Koronavírus tünetekkel szavazott múlt héten a parlamentben egy fideszes képviselő, de a tesztre csak a szavazás után került sor. Először azt hitte, csak megfázott. Szerda reggel Facebook-oldalán osztotta meg a hírt Becsó Zsolt fideszes országgyűlési képviselő, hogy tíz napja hatósági karanténban van, mert pozitív lett a koronavírus-tesztje. Kedd délután mintát vettek tőle a salgótarjáni kórházban, infúziós és gyógyszeres kezelést kapott, majd este hazaengedték, és önkéntes karanténba vonult. Később kiderült, a szavazás napján már nem érzett ízeket és szagokat, de így is bement a Parlamentbe.

Szerdán írt arról közösségi oldalán Becsó Zsolt, hogy a karantén ma jár le, és holnaptól folytatja a munkát. Az elmúlt tíz napban ugyanakkor kétszer is bent ült a Parlamentben – szúrta kia  Telex. Múlt hétfőn Orbán Viktort hallgatta, kedden pedig ő is szavazott az egyetemek alapítványi kiszervezéséről. Becsó Zsolt szerda délután közösségi oldalán a cikkek megjelenése után közölte, hogy elnézte a naptárát, és azt hitte, hogy szerdán (ma) már május 6-a van. Ezzel magyarázta korábbi posztja állítását, mely szerint "ma jár le a hatósági karantén".

Megmagyarázta a fideszes képviselő, hogyan szavazhatott a parlamentben múlt kedden, ha posztja szerint koronavírusos és karanténban van

A képviselő nem volt tisztában a fertőzöttségével, az ülésteremben pedig maszkot viselt. A képviselő pár sorral Orbán Viktor mögött ült, szürke zakóban és fekete pulóverben. Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

Ahogy korábban mi is beszámoltunk róla, hogy bár márciusban megkapta az oltást, elkapta a koronavírust a fideszes Becsó Zsolt, aki enyhébb tünetekkel megúszta a fertőzést. Becsó saját Facebook-oldalán számolt be róla, hogy koronavírus miatt tíz napja karanténban van, a szerdai nap azonban az utolsó az elzártságban.

A HATÓSÁGI HÁZI KARANTÉN UTOLSÓ NAPJA! A hír igaz, covidos lettem. A tünetek jelentkezése után ( orrfolyás, szaglás és...

Közzétette: Becsó Zsolt országgyűlési képviselő – 2021. május 4., kedd

A Telex azonban észrevette, hogy kedden pedig Becsó Zsolt szavazatára is szükség volt azoknak a kétharmados törvényeknek az elfogadásához, amelyekkel alapítványi fenntartás alá kerül a magyar felsőoktatás 70 százaléka, az állam pedig több ezermilliárd forintnyi közvagyont ad oda fideszes delegáltak által vezetett szervezeteknek. A lap kérdést küldött a Fidesz-frakció sajtóosztályának, hogy miként vehetett részt a képviselő a szavazásokon múlt héten, ha bejegyzése szerint tíz napja karanténban van. Válaszukban azt írták:

Becsó Zsolt képviselő úr részt vett a múlt keddi szavazáson, onnan hazatérve végeztetett koronavírus-tesztet. Mindenben a szabályoknak megfelelően járt el.

Becsó ugyanakkor a Facebook-posztjában több helyen is utal arra, hogy május 5-én jár le a tíznapos karantén. Az első mondatban úgy fogalmaz, hogy „a hatósági házi karantén utolsó napja”, majd a tünetekről is azt írja, hogy „a 10 nap során (…) enyhék voltak”, és azzal zárja, hogy a munkát holnaptól folytatja. Ez alapján tehát ellentmondás van a képviselő bejegyzése és a Fidesz-frakció válasza között.

A Fidesz-frakció sajtóosztálya és Becsó is azt mondta, hogy a képviselő csak a keddi szavazás után ment el teszteltetni magát. Ugyan már vasárnap érzékelt magán tüneteket, de azt hitte, csak megfázott. A szavazás napján már nem érzett ízeket és szagokat, de így is bement a Parlamentbe.

Frissítés:

Április 25-én kirándultam, hétfőn folyt az orrom, de nem tulajdonítottam neki nagy jelentőséget, azt hittem, csak megfáztam

– mondta a Hvg.hu-nak Becsó Zsolt. Állítása szerint nem volt tisztában a fertőzöttségével, bár kedden, a szavazás napján már kevésbé érezte jól magát. Miután nem érzett szagokat és ízeket, a megyei kórházba sietett, és az eredmény megérkezéséig önkéntes karanténba vonult. A pozitív teszteredménye másnap, szerdán érkezett meg, ekkor került hatósági karanténba – írja a Hvg.hu.

A lap megkérdezte, hogy ilyen időszakban miért nem maradt otthon a legenyhébb tünetek jelentkezésekor, mire azt mondta,

tényleg azt gondolta, hogy csak megfázott, és hangsúlyozta, a szabályok szerint járt el.

Azért sem gondolt rosszabbra, mert már megkapta az első AstraZenecát. Most úgy véli, azért vészelte át enyhe tünetekkel a vírust, mert be volt oltva, ezért arra buzdított mindenkit, hogy regisztráljon vakcináért.

Elnézte a dátumot

Frissítés:

Becsó Zsolt a mai sajtócikkek megjelenése után Facebook-oldalán közölte: a mintavétel időpontja 2021.04.27 ( kedd) 15 óra 42 perc volt. „Magyarán nem lehettem karanténban kedd reggel, mert a vizsgálatra csak délután került sor. A karantén május 7-ig tart.” Arra is van magyarázata, hogy Facebook-posztjában miért utalt arra, hogy ma, május 5-én van a karanténja utolsó napja: azt hitte, hogy hatodika van, nem ötödike.

Felkapta a baloldali média a tájékoztatásnak szánt posztomat, miszerint lejár a karantén, kezdhetem a munkát. Azt akarták bebizonyítani, hogy én a karantén szabályait megszegve szavaztam kedden a parlamentben. A Momentum talán odáig süllyedt, hogy feljelentést akar tenni. Ha ez kielégíti őket, akkor nosza, tegyék

- írta még posztjában a politikus.

Közben Momentum és a Párbeszéd is feljelentette a képviselőt a járványügyi- és karanténszabályok megszegése miatt.

INDULATOK A BALOLDALON! Felkapta a baloldali média a tájékoztatásnak szánt posztomat, miszerint lejár a karantén,...

Közzétette: Becsó Zsolt országgyűlési képviselő – 2021. május 5., szerda

A Fidesz-frakció közölte, hogy:

Azzal a szerkesztőséggel szemben, amely tényként állítja, hogy elrendelt karantén ellenére szavazott 27-én a parlamentben, jogi eljárást kezdeményezünk

Mivel Becsó mintavétele április 27-én 15:42-kor történt, a szavazás pedig aznap délben történt, így igaz lehet, hogy Becsó nem a karantént szegte meg, hanem fertőző Covid-19-betegként, tünetekkel ment be, hogy meglegyen a Fidesz-KDNP kétharmada az egyetemek kiszervezéséhez. A reggeli posztjában ugyanis azt írta:

„A hír igaz, covidos lettem. A tünetek jelentkezése után ( orrfolyás, szaglás és ízlelés elvesztése) irány a kórház, majd pozitív mintavétel, vérvétel, CT, infúziós kezelés.”

Forrás: Telex.hu, 444

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

lusta
Mégis mit várjon a zember a mezei állampolgártól, ha egy képviselő ilyen ˝felelőtlenül˝ - kell a bátor ember - viselkedik csak azért, hogy biztosított legyen a 2/3.
balos
@lusta: Levonják a fizujából,ha nem szavaz!Bizony akkor a családja ,majd küszöbőt rágja!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.