jog/adó/könyvelés Az elmúlt évek során az adóbevallással kapcsolatos tájékoztatás széleskörűbbé vált, a kapcsolódó folyamatok egyszerűsödtek, azonban a bevalláskészítés során érdemes a bevallási tervezettel, az igénybe vehető adókedvezményekkel vagy épp a nem munkaviszonyból származó jövedelmek adózásával kapcsolatban tájékozódniuk az adófizetőknek. A Deloitte szakértői összegyűjtötték a legfontosabb szempontokat a bevallás ellenőrzéséhez.

Forrás: uzletem.hu
Feltöltő: voltmárjobbis
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

voltmárjobbis
Idén is, mint tavaly arra kell figyelni, hogy miért von a nav szochót a részvény utáni osztalékból!
Mert:
Nem kell azonban szociális hozzájárulási adót fizetnie a magánszemélynek az Európai Gazdasági Térség (EGT) bármely tagállamában működő, a tőkepiacról szóló törvény szerint elismert (szabályozott) piacon tőzsdére bevezetett értékpapírra fizetett, az adott tagállam jogszabályai szerint osztaléknak (osztalékelőlegnek) minősülő hozam után.[3]
De a rohadék nav ezt nem tudja, nem akarja kezelni, így kiküldi a tervezetet az osztalék utáni szochó befizetése kötelezettséggel.
Yoda69
@voltmárjobbis: Akkor szoc.ho-t nem kell fizetni?
Mas:
Ha TBSZ-en levő részvény után keletkezik osztalék jovedelm az adóköteles vagy sem?
voltmárjobbis
@Yoda69: ma 03:57
Nem kell szochót fizetni,az osztalék után, ha mint fentebb írtam

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.