Legalább 3 százalékkal fognak nőni 2022-ben a nyugdíjak, ám az olló tovább nyílik és nő a leszakadás az átlagkeresetektől.

Ennyivel emelik a nyugdíjakat, de az idősekkel megint lenyeletik a keserű pirulát

Fotó: pixabay.com

Mint a hvg.hu írja, a költségvetési törvény javaslatából kiderül: a kormány 3 százalékos inflációval számol 2022-re, ami nemcsak a pénztárcánk miatt fontos, hanem amiatt is,

mert ugyanekkora mértékű nyugdíjemeléssel lehet számolni jövőre.

Mindez forintosítva: mivel 2020-ban 142 ezer forint volt az átlagos nyugdíj, ezért jövőre már 150 ezer forint fölé emelkedne ez az összeg.

És még egy jó hír: ha bejön a kormány várakozása, és valóban 3,5 százalék felett lesz a növekedés 2022-ben, akkor nyugdíjprémiumra is számíthatnak az ellátásban részesülők, miközben a 13. havi nyugdíjból jövőre már 2 hét jár – ha az idei hagyományt folytatják, akkor februárban.

A rossz hír, amire az Mfor felhívta a figyelmet, hogy bár reálértéken megmarad a nyugdíjak értéke, az még jobban el fog szakadni a fizetésektől, mivel 2022-ben 7,7 százalékos nettó átlagbéremelkedéssel számol a kormány.

Forrás: hvg.hu

Címlapkép: pixabay.com

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
@RonaGyuri: A kormánypropagandában!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Nessy
@RonaGyuri: A kormánypropagandában!
SÍva
Tessék mondani és azokkal mi lesz akik ténylegesen ledolgozták az életüket fizették a járulékokat és közben gyereket is neveltek és kb. 70-80 ezer forinttal szúrták ki a szemüket? Miért? Azért mert a munkáltatók csak minimál bérrel vették fel a jórészüket. Ha nem tetszett fel is út le is út! Az ő nyugdíjukat nem kellene inkább 6 %-kal emelni? Tudom most majd esetleg ledorongolnak a hozzászólás miatt de én még nem vagyok nyugdíjas úgy, hogy nem haza beszélek.
balos
@SÍva: A balkán ezen részén a kifacsart citromot eldobják!Repül a nehéz kő ki tudja hol áll meg,ki tudja kit hogyan talál el?
balos
A 3%ot pedig költse a fideSS a saját családjuk gyógyszerére,mert nekünk lassan arra sem telik!Ezt a 100ezer ft alattiak nevében kérem a fennbalótól!Ide írom,hogy ISTEN!Ha van akkor meghallgatja a nyomorgók szavát!Ezt ,mint híthű ateista írtam!
Giovanni Alba
@SÍva: ma, 16:25
Régi követelés már a differenciált emelés, mert mindenki tudja, aki legalább kettőig el tud számolni, hogy ez a rendszer(telenség) igazságtalan, egyre növeli a különbséget, ahelyett, hogy mérsékelné.
A nyugdíjminimum alacsonyan tartására a cikkben van a magyarázat, de összevetve a stadionépítési és templomfelújítási lázzal, felettébb vérlázító.
www.napi.hu/magyar_gazdasag/megdobbento_lepest_tett_a_kormany_a_nyugdijminimum_ugyeben.720742.html
Mivel én nem vagyok pénzügyi szakember, lehetek renitens. Szerintem kellene egy tisztességes alapnyugdíj, a keresettől függetlenül. A régi rendszer szerint akármennyit is fizettél be a TB-re, ugyanarra az egészségügyi ellátásra voltál jogosult, mint bárki más. Ez lenne a nyugdíjjal is. Aki az átlag felett keres, választhat. Vagy nagy lábon él, mint a celebek, falábú primadonnák (labdarúgó segédmunkások), vagy pedig nyugdíjcélú, esetleg egyéb megtakarítási formát preferál.
Bármi jobb a jelenlegi égbekiáltóan igazságtalan módszernél.
Lepényleső
...s bizony előbb utóbb mindenki lesz ebben a cipőben(hacsak előtte nem taposott a fydesben),
ám most még csak legyint rá mi lesz a jövőben?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.