Nem az a célcsoport, aki biztosan három gyereket tud szülni... Bár a legtöbb beteg egyetlen gyermekért is mindent megtenne.

Petíció indult az endometriózisban szenvedő nők ellátásáért. Az endometriózissal élő nők állandó, krónikus kismedencei fájdalommal élnek, a tünetek súlyossága változó. Sokan a menstruáció alatt a lakásból sem tudnak kimozdulni a görcsök miatt, számos esetben a fájdalomcsillapítók sem segítenek. Több nőnek azonban a ciklustól függetlenül is fájdalma van. A fájdalom helye is változó, a kismedencén túl a derékfájdalmon át a láb zsibbadásáig bárhol megjelenhet az érzet, idegi érintettség is előfordul. Tüdőérintettség esetén pedig a vállak, karok fájdalma is jellemző. A fájdalmas betegség az érintett nők szexuális életére is kihat, nem ritka a hüvelyi érintettség sem. Az endometriózis a gyermekvállalást is megnehezíti, sok esetben ellehetetleníti. 

A Propellernek egy érintett beteg elmondta, 

évekig tartott a diagnózis felállítása, több nőgyógyász nem ismerte fel a betegségét.

A fideszes tagok meg sem jelentek azon a bizottsági ülésen, ahol 200 ezer súlyos fájdalmakkal élő nő ügye lett volna a téma

Fotó: Pixabay cco

Petíciót indított az endometriózisban szenvedő nők közfinanszírozott ellátásáért Szél Bernadett független parlamenti képviselő kedden.

Magyarországon a betegség által érintett 200 ezer nőt nemcsak az egészségügyi szolgálati jogviszonyba foglalt összeférhetetlenségi szabály – ami miatt benyújtotta előterjesztését az ellenzéki képviselő – tartja bizonytalanságban, de a halasztható műtétek pandémiás helyzet miatti szüneteltetése is azt eredményezi, hogy sokan nem tudják, mikor szabadulhatnak meg már végre a sok esetben nagyon fájdalmas és veszélyes tünetektől – írj a HVG.

A petíciót oldalán azt írják:

Az egészségügyi szolgálati jogviszonyról szóló törvény miatt a betegek ellátáshoz való hozzáférése közvetlenül is súlyosan sérült. Ez az endometriózisban szenvedő, több mint 200 ezer nő esetében konkrétan azt jelenti, hogy az őket kezelő specialisták jelentős része a magánellátást választotta, így a betegek nem tudják a igénybe venni az állami, tb-finanszírozott műtéteket.

Az endometriózis akár két-három évente ismételt műtéti kezelést igényel, és csak az ebben jártas, különleges szakértelemmel rendelkező orvosok tudják megfelelően elvégezni a beavatkozásokat. Belőlük pedig kevés van, és most még kevesebb maradt az állami egészségügyben. Ebben a rengeteg szenvedéssel és akár meddőséggel járó betegségben szenvedő nőknek joguk van arra, hogy továbbra is az állam fedezze a műtéteik költségeit, amikre már most milliós hiteleket vesznek fel.

A politikus azt követően döntött így, hogy az ügyben benyújtott törvénymódosításáról még csak vitázni sem akart a parlament Népjóléti bizottságának fideszes tagsága. A képviselőt hétfőn levélben értesítette a Fidesz-frakció, hogy ne menjen be, mert nem fogják megszavazni a napirendet, majd meg sem jelentek a kedd délutánra kitűzött ülésen.

A politikus az egészségügyi szolgálati jogviszonyról szóló törvény módosítását kezdeményezte annak érdekében, hogy a különleges szakértelmet igénylő betegségeket (mint például az endometriózist) kezelő szakembereket kivételként kezeljék a törvényben, és ne vonatkozzon rájuk az a tiltás, hogy egy orvos nem kezelheti ugyanazt a beteget ugyanazzal a betegséggel magán- és állami finanszírozású praxisában.

Magán úton ugyanis egy endometriózis műtét minimum félmillió forintnál kezdődik, a súlyosabb esetek (pl. bélrezekció) pedig másfél millió forintnál is többe kerülhetnek a betegnek egy magánkórházban. Van olyan beteg, akinek 2-3 évente műtétre kell menni, de ennél hamarabb is kiújulhat a betegség. 

A Fidesz HATÁROZATKÉPTELENNÉ tette azt az ülést, amin az endometriózisban szenvedő nők ügyét tárgyalhattuk volna. Nem...

Közzétette: Szél Bernadett – 2021. május 4., kedd

Szél a hvg.hu megkeresésére közölte,

érzéketlennek tartja a kormánypárt hozzáállását, és nem hajlandó elfogadni, hogy a képviselők ne jelenjenek meg egy ilyen ügyről szóló bizottsági ülésen.

Mi az endometriózis?

Magyarországon minden 10. termékeny életkorban lévő nőt érinti a betegség, számukat 200 ezer felettire becsülik.

Az endometriózis méhnyálkahártyához hasonló – endometrium – szövet megjelenését és szaporodását jelenti a méh üregén kívül, leggyakrabban a kismedencében, a petefészkekben, illetve a hashártya felszínén. Ennek hatására belső szervi összenövések, immunológiai reakciók és sejtmediátor anyagok felszabadulása ciklikus fájdalmat és meddőséget okozhatnak.

A betegség okozta elváltozások érinthetik a méh izomzatát, a méhen kívüli hasűri és nemi szerveket, így a petefészket, petevezetéket, hüvelyfalat, a vastag-, vég-, illetve ritkábban a vékonybelet; a húgyhólyagot és a húgyvezetéket, sőt akár a májat, vesét, tüdőt is.

- írja az endometriozismagyarorszag.hu oldal.

A betegség kialakulásának pontos oka nem ismert – teszi hozzá honlapján az "Együtt könnyebb” Női Egészségért Alapítvány. Az általánosan elfogadott elmélet szerint a legtöbb nőnél előforduló retrográd menstruáció (a menstruációs folyadék fordított irányú, hasüreg felé történő távozása) okozza az endometriózis kialakulását.

A meddőségek 40 százaléka vezethető vissza a betegségre, amit jellemzően laparoszkópos műtéttel kezelnek, eltávolítva az elváltozásokat.

Az endometriózis főbb tünetei

- Leggyakoribb tünet a fájdalmas menstruáció

- Állandó, tartós, krónikus kismedencei fájdalom

- Vizelet-, illetve székletürítést kísérő fájdalom (súlyos esetben véres vizelet, illetve véres széklet)

- Szexuális élet kapcsán fellépő fájdalom

- Gyakran az egyedüli tünet a meddőség, mely a betegek körülbelül 40%-ánál fordul elő.

Az endometriózis döntően a fiatal, 25 és 35 év közötti nőket érinti.

Olvasónknak hólyagfájdalmakat okozott a betegség, sűrű vizelési ingerekkel kísérve. Magánúton került sor a műtétre a pandémia idején, amely 600 ezer forintba került. A Propellernek a beteg elmondta, a műtét utáni fél éven belül lombikeljárást javasolt orvosa, a mielőbbi teherbeesés ugyanis csökkenti a betegség kialakulását.

A gyermekvállalás után pedig

hormonális gyógyszeres kezelés, vagy spirál felhelyezése előzheti meg az endometriózis újabb megjelenését, de egyik sem garancia rá.

A fideszes tagok meg sem jelentek azon a bizottsági ülésen, ahol 200 ezer súlyos fájdalmakkal élő nő ügye lett volna a téma

Fotó: Pixabay cco

Salamon Adrienn, az “Együtt könnyebb” Női Egészségért Alapítvány kuratóriumának elnöke a hvg.hu-nak elmondta

a legnagyobb nehézséget jelen esetben a pandémiás helyzet okozza.

Beavatkozásokat csak a nagyon súlyos, életet veszélyeztető esetekben végeznek az állami betegellátásban, ahol a többiek esetében legfeljebb konzultációk és vizsgálatok zajlanak. Az érintettek gyógyszeres terápiával, fájdalomcsillapítással tudják enyhíteni a fájdalmas tüneteket, a szakértők ebben erejükön felül igyekeznek segíteni – mondta az elnök, aki szerint

sokan vannak, akik nagy fájdalmakkal küzdenek.

Az EMMI-től ezért azt is kérték, hogy fontolják meg a műtétek visszaállítását, legalább azokban az intézményekben, ahol nincsen Covid-osztály, és járványügyi szempontból biztonságosnak tekinthetők.

A petíció részleteit ITT nézheti meg.

Az érintettek az alábbi Facebook oldalon tájékozódhatnak a betegségről:

Endometriózis Szakértői Csoport

Forrás: HVG.hu, endometriozismagyarorszag.hu, propeller.hu

Címlapkép: Pixabay cco

56 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Horizont
200 ezer nő. Pedig ha szeretné a kormány, hogy több gyerek szülessen akkor megerőltethették volna magukat. Ha ennek a magas számnak csak a fele szeretne szülni... Szerintem azt se tudják mi az az endometriózis. Aki tudja az meg tesz rá. Az én lányomnak is az van és lombikkal sikerült édesanyának lennie. Az út nagyon nehéz volt, de van egy ikerpár unokám fiú, lány, egészségesek 2,5 évesek.
Az összes fideszest aki nem ment el egy szívlapáttal verném fejbe.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Shikari
Tegyetek már ki kisgyerekes meg kutyás képet is, hogy még jobban tudjátok befolyásolni és uszítani az embereket a kormány ellen!
Qqberci
@Shikarescu_te_szőröstalpú: Húzz vissza a havasalföldre...
Emmersson71
Orbán nem foglalkozik nőügyekkel. A bűntársai is csak akkor, ha alázni vagy verni akarják a nőket!
Horizont
200 ezer nő. Pedig ha szeretné a kormány, hogy több gyerek szülessen akkor megerőltethették volna magukat. Ha ennek a magas számnak csak a fele szeretne szülni... Szerintem azt se tudják mi az az endometriózis. Aki tudja az meg tesz rá. Az én lányomnak is az van és lombikkal sikerült édesanyának lennie. Az út nagyon nehéz volt, de van egy ikerpár unokám fiú, lány, egészségesek 2,5 évesek.
Az összes fideszest aki nem ment el egy szívlapáttal verném fejbe.
Nessy
Feltételezem, hogy a kormánypárti bizottsági tagok férfiak! De akár férfiak, akár nők, erre az érzéketlen, embertelen hozzáállásukra nincs jelző! Ez a fenemód családbarát, keresztény viselkedés! Aki ezt csak kormány elleni uszításként kezeli, arról nincs mit mondani, miután másoknak rosszat kívánni nem egyezik az elveimmel.
Horizont
@Nessy: Az a jó szíved az :) Én bezzeg helyetted is kívántam:D
Nessy
@Horizont: Rossz nevelést kaptam, mint kispolgári csökevény! Arról nem is beszélve, hogy akkoriban "rossz iskolába" jártam alsó tagozatba.
Különben is, "azt cselekedett ellenségeddel, amit szeretnél, ha veled is cselekednének!"
Horizont
@Nessy: Én ezt már régen átírtam, nem érdemlik meg a verbális jóságom sem:)
gina
Elmebeteg OV meg bandája, csak a pénz és az ö érdekeik ami érdeklik, remélem fetrengve fog valamikor a fájdalomban ez a zsiros mocskos mangalica és nevetni fogok rajta alja putris
namihami
""...nem jelentek meg...""
Csak ahogy szokták.
134.bátor
Valaki mást várt tőlük? Hol èrdekli már ezeket,az emberek,nők nyomora? Meg egyáltalán a napi szenvedèsek,gyötrelmes? Csak a napi betèvő lopás,meg gyűlöletkeltès meg legyen,a többi le van szarva
Giovanni Alba
@Nessy: ma, 12:30
Csak nem arra gondolsz, hogy megbocsátó jóságodat látva és tapasztalva a tehetetlen dühtől megsimogatja őket a guta?
Van egy könyv, Czakó Gábor : A sárkánymocsár ura (Az Eufémia folytatása, de nem ez a lényeg). Ott szerepel az ellenállás nélküli ellenállás, Mahatma Gandhi 2.0. Egy nagy és erős hadvezér dühében megütött egy kislányt, aki ránézett és megkérdezte, most akkor ez neked jó volt? Ettől jobban érzed magad? A nagy és erős hadvezér elgondolkodott. Na jó, ez a sikifélékre nem jellemző, meg van még egybites gramofon, de vannak olyanok, akik kezdik megbánni a hűséget és a kitartást a rossz oldalon. Remélem, nagyon remélem.
Giovanni Alba
Már említették többen máshol is, ha a (nem) tisztelt képviselők (kit is képviselnek?) nem mentek be a munkahelyükre, elfogadható indoklás híján vonják le a tiszteletdíjukból az arányos részt, és fizessenek aránytalanul nagy büntetést.
Aktuális matematika érettségi példa, ha egy zsák krumpli felajánlása (amit a 133 bátor egy testként mozdulva akadályozott meg) 1,8 milliót ér, akkor egy igen fontos, sokakat érintő probléma megtárgyalásának szándékos akadályozása mennyibe fájjon nekik? Minimum 200 000 x 1,8 milliót tartanék jogosnak.
Eladott Ország
Szaporodjatok és sokasodjatok, mert az az ország érdeke! Ezt óbégatja a miniszterek elnökétől kezdve a ránézésre is heveny impotenciát okozó Kövér-Németh duóig mindenki, miközben ártunk és ormányunk páros lábbal tapos mindazokon az embereken, akik valamilyen okból magukra maradtak. Miközben üvöltve buzdítanak a gyermekvállalásra, tétlenül nézik végig, hogy azok, akik végigdolgoztak egy hosszú életet, most hogyan haldokolnak a legnagyobb nyomorúság közepette, sokszor ellátatlanul, betegen, magányosan.
134.bátor
@Giovanni Alba: Ezek soha nem gondolkodnának el,legfeljebb agyba- főbe vernè a kislányt,persze Isten nevèben:)!
percsi
8-8 millió bérmegvonás! Nekik egy morzsa hiány, a kétszáz szenvedő nőnek egy megváltás.
Sajnos én tudom, milyen a havonta visszatérő kín-fájdalom, fiatal koromban volt benne részem :(

A munkahelyen kötelező megjelenni, a munkát el kell végezni, és a problémákat meg kell oldani. A busás bért (amit megszavaztak maguknak) ezért kapják. A felelősségről-esküről nem is beszélve! Kétszáz nőnek segítségre van szüksége, amit atyáinknak meg kell oldania. Nem az első eset, hogy nem jelennek meg egy fontos ügyről szóló bizottsági ülésen, ezért az egész galerinek le kellene mondania.
A felső vezetés 32 éve koptatja a parlament lépcsőit, volt ellenzék, és 15 évet kormányon. Ezen idő alatt az ország lejjebb süllyedt, sok a hajléktalan, sok a munkanélküli-közmunkás, sokkal rosszabb az egészségügy, az oktatás, az élet Magyarországon, mint a rendszerváltás előtt.
Sajnos ennek egyik oka, hogy az emberek csak az orruk hegyéig látnak, ha egy kicsit körbe néznének, látnák a szenvedő arcokat, és hallanák a segélykiáltásokat.
percsi
@Shikari: Aki tud gondolkodni, aki együtt tud érezni másnak a fájdalmaival, annak nem kell kisgyerekes meg kutyás kép.
Engem jobban megérint 200 nő szenvedése, vagy a korházakból kidobott élet-halál között lebegő emberek, vagy a hónapok óta műtétre váró súlyos betegek, mint egy futballmeccs, amire milliárdokat költenek. Tehát nincs szükségem uszításra!
Nessy
@percsi: Látszik, hogy a bizottsági tagok zöme férfi! Nem nekik fáj, akkor olyan nincs is! Csak hisztiznek a nők! Tisztelet a kivételnek, de a "teremtés koronái" egy náthától már végrendelkeznek.
Shikari
@percsi: A nagy sajnáltatásokról mindig kiderül, hogy uszítani akartak és hazudoztak, vagy elhallgattak tényeket. Én ezért nem ülök fel az ilyen könnyes történeteknek!
csak úgy....
@Shikari: te valamivel mindíg tudod és akarod bizonyítani ,hogy 1/2nótás vagy! csak így tovább tibi, az orbáni úton..
Aki Én
István Gyula Németh!

Miért nem mész az elmebeteg korcs qrva anyádba, te telebaszott koszos féreg?
Giovanni Alba
@percsi: ma, 10:57
Bocsi, a helyzet sokkal rosszabb, nyilván csak elírtad, 200 ezer cserbenhagyott szenvedőről van szó.
Giovanni Alba
Friss hír : "1 milliárdot fordít az állam az endometriózissal küzdőkre
Szentkirályi Alexandra ezt arra reagálta, hogy megkérdezték a kormányt, miért nem fontos ez a betegség a kormánynak. Ugyanis a héten nem ment el egy fideszes se arra a bizottsági ülésre, ahol az endometriózis lett volna a téma. A kormányszóvivő szerint ez Korózs Lajos hibája, aki nem méltó a népjóléti bizottság vezetésére."
Nem kommentálom, mindenki gondoljon ide sok csúnya szót.
Pl.: BDSQRVTRGRBRMK.
Nem ez az első ilyesféle megmozdulásuk
"Több oldalról fordultak hozzám képviselőtársaim, hogy a mai napon emlékezzünk meg a számunkra oly tragikus trianoni béke 70. évfordulójáról egyperces néma felállással. Kérem képviselőtársaimat, álljunk fel! (Egyperces néma felállás, a FIDESZ képviselői kivonulnak.) Köszönöm szépen.” Akadnak még egyéb finomságok is.
444.hu/2020/06/04/a-magyar-koztarsasag-elso-parlamenti-tiltakozasa-a-fidesz-kivonul-a-trianon-megemlekezesrol
Akkor éppen a házelnök ellen volt kifogásuk. Úgy tűnik, semmi nem számít, ha tiltakozni akarnak, akkor tiltakoznak, minden mást a háttérbe szorítva.
Nessy
@Shikari: Tényleg időnként nem használod a fejedet gondolkozásra, a szemedet olvasásra, a füledet hallásra.
Egy darab szikla hozzád képest empatikus!
Shikari
@Nessy: Tündérbogár!
Miért kéne nekem empatikusnak lenni? Nem kapnak ellátást az említettek, vagy a jó doktorok nem írnak fel nekik gyógyszert? Miért lenne kivételes bármilyen betegség, vagy tünet, amit külön bizottságnak kéne tárgyalni? Legyen bizottsága akkor külön a fekélyeseknek, a fogfájósoknak, vagy a reumásoknak? Nem logikus és nem értelmes dolog ezen lovagolni, mert minden beteg ellátása egyforma fontos.
Ezért igazán nem kellett volna Bernikének eljátszani a hattyú halálát!
Nessy
@Shikari: Azért Kásler győzelmi jelentéseivel ellentétben aki nem covidos beteg, az oldja meg az életét! Sok szakrendelés nem, vagy takarékon működik, mert az orvosokat vagy elvezényelték, vagy kórházból voltak másod állásban ami most nem működik! Én is csak egy hónapja szeretnék ortopédia időpontot szerezni. Csak míg az elején ha nehezen is, de tudtam menni, mára már ez sem műkszik.Azaz időponttal sem mennék most semmire!
Marad a jószerencse, a fájdalom csillapító. Esetleg a Tízparancsolat. Én még tudom az eredeti tízet!
Shikari
@Nessy: Ennek mi köze van most a szakrendelések működéséhez? Minden betegség kezelése nehézkes ebben az időszakban. Kérdezem akkor ismét! Miért kell egyet kipécézni és azon lovagolni?
percsi
@Shikari: Ezek valós tények, sajnos tapasztalatból tudom :(

Nem kívánom senkinek amin átmegy ilyenkor egy nő.
Fiatal koromban minden hónapban előbújt a kisördög. Menzesz előtti éjjel nem aludtam, a kispárnámat rágtam kínomban, folyamatos éktelen nagy görcs, éktelen nagy fejfájás és még hányás is előfordult. Semmi nem szüntette meg. Másnap nem tudtam iskolába, majd később dolgozni menni, annyira legyengített. Minden hónapban, amikor közeledett az idő, már rettegtem. Tíz évig tartott. Szülésnél a doki segített rajtam. Meg lehetett oldani sztk alapon.

Felháborít, hogy érzéketlen emberek basáskodnak odafent.
Ezt bizonyítja az elmúlt 1 évben történt események, sajnos nem uszítás, hazudozás, hanem valós tények. Beteg embereket raktak-raknak az utcára. Ébredjünk már fel, azt tesznek velünk, amit akarnak.
percsi
@Giovanni Alba: Bocsi, valóban, lemaradt az ezer, 200 ezer :)
Nessy
@Shikari: csak annyi,hogy nincs vizsgálat, kezelés, műtét, marad a fájdalom, állapot romlás. Nem elég .?
Shikari
@percsi: Megértem, hogy fájdalmas és mocskosul rossz érzés és együttérzek veled. Ettől függetlenül egy háziorvosnak is tudnia kéne a megoldást erre. A szomorú az, hogy nem mondták meg az elején, mi a problémád. Ezen pedig nem a bizottságosdi segít, hanem az orvosok képzése.
Shikari
@Nessy: Olvasd el, amit e fölött írtam.
Horizont
@Shikari: A háziorvos nem tudja. A lányomnak nem voltak tünetei csak a nőgyógyászati rákszűrésen az ultrahanggal vette észere a doki, hogy a húgyhólyagban van valami. Irány az urológia ahol a hólyagtükrözéssel se jött rá az idős tapaszt orvos, hogy mi ez. Nem is jutott még csak eszébe se. A műtétet végző orvos mondta meg, hogy ez bizony endometriózus és nem lesz segítség nélkül terhes. Aztán volt még több műtét is, de már szakemberekhez került. Látod ezért kellett volna elmenni a képviselőknek, mert 200 ezer nőt érint. Persze ebből nem tudnak pénzt facsarni. Hidd el rengeteg nőnek több év után állítanak fel diagnózist. Ha sikerül.
solidedge
A Bibliát feltételezem ki fogják egészíteni. Az új fejezetben Orbán Evangéliuma kimondja, hogy az elesettbe rúgni Istennek tetsző cselekedet.
Shikari
@Horizont: Te most komolyan mondod, hogy ennyi embert érintő problámáról az orvosoknak fogalma sincs, mint a legritkább betegségekről. Nos az a képzés hibája.
human
Olyan mintha már eldőlt volna, hogy megbukott a fidesz. Ezért nem is járnak be dolgozni inkább lopással töltik a maradék idejüket.
percsi
@Shikari: Igen, az orvosok képzése és az állami tb-finanszírozása szükséges.
Csupán anyagi gondok, amihez a bizottság nem hajlandó rábólintani, sajnos bizottság nélkül nem lehet költekezni, ők mondják meg, mire költhetünk.

Mi a fontosabb: az ember vagy a focimeccs, vadászat, kiállítás, ...? Mire kell elsősorban pénzt adni?
A járvány idején is focimeccsre, vadászatra, kiállításokra stb. nagyon sok milliárdokat költenek, szép kis társaság.

Egy egészséges társadalomban az egészségügy nem küzd anyagi gondokkal, a betegek igénybe tudják venni a gyors orvosi ellátást, műtéti beavatkozást. A beteg ember hamarabb feltud épülni, dolgozni tud menni, családját eltudja tartani és betudja fizetni az adóját, tb-eü. hozzájárulását.

Nálunk hogyan fordulhat elő az, hogy éveket-hónapokat kell várni egy-egy vizsgálatra, amikor az EU-tól többszáz milliárdos támogatásokat kapunk? Úgy, hogy nincs finanszírozva az egészségügy, az EU-s milliárdok, eü. milliárdos befizetések titkos helyre kerülnek.
Szerintem nincs még egy olyan ország Európában, ahol ezt megmerték tenni!

Hidd el ezek nem hazugságok, ezek tények! Ha nem így lenne, ha a pénz oda kerülne ahova kell, akkor nem erről a szomorú esetről vitatkoznánk-beszélgetnénk, hanem arról, hogy miért kapott 5 gólt a fradi, mikor milliós fizetést szavaztunk meg a játékosoknak.
Shikari
@percsi: N hát akkor ne bizottságosdit játszanak, hanem az orvosok képzésén változtassanak! Àllítom, hogy Bernit senki szenvedése nem érdekli, niki a botrány kell.
Horizont
@Shikari: 20:46
Igen komolyan mondom, hogy nem ismerik fel. és van még egy csomó betegség amit még nem. Ez nem a dr. House sorozat a tévéből hogy addig mennek amíg meg nem találják mitől is beteg.
Azt még te is elismerhetnéd, hogy a kb. 200 ezer nő nem kevés. Ezért mehettek volna el a bizottsági ülésre, hogy beszéljenek róla és hátha előbbre tudják vinni az ügyet. Szerintem a képviselők valami ilyesmire esküdnek fel. És nem arra, hogyha az ellenzék mondja akkor leszarjuk 200 ezer emberrel együtt (+ hozzátartozók is) !
Shikari
@Horizont: Nem akarjátok megérteni, hogy nem bizottságosdit kell játszani és szörnyűlködve mutogatni. Lehetne bizottságosdi a cigány által legyilkolt magyarok ügyében is, de azért senki nem hőbörög. A bizottság semmit nem old meg.
Horizont
@Shikari: Ne viccelj már akkor minek vannak ugyan? És akkor ki old meg bármit? Kásler, orbán??? Lehet a bizottság nem tudja megoldani de el kell indulni valamerre. Hivatalosan.
" A bizottság elnöke meghívja az ülésre azokat a személyeket, akiknek részvétele a napirendi javaslat, valamint az annak módosítására irányuló javaslatban megjelölt új napirendi pont tárgyalásához szükséges." Tehát lehet hívni szakembereket akik eléjük tárják az ügyet részletesen szakmai szempontból nem politikai.
Oké, hogy véded a fideszt de ebben most ne.
Shikari
@Horizont: Nem a bizottságnak, Bernikének, de nem is neked kell ezt megoldani, hanem a szakmának és a miniszternek. Amit a bizottságosdi címén csinálnak az vihar a biliben és vergődés az újraválasztásért!
Horizont
@Shikari: Nem és nem téged semmilyen érvekkel nem lehet meggyőzni, mint a faltörőkos úgy mégy neki a falnak. Reménytelen vagy. Talán nézz utána mennyi pénzt kapnak pluszban a bizottságosdiban ülésért. Mindegyik. Ha ennyire felesleges szerinted akkor minek is???
Na jó én itt be is fejeztem veled. Falra hányt borsó. Neked kiadták, hogy mindig minden körülmények között védened KELL a fideszt? Szar egy élet lehet.
Giovanni Alba
@Horizont: ma, 11:35
Üdvözöllek a klubban. Azért (nem)kicsit fura, hogy minden figyelmeztetés ellenére (Ne etesd a trollt) mindig akad valaki(k) aki(k) azt hiszik (bíznak benne), hogy egy szektással is lehet érvek mentén véleményeket ütköztetni. Aztán meg mégsem, mert a hívő csak fújja és fújja azt, amit a szájába raktak. Felismerhetni szóhasználatáról, neki egy parlamenti képviselő, aki kiáll az emberekért -és nem csak azokért, akik rá szavaztak- szóval ennek a véglénynek ez a tiszteletre méltóan elkötelezett ember csak "Bernike". Magyarázhatod neki napestig, hogy amit ő a szűk agyával "bizottságosdi"-nak lát, az a parlamenti demokrácia, és a törvényalkotás fontos eleme.
És igen, neki körömszakadtáig óvni, védeni kell a fideszkát.
És igen, annyira hülye, hogy fel sem tudja fogni mennyire.
Horizont
@Giovanni Alba: Azért megpróbáltam :)
percsi
@Shikari: A bizottság azért jött létre, hogy minden fontos ügyet megtárgyaljon, és a legjobb döntést meghozza. Ha erre nem képes, akkor meg kell szüntetni. A szavazók ezért választották meg őket!

EÜ. Törvény módosítását kezdeményezték, gondolom azt tudod, hogy a bizottság nélkül nem lehetséges. Bármelyik párt indítványozza, a bizottságnak kötelező fogadnia-tárgyalnia. Nem a piacon vannak, nem válogathatnak. A pártok a magyar embereket képviselik, azon belül Bernike is.

A bizottság 200 ezer magyar állampolgár súlyos problémáját kakálta le, cinikus módon.
Saját magukat járatták le, és bizonyították, nem érdekel kínotok-bajotok!

Nagyon sajnálom, hogy még akadnak olyan emberek, akik támogatásukkal asszisztálnak nekik!
Shikari
@percsi: Miért is kéne az eü tvrt módosítani? Nem ismeretlen a betegség, van gyógymód, csak az orvosokat kell rávenni, hogy ismerjék fel. Ennyi.
Clavigo
@Shikari: Zseniális vagy,,kukabúvár.
percsi
@Shikari: Szerintem olvasd el a leírtakat, és remélhetőleg megérted. A betegséget az orvosok ismerik, csak nem végezhetik el a vizsgálatokat, műtéteket, hogy miért az a cikk elolvasása után megtudod. A körzeti orvos aligha tudná láz-cukor-vérnyomásmérővel.
És én már befejeztem veled a csevegést, mert a cinizmusod határtalan. Remélem okoztam neked pár boldog órát.
F_Viktor
@percsi: Írod:
"És én már befejeztem veled a csevegést, mert a cinizmusod határtalan."

@Shikari: -nak a butasága határtalan.
Shikari
@percsi: A körzetinek nem az a dolga, hogy a súlyos betegeket meggyógyítsa. Ő szakrendelőbe utal, ha felismeri a betegséget. Ha pedig ott vagy nem küldenek haza így az állításod nem állja meg a helyét.
Giovanni Alba
Mint látom, a hivatásos megmagyarázó nagyon aktív egy olyan témában, amelynek lényegét nem igazán akarja felfogni. A lényeg itt az "akarja". Meglepő módon kijelenti, hogy: "A körzetinek nem az a dolga, hogy a súlyos betegeket meggyógyítsa. Ő szakrendelőbe utal, ha felismeri a betegséget." Nem veszi észre viszont a lényeget: szakrendelőbe utal, ha felismeri a betegséget.Írja, de nem érti. Irreális elvárás egy háziorvossal szemben, hogy olyasmit is felismerjen, amely előtt sok esetben a szakorvosok is tanácstalanul toporognak. De hiába is küldené szakorvosi vizsgálatra, ha kishazánkban focira, meg templomfelújításra van pénz, speciális orvosi vizsgálatokra meg nem. Van valamiféle "volumenkorlát" nevezetű átokverése, mert ugye spórolni kell minden vonalon, kivéve persze a focit és a templomfelújítást.
@F_Viktor: ma, 00:35
Ellentmondok, siki nem buta, siki -igaz hogy nagyon hülye- végtelenül cinikus, egy valami lebeg a szeme előtt, 01G hátsója, azt kell védeni mindenképpen, hiszen a "nagy ember" (aki közben alacsony és dagadt, de nem ez a legnagyobb gond vele) csakis a javunkat akarja, aki ellene szót emel az lipcsybolsihungarofóbhazaáruló, szemüveges, kígyóvállú, körúton belüli kampósorrú. Mit tudsz kezdeni olyannal, aki vihorászva büszkélkedik náciságával?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.