Az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) szociális ügyekért felelős államtitkára szerint a legtöbb intézményben magas a beoltottak száma. Mindezt egy pátyi idősotthonban mondta el némi kampányolás mellett.

Újra látogathatók az idősotthonok, mivel a legtöbb intézményben magas azok száma, akiket beoltottak koronavírus ellen – mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) szociális ügyekért felelős államtitkára vasárnap, Pátyon.

Újra látogathatóak az idősotthonok

Fülöp Attila, az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális ügyekért felelős államtitkára anyák napja alkalmából virágot ad át a lakóknak a pátyi Befogadás Háza Időskorúak Otthonában 2021. május 2-án.

Fotó: MTI/Kovács Tamás

Fülöp Attila a Magyar Máltai Szeretetszolgálat által fenntartott Befogadás Háza – Időskorúak Otthonában elmondta, a nyitás annak köszönhető, hogy a kormány időben intézkedett arról, hogy elegendő koronavírus elleni vakcina álljon rendelkezésre, valamint hogy folyamatosan növekszik az oltási hajlandóság az országban.

Hozzátette, a látogatás védettségi igazolványhoz van kötve. Fontosnak nevezte azt is, hogy már nem csak negatív koronavírus-teszttel, hanem védettségi igazolvánnyal is felvehetők új lakók az intézményekbe.

A szociális ügyekért felelős államtitkár arról beszélt, hogy a zárt közösségeket, mint az idősek otthonai, az elmúlt egy évben a járvány miatt el kellett szigetelni, be kellett zárni a lakókkal együtt, ami nem volt könnyű sem az otthonokban lakóknak, sem az ott dolgozóknak, sem pedig a hozzátartozóknak.

Elmondta, nem találkozhatott senki hosszú ideig a családtagjaival, vagy a barátaival, ami egy nehezen kezelhető helyzet és nem volt könnyű megélni.

Forrás: mti.hu

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.