3,5 millió beoltottnál nyitnak a teraszok, 4 milliónál védettségi kártyával újra elérhetővé válnak egyéb szolgáltatások is és 6-7 milliónál kint leszünk a vízből. Ezt május végéig ígérte a kormány – írja a Telex.hu.

Nos 4 millióig egész jól ment a dolog (legalább is az oltások tekintetében), ám azóta mintha megtorpantunk volna. A terv szerint ezután két héten keresztül napi 150.000 oltásra lenne szükség, mám ehhez képest naponta az eddig működő 60 ezret sem érjük már el – tájékoztat a Telex.hu.

Drasztikusan lassul a tempó – alig 75.000 beoltott az elmúlt 3 napban

Egy férfi megkapja az AstraZeneca koronavírus elleni vakcináját a budapesti Szent Imre Egyetemi Oktatókórházban 2021. május 4-én. Fotó: MTI/Balogh Zoltán

Május 1-én Orbán Viktor úgy fogalmazott, hogy 

vakcina van, beoltani képesek mindenkit, a siker csak azon múlik, hogy jelentkeznek-e az emberek

Ha ez valóban így van, akkor az azt jelenti, hogy bizony kevesebb az oltandó ember, mint amennyivel eredetileg számoltak. nem tudni ennek mi az oka. Mindenesetre árulkodó lehet, hogy míg a 4 millió beoltott eléréséhez az utolsó pillanatban bedobott 100 ezer Pfizer-vakcina péntek reggeltől délutánig mind egy szálig elfogyott – fogalmaz a lap.

A május 4-én közölt adatok szerint

hétfőn (tegnap) 26 346 első dózist adtak be, ennél kevesebbet hétfői napon utoljára március 15-én oltottak, de az ünnepnap volt.

Forrás: Telex.hu

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Emmersson71
Kínáljatok nyugati vakcinát - sorrendben: Pfizer, Moderna, AstraZeneca - és mindjárt lesz oltási hajlandóság!
Mao Könnye csak a lakosság igen kis hányadának felel meg.
Pálinkás Pál
ebben semmi csoda nincs...elfogytak a befolyásolható, nem az eszük miatt irigyelt emberek...aki maradt, annak kevés a fidesz pártduma...sőt, a vírusbárca sem vonzó...nincs rajta semmi, amit az unió elfogadna..így ez sem csábító..
division
@Pálinkás Pál: Az emberek azonnal rohannak oltatni, ahogy van Pfizer vagy Moderna, ezen múlik minden, ez jól látszott legutóbb is.
"elfogytak a befolyásolható, nem az eszük miatt irigyelt emberek" Ez egy baromság. Ahogy lesz elég Pfizer, Moderna, meglesz a 7 millió oltott is, a gyerekeket meg eleve kötelező lesz.
Pálinkás Pál
@division: egyről beszélünk...elfogytak a hülyék, akik elfogadták a keleti csodákat..
division
@Pálinkás Pál: Így már igen. Minden azon múlik, hajlandó e a kormány a nyugati vakcinákat folyamatosan elérhetővé tenni.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.