A Telex egy félórás videóinterjút készített Lázár Jánossal, aki 2018 óta nem kapott pozíciót a kormányban.

Lázár János kitálalt: „Az ember nem tudja megúszni, hogy ne fizesse meg a mondatainak, vagy a döntéseinek az árát.”
Fotó: Kovács Tamás / MTI

A volt miniszter több kényes témát is érintett a videóinterjúban, amelyet a Telex.hu készített vele. A HVG.hu cikke szerint kérdezték például arról a tényről, hogy 2018 óta nem kapott semmiféle pozíciót a kormányban, amire így felelt:

Az ember nem tudja megúszni, hogy ne fizesse meg a mondatainak, vagy a döntéseinek az árát.

Az utóbbi időszak Fideszes botrányairól megjegyezte, hogy sokat segítenének a Fidesznek, ha nem lennének korrupciógyanús ügyek. Ilyen például Hódmezővásárhelyen, Mezőhegyesen és környékén Simonka György botránya.

Ugyan Simonka György most is parlamenti képviselő, Lázár utalt arra, hogy bukhat: miután azt mondta, hogy „Simonka úr is itt kezdte és fejezte be a pályafutását”, a kérdésre, hogy itt befejezi-e tényleg, annyit válaszolt: „nem, a bíróságon”.

Lázárt megkérdezték az Origo-ügyről is, ami azért is indokolt, mert 2014-ben az után kezdődött el a portál teljes átalakítása és látványos jobbra tolása, hogy Lázár milliós hotelszámláiról jelentek meg cikkek. Most azt mondta az esetről:

Azóta a nemzeti oldal még rengeteg platformba tette be a kezét, meg a lábát. Tehát nem az Origo volt a célpont, csak.

A kormány célja szerinte az, hogy „a nemzeti erőforrások nemzeti kezekbe kerüljenek”, ha ezért bárki el akarná számoltatni, áll elébe – mondta.

Beszélt arról is, hogy a Fidesz 2019-ben meggyengült a nagyvárosokban. Budapest elvesztése nagy veszteség volt a Fidesz számára, ahogy sok nagyvárosé is – Lázár megfogalmazása szerint „Budapestet a kormány fejlesztette 2010 és 2019 között, és nem Tarlós István, ezt mindenki tudja.”

Arra a kérdésre pedig, hogy jöhet-e a 2019-eshez hasonló eredmény a 2022-es választáson, azt válaszolta: „Abszolút jöhet, 12 évi kormányzás után ez egyáltalán nem meglepő”.

Forrás: HVG.hu
Fotó: MTI/Kovács Tamás

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Quasimudo
Geszt lakosai imádják. Olyan infrastruktúrát épített ki, hogy Szabadkígyós is imádni fogja!
NKF
Én akkor csíptem ezt a bájgúnárt amikor kussolt.Olyan jól esett nem hallani.
Mostanában meg annyit nyal,hogy már undorom van.
balos
AZ ilyen eresz lakó még képes magát kaserolni,hogy lopott pénzből jár a szája:hogy mindenki annyit ér,amennyit el tud lopni a pozíciója alatt!
Toller Béla
Igen, ezt a fajta könyörtelenséget kell eltanulni orbántól, a többire magun is rájövünk ...
volvós
mocskos görénnyé " fejlesztette " magát a gerinctelen szar ember...
Néro
„Az ember nem tudja megúszni, hogy ne fizesse meg a mondatainak, vagy a döntéseinek az árát.” Hááát Lázálomalom Anyitérőjános nem tudom milyen megfizetésről beszélsz. Ha ezt úgy húsz év után mikor kiengednek akkor mondod egyet is értünk. Tudod a döntéseidnek az árát eddig nem te hanem úgy tízezrével a trafikosok a rokkantak ... FIZETTTÉK MEG.
Quasimudo
Geszt lakosai imádják. Olyan infrastruktúrát épített ki, hogy Szabadkígyós is imádni fogja!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.