap Ukrajnában 307 halálesetet jelentettek. Magyarország lakossága 9,64 millió fő. 27 540 halott. Tegnap 182 ember hunyt el a vírussal összefüggésben. Ez azt jelenti, hogy amennyiben Ukrajnában azonos arányú lenne az elhalálozás, mint Magyarországon, akkor több, mint 124 ezer halott lenne. De nincsen. Lakosságarányosan világelsők vagyunk, megelőztük Gibraltárt is. Mindegy, hogy milyen számrendszerben ki mit hazudik, valami őrületesen nem stimmel itt. Aki ezt nem látja, az vagy vak vagy hülye."
CsipkeRózsa
Igen, de nem most, hanem már egy hónapja megvolt az idősotthonok lakóinak oltása 82 %-os:

"Müller Cecília országos tiszti főorvos pedig az operatív törzs szerdai tájékoztatóján közölte, hogy az idősotthonban élők 82, és a gondozók 77 százaléka megkapta már a koronavírus elleni oltást, és ennek hatására sokkal kevésbé terjed a vírus az intézményekben."

24.hu/belfold/2021/04/01/koronavirus-idosotthonok-latogatasi-korulmenyei-enyhites/
CsipkeRózsa
@sgl: Valóban, régebben még láthattuk is, de mintha eltűnt volna, Dr. Horváth Ildikó.
Eladott Ország
@sgl: Horváth Ildikó eü. államtitkár, Kásler doktor úrnál hátradőlve oltakozik/sikítozik. Ne dőljön hátra senki, mert hanyatt fog zuhanni! Gondolom, majd akkor is szólni fog, ha már hátra lehet dőlni. Addig már elkuporgunk a hokedlin, és repesve várjuk, kinek milyen oltás jut.
cdn.shortpixel.ai/client/q_lossy,ret_img,w_797,h_415/https://kolozsvaros.com/wp-content/uploads/2020/04/kaslerhorvath.jpg
Eladott Ország
@CsipkeRózsa: ma, 14:37 ♦ Horváth Ildikó, a horvát kunát számolta, a sok hátradőlés után, azért nem láttuk.
jesz
@sgl: Akkor próbálja a főnökének elmagyarázni, mi is az a tüdő..mert a rossznyelvek szerint van mit pótolni...
Amúgy Horváth nagyon okos hölgy, tud érthetően szólni a néphez(is)..lehet, hogy ez a baj? Fél a főnöke, hogy a fejére nől?
CsipkeRózsa
@jesz: Az is lehet, hogy ő sértődött meg valamiért, nem hódolt be, mert gondolkodó típus.
Rockxy
csúnya lenne, ha beleütközne a negyedikbe, amit már beterveztek a patkányok.
kereső
@Rockxy: Itt van az indiai dupla mutáns a szomszédban (Románia), csak idő kérdése, hogy nálunk is megjelenjen. Még a harmadik sem ért véget, hiába a nagy "lazitás".
volvós
@sgl: ...valamelyik kormányközeli kuplerájban...
Yoda69
@sgl: Szerintem épp a fodrásztól jött. Csakhogy a fodrász nem a szájára tette a maszkot, hanem a szemére.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.