Kovács Sándor országgyűlési képviselő egy barátja nyert el az utóbbi években rendre olyan közbeszerzéseket, amelyeket a képviselő választókörzetébe tartozó településeken írtak ki. A képviselő egy másik nyomozásban is érintett, ott a családi birtokán felhasznált uniós pénzek miatt folyik a vizsgálat sajtóhírek szerint.

Nyomozás indult a 24.hu egy korábbi cikke nyomán, amelyben azt tárták fel, hogy Kovács Sándor fideszes országgyűlési képviselő egy barátja cége néhány év alatt egymilliárd forintnyi közbeszerzést nyert el a térségben. 

Fideszes országgyűlési képviselő barátja nyert a közbeszerzéseken – nyomozás indult

Fotó: Facebook/Kovács Sándor

A 24.hu mostani cikke szerint a feljelentést az ügyben Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő tette, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség pedig arról tájékoztatta a lapot, hogy április 30-án a rendőrség versenyt korlátozó megállapodás tilalma közbeszerzési eljárásban minősítéssel indított nyomozást a feljelentés nyomán.

A cikk szerint az elmúlt években a GÉ-65 Mérnökiroda Kft. 13 olyan településen nyert el tendereket, amelyek Kovács Sándor képviselő körzetébe tartoznak. Ezeken a nyírségi közbeszerzéseken gyakran egyedüli induló volt a cég, amelynek vezetőjét, Galambosi Csabát a 24.hu információi szerint nemcsak Kovácshoz fűzi baráti viszony, de egy másik cégben Kovács feleségének üzlettársa volt. Ezt az üzleti viszonyt azonban megszüntették a korábbi cikk megjelenése után. A cikk szerint a fentebb említett cégnek volt olyan elnyert közbeszerzése, amelyet az országgyűlési képviselő felesége által vezetett, európai uniós támogatásokat elnyerő egyesület írt ki.

Kovácsot a lap megkérdezte az összeférhetetlenség miatt, a fideszes országgyúlési képviselő nem gondolta annak, de hozzátette, hogy megindultak a tárgyalások annak megszüntetésére.

A cikk szerint egy másik nyomozás is folyamatban van, az amiatt indult, mert a képviselő családi birtokán 60 millió forintos vissza nem térítendő támogatásból létesültek turisztikai beruházások. 

"Habár az összegeket hivatalosan nem az országgyűlési képviselő kapta, a pénzekből mégis az ő telkén épült vendégház, filagória, turisztikai bemutatóház és „csónakszállás”. A brüsszeli forrásokból felhúzott épületekről ráadásul nem mondott igazat Kovács, amikor ottjártunkkor azt hangoztatta, semmi köze a turisztikai létesítményekhez, ő csak a telket adta, hogy fia és a felesége által vezetett egyesület birtokában álló cég építkezhessen. Azt állította, hogy a felépítmények az uniós pénzek nyerteseinek tulajdonában vannak, ám a szóban forgó telek tulajdoni lapján tulajdonosként csupán Kovács és az édesanyja volt feltüntetve – magyarán hivatalosan ők ketten lettek az uniós beruházások kedvezményezettjei. Ezt cikkünk után – a beruházások elkészülte után öt évvel – módosította a politikus"

- olvasható a cikkben.

A lap szerint mire a tulajdonjog módosítása érdekében Kovácsék lépéseket tettek, addigra a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) nyomozást rendelt el különösen nagy vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás gyanújával a képviselő birtokán elköltött uniós pénzek miatt.

Forrás: 24.hu

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

namihami
Mi ebben az újdonság? Egy olyan országban, ahol a miniszterelnök baráti köre nyer szinte mindent. Még akko,r is, ha a barát ajánlata magasabb, mint a többieké. Legtöbb esetben már be se adják fővállalkozóként, hiszen tudják, hogy esélytelenek. Aztán mennek pitizni, hogy legalább alvállalkozóként beszállhassanak a bótba. Fillérekért megcsinálják és a barát kaszál. Aztán majréznak, hogy egyáltalán kifizeti-e a munkát a ""gyerekkori barát"". És a végére még a már eleve magasabb ár is rendre a többszörösére. ""felértékelődik"".
Hát, ennyit slágvortokban a barátnak adott munkákról.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
NKF
Nem új dolog,így működik 90 óta,sőt!
Néro
Mikor nem ? Na az hír lenne , hogy nem egy Fityma ,haverja vagy unokapöcse nyerne , ebben a Rákosi reinkarnációja által vezetett szemétdombom.
ómió
Amúgy neki tilos lett volna, mert az efftársak lemaradtak róla?
csak úgy....
érdekes,hogy az (majdnem) mindenkit megelégedéssel tölt el,hogy ez "mindíg is így volt" !
ez valami magyaros berögzödés eselleg népszokás?
jesz
ilyen egy igazi jó barát...segít, ahol tud...most az elsikálás következik.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.