Lezárult a tényfeltáró vizsgálat Gulyás László ügyében – írja a Népszava.hu.

Megtették az intézkedéseket a szegedi tanár ellen a rasszista, homofób és szexista megszólalásai után
Fotó: MTVA/Bizományosi: Faludi Imre

A Szegedi Tudományegyetem jelentése szerint az „értékrendjével összhangban” intézkedett a professzor ügyében, de konkrétumokat nem árultak el.

A Népszava.hu szerint az egyetem kedd este tette közé az ítéletét, miután a Gulyás László egyetemi tanár ellen benyújtott hallgatói panaszok ügyében elrendelt tényfeltáró vizsgálat lezárult, a szükséges munkáltatói intézkedést meghozták.

Előzőleg a hvg.hu arról írt, hogy a rektor döntése szerint, megválnak a botrányos kijelentései miatt elhíresült Gulyás professzortól. A portálnak azonban hivatalosan nem erősítették meg a hírt.

Gulyás László, a szegedi egyetem pedagógusképző karán tanító professzor, a Magyarságkutató Intézet tudományos tanácsadója – aki idén március 15-én állami kitüntetést vehetett át Áder János köztársasági elnöktől – nemrégiben az egyik online előadásában rasszista, homofób és szexista szövegeket engedett meg magának. Olyanokat mondott, mint például „Tehát én utálom a cigányokat, de a Győzikét végképp, ne kelljen már néznem…” vagy „Kamala Harrist én csak fekete ribancnak szólítom.”

Az egyetem belső vizsgálatot indított, hangsúlyozva, hogy a professzornak tulajdonított kijelentések ellentétesek az intézmény értékrendjével. A rasszista szövegektől Áder János, majd Gulyás Gergely miniszter is elhatárolódott. Szél Bernadett független képviselő keddi közleményében hírül adta: a Fidesz tartózkodással megakadályozta, hogy a parlament napirendre vehesse javaslatát az állami kitüntetések visszavonhatóságáról. Az ellenzéki politikus Áder Jánoshoz fordul: kéri az államfőt, hogy „éljen a törvénykezdeményezés jogával, és nyújtsa be a javaslatomat”.

Forrás: Népszava.hu
Fotó: MTVA/Bizományosi: Faludi Imre

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Sámannus
Tényleg feltárták? Max azt találták amivel egyetértenek. Ezek már jót az életben sem fognak tenni.
simmering73
Na megszólalt az első homofób, rasszista náci.
Málna
Az egyetlen elfogadható döntés az illető eltávolítása az egyetemről.
Józsipapa
mehet a bayer " só "- ba...zsótika meg bencsik bandi közé...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.