A szél viszont élénk lesz, a Dunántúlon és az Északi-középhegységben meg is erősödhet. Éjjel néhol szemerkélhet is és a hőmérséklet 4 fokig süllyedhet.

Általában derült, napos idő várható, majd délutántól egyre több gomoly- és fátyolfelhő zavarhatja a napsütést, de csapadék nem lesz – ez derül ki a keddi időjárásról az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzéséből.

Derűs és napos idő várható kedden, csapadék nélkül

Fotó: Illusztráció/pixabay.com CCO

A meteorológiai szolgálat szerint a déli, délnyugati szél nagy területen megélénkül, a Dunántúlon és az Északi-középhegység térségében megerősödik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 17 és 23 fok között alakul. Késő estére 10 és 15 fok közé csökken a hőmérséklet.

Kedd éjjel gyengén vagy közepesen felhős lesz az ég, emellett átmeneti derült periódusok is lehetnek. Számottevő csapadék nem várható, de kisebb szemerkélő eső lehet. A déli, délnyugati szél időnként megélénkül. A késő esti 10, 15 fokról hajnalra 4 és 13 fok közé csökken a hőmérséklet.

Szerdán a nap első felében változóan felhős idő várható néhány órás napsütéssel, a délutáni, esti órákban erősebben megnövekedhet a felhőzet. A nap első felében nem valószínű számottevő csapadék. A nap második felében szórványosan előfordulhat eső, zápor, legkisebb eséllyel délkeleten. Helyenként zivatar is kialakulhat. A délnyugati, majd estétől az északnyugati szél több helyütt megerősödhet. Délután 19 és 24 fok között valószínű a hőmérséklet.

A meteorológiai szolgálat szerdára a lehetséges zivatarveszély miatt elsőfokú figyelmeztető előrejelzést adott ki a Dunántúl összes megyéjére, valamint Nógrád és Borsod-Abaúj-Zemplén megyékre.

Forrás: met.hu

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.