14-19 fok is lehet hétfőn, inkább délelőtt valószínű még a csapadék több helyen, éjjel viszont még gyenge fagy is lehet.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint hétfőn napközben szakadozik, gomolyosodik a felhőzet, az ország nagy részén több órára kisüt a nap. A késő délutáni, esti óráktól egyre több helyen kiderülhet az ég.

Széllel és egyre több napsütéssel indít a május

Fotó: Illusztráció/pixabay.com CCO

Kora délutánig elsősorban a délnyugati, nyugati megyékben, valamint az északkeleti határ közelében elszórtan még számítani lehet kisebb esőre, záporra, estére azonban mindenütt megszűnik a csapadék. Megélénkül, főleg az ország északi felén helyenként meg is erősödik az északnyugati szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet 14 és 19 fok között valószínű. Késő estére 5 és 11 fok közé csökken a hőmérséklet.

Hétfő éjjel többnyire derült lesz az ég, inkább csak az északi megyékben lehet némi felhőzet az égen. Mindenütt mérséklődik a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 0 és +8 fok között alakul, az északi völgyekben gyenge fagy is lehet.

Kedden sok napsütés várható gomolyfelhőkkel, délutántól egyre több fátyolfelhővel, csapadék nélkül. A szél délire, délnyugatira fordul, és az Észak-Dunántúlon megerősödik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 17 és 23 fok között alakul, északkeleten az alacsonyabb, délnyugaton a magasabb értékekkel.

Forrás: met.hu

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.