A WHO európai vezetője, Hans Kluge beszélt a magyarországi járványügyi intézkedésekről – írja a Blikk.hu.

A WHO megszólalt a magyar járványpolitikával kapcsolatban – Kockázatosak a sporteseményekFotó: MTI/Mónus Márton

Hans Kluge, az Egészségügyi Világszervezet (WHO) európai vezetője szerint az oltás nem helyettesíti a korábbi védekezési intézkedéseket, elmondása szerint

csak akkor tudjuk megállítani a vírust, ha az összes fegyvert bevetjük.

Kluge a HVG-nek adott interjút, melyben példaértékűnek nevezte Magyarország oltási kampányát. Hangsúlyozta azonban, hogy az egyre több beoltott, és a csökkenő fertőzésszám ellenére nem szabad megfeledkeznünk az eddig bevált védekezési eszközökről, mint a maszkhordás, a távolságtartás és a rendszeres kézfertőtlenítés – írja a Blikk.hu.

A HVG rákérdezett arra, hogy biztonságosnak tekinti-e a nagyobb, nézők részvételével megtartott sporteseményeket, Kluge pedig elmondta, hogy amíg a közösségi terjedés jelen van, addig a tömeges összejövetelek még mindig szuperfertőző eseményekké válhatnak, és nagy kockázatot jelentenek.

Forrás: Blikk.hu
Fotó: MTI/Mónus Márton

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Pálinkás Pál
a kínaiak által pénzelt WHO böfögését olvashatták...
Néro
Kinek kockázatos ? Ki az az agyarokkant aki kimegy a stadinjóba azért , hogy agyatlan focibuzik ütlegeljék szurkolás helyett. Meg tudja mondani valaki mikor volt utoljára mikor két gyerekkel el lehetett menni egy mérkőzésre anélkül , hogy előtte elköszöntek volna a hozzátartozóktól ?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.