A Telex egy félórás videóinterjút készített Lázár Jánossal, aki 2018 óta nem kapott pozíciót a kormányban.

Lázár János kitálalt: „Az ember nem tudja megúszni, hogy ne fizesse meg a mondatainak, vagy a döntéseinek az árát.”
Fotó: Kovács Tamás / MTI

A volt miniszter több kényes témát is érintett a videóinterjúban, amelyet a Telex.hu készített vele. A HVG.hu cikke szerint kérdezték például arról a tényről, hogy 2018 óta nem kapott semmiféle pozíciót a kormányban, amire így felelt:

Az ember nem tudja megúszni, hogy ne fizesse meg a mondatainak, vagy a döntéseinek az árát.

Az utóbbi időszak Fideszes botrányairól megjegyezte, hogy sokat segítenének a Fidesznek, ha nem lennének korrupciógyanús ügyek. Ilyen például Hódmezővásárhelyen, Mezőhegyesen és környékén Simonka György botránya.

Ugyan Simonka György most is parlamenti képviselő, Lázár utalt arra, hogy bukhat: miután azt mondta, hogy „Simonka úr is itt kezdte és fejezte be a pályafutását”, a kérdésre, hogy itt befejezi-e tényleg, annyit válaszolt: „nem, a bíróságon”.

Lázárt megkérdezték az Origo-ügyről is, ami azért is indokolt, mert 2014-ben az után kezdődött el a portál teljes átalakítása és látványos jobbra tolása, hogy Lázár milliós hotelszámláiról jelentek meg cikkek. Most azt mondta az esetről:

Azóta a nemzeti oldal még rengeteg platformba tette be a kezét, meg a lábát. Tehát nem az Origo volt a célpont, csak.

A kormány célja szerinte az, hogy „a nemzeti erőforrások nemzeti kezekbe kerüljenek”, ha ezért bárki el akarná számoltatni, áll elébe – mondta.

Beszélt arról is, hogy a Fidesz 2019-ben meggyengült a nagyvárosokban. Budapest elvesztése nagy veszteség volt a Fidesz számára, ahogy sok nagyvárosé is – Lázár megfogalmazása szerint „Budapestet a kormány fejlesztette 2010 és 2019 között, és nem Tarlós István, ezt mindenki tudja.”

Arra a kérdésre pedig, hogy jöhet-e a 2019-eshez hasonló eredmény a 2022-es választáson, azt válaszolta: „Abszolút jöhet, 12 évi kormányzás után ez egyáltalán nem meglepő”.

Forrás: HVG.hu
Fotó: MTI/Kovács Tamás

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Quasimudo
Geszt lakosai imádják. Olyan infrastruktúrát épített ki, hogy Szabadkígyós is imádni fogja!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
balos
AZ ilyen eresz lakó még képes magát kaserolni,hogy lopott pénzből jár a szája:hogy mindenki annyit ér,amennyit el tud lopni a pozíciója alatt!
Toller Béla
Igen, ezt a fajta könyörtelenséget kell eltanulni orbántól, a többire magun is rájövünk ...
volvós
mocskos görénnyé " fejlesztette " magát a gerinctelen szar ember...
Néro
„Az ember nem tudja megúszni, hogy ne fizesse meg a mondatainak, vagy a döntéseinek az árát.” Hááát Lázálomalom Anyitérőjános nem tudom milyen megfizetésről beszélsz. Ha ezt úgy húsz év után mikor kiengednek akkor mondod egyet is értünk. Tudod a döntéseidnek az árát eddig nem te hanem úgy tízezrével a trafikosok a rokkantak ... FIZETTTÉK MEG.
Quasimudo
Geszt lakosai imádják. Olyan infrastruktúrát épített ki, hogy Szabadkígyós is imádni fogja!
Horizont
A videó 33 perces de nagyon érdemes végignézni. Lázár azt gondolja ettől szimpatikusabb lett. Egyáltalán nem, sőt. Ő mindennel el tud számolni. Vastag bőr van a pofáján. Visszaszeretne kerülni a hatalomba ezért mindenre képes. De azért közben a saját gazdagodása se haljon el.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.