Vasárnap 9 ezernél is kevesebben kapták meg az első oltásukat, egyre jobban elmaradunk az eredeti tervektől – írja a Telex.hu.

Siralmasan el vagyunk maradva a tervezett oltási tempóhoz képest
Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

A kormány már egy jó ideje a beoltottsági számokhoz köti a lazításokat. 3,5 milliónál nyithattak a teraszok, 4 milliótól a védettségi kártyával sok, rég el nem érhető szolgáltatás vehető ismét igénybe, majd május végére, 6-7 millió oltás körül leszünk kinn a vízből.

Hétvégén kezdődött az oltási terv nehezebb része, cél az 5, majd a 6 millió. Ehhez 2 héten át napi 150 ezer első dózist kell eloltani, ami nem tűnik egyszerű feladatnak, hiszen ennyi vakcinát még nem adtak be soha egy nap alatt – írja a Telex.hu. Ráadásul az eddigi 60 ezres napi cél sem teljesült mindig a hétvégéken, 150 ezres napi tervnél jóval nagyobb csúszásokat lehet összeszedni, amiket azután nehezebb is behozni.

A május 3-án közölt adatok szerint vasárnap (05.02.) 8 945 első dózist adtak be, ami a 150 ezres tervnél azt jelenti, hogy 100 tervezett oltásból csak 6-ot. A második ütem első hétvégéjén a 300 ezer tervezett oltás 17 százalékát adták be. 

A miniszterelnök 2021. április 9-i reggeli rádiós beszédében ismertette az oltási ütemet, aminek a végén a bűvös 7 milliós szám áll, ami a lakosság (legalább az első adag oltással való) átoltottságának 70%-át jelenti. Eszerint május elején 4 millió beoltott lesz – ezt sikerült is elérni. A következő, hogy május elejétől 7-10 nap alatt felmegy 5 millióra – itt tartunk éppen. Május közepén pedig már 6 milliónál fogunk tartani, majd június elejére „képesek leszünk” 7 millió embert beoltani.

Orbán azt mondta, hogy attól tart, nem lesz annyi regisztrált, mint amennyi vakcina, ezért a kormány ismert emberekkel kampányt indít az oltási hajlandóság növelése érdekében. Előállhat az a helyzet is, hogy a nyitások miatt, a járvány nyomásának csökkenésével egyre kevesebben érzik majd szükségét az oltakozásnak, így lassulhat a folyamat. De a sikert más tényezők is befolyásolhatják, nem érkezik elég vakcina, vagy ha jön is, abból pont nem kérnek az oltandók.

Forrás: Telex.hu
Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Aki Én
,,Arról is beszélt, hogy Magyarországon egy hétvége alatt be tudnának oltani mindenkit, aki kéri, csak az oltás hiányzik.

"Ma egy általános, országos, egy-két nap alatt történő átoltásnak a föltételei megvannak"

- mondta a miniszterelnök."

Csak egy, ám de jó példa az ő hitelességére, szavahihetőségére.
Béla333
Ide is leírom, mert itt is aktuális:
Nem sopánkodni kell, hogy ennyi meg ennyi embert kell még beoltani, hanem olyan oltóanyagot kell biztosítani, amilyet az emberek szeretnének és ahogy múlt pénteken is láthattuk, máris hömpölyögnek az emberek az oltópontok felé.
Ne azt eröltessék állandóan, amivel a legnagyobbat tud kaszálni a maffia, hanem olyat hozzanak, amilyet az emberek szeretnének.
Ennyire egyszerű.
Eladott Ország
A keleti vakcinákkal nem is lesz meg a nyájimmunitás, ebben a maffiaállam biztos lehet. A keleti vakcinákra kiadott közpénzmilliárdokat ellopták, lehet oszolni és kussolni. Pfizer nélkül beszart az oltakozás.
Gazella
@Eladott Ország: nyájimmunitás soha nem is lesz!!
csipetke
Nyomatnák a keleti vakcinákat,de ez kevés embernek kell,viszont az orbán-banda ezen kaszál rohadtnagyot.Vajon mikor jönnek rá arra,hogyha átoltottságot akarnak,preferálják inkább a nyugati cuccot.Orbán azt gondolta,hogyha megveszik a sok kínai oltóanyagot,az emberek lélekszakadva rohannak "oltakozni".Mára már talán rájött,hogy mégse.Tegnap olvastam valahol,hogy a határontúliakat is oltani akarják,(telik rá,mi fizetjük) nosza rajta,oda lehet vinni a kínait,nekünk meg hagyják meg a nyugatit.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.