Ahogy korábban mi is megírtuk, koronavírus tünetekkel szavazott múlt héten a parlamentben egy fideszes képviselő, de a tesztre csak a szavazás után került sor, a karantént tehát nem szegte meg. Becsó Zsolt később azt nyilatkozta, először azt hitte, csak megfázott, ezért ment be dolgozni hétfőn és kedden is. 

Keményen nekimentek az ellenzéki pártok a Fidesznek Becsó Zsolt miatt: "Emberéleteket is veszélyeztetett a 133 bátor ember", "Orbán koronavírusos embere mondjon le"

A képviselő nem volt tisztában a fertőzöttségével, az ülésteremben pedig maszkot viselt. A képviselő pár sorral Orbán Viktor mögött ült, szürke zakóban és fekete pulóverben. Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

Feljelentette a Párbeszéd és a Momentum Becsó Zsolt fideszes országgyűlési képviselőt, miután szerintük koronavírus-fertőzötten vett részt az Országgyűlés múlt keddi ülésnapján. A covid tesztre valójában csak a szavazás után, kedd délután került sor. Kedd délelőtt Becsó is megszavazta azokat a törvényjavaslatokat, amelyekkel alapítványi fenntartás alá kerül a magyar felsőoktatás 70 százaléka, az állam pedig több ezermilliárd forintnyi közvagyont ad oda fideszes delegáltak által vezetett szervezeteknek. A képviselő ugyan már vasárnap érezte magán a tüneteket, de azt hitte, csak megfázott. A keddi szavazás után ment el teszteltetni magát, és szerdától került hatósági karanténba.

Úgy tűnik, annyira kellett a kétharmad az állami vagyon szétlopásához, hogy emberéleteket is veszélyeztetett a 133 bátor ember

– reagált a hírre Fekete-Győr András, a Momentum elnöke.

Hozzáteszi:

Tudják, hogy 2022-ben bukni fognak, ezért minél hamarabb próbálnak minél több közpénzt átutalni a saját fideszes alapítványaikba. Úgy tűnik, annyira fontos és sürgős ez Orbán Viktornak, annyira tartanak a bukástól, hogy még azok a fideszesek sem hiányozhattak a szavazásról, akik életveszélyes vírussal fertőzhetik meg kollégáikat.

"Minden élet számít" – hirdették nemrég a kormány plakátjai. Most már hozzátehetjük: kivéve, amikor a magyar állam leépítése és több ezermilliárd forint sürgős kilopása a miniszterelnöki utasítás – írja a Momentum elnöke.

FELJELENTJÜK A KORONAVÍRUSOSAN SZAVAZÓ BECSÓ ZSOLT FIDESZES KÉPVISELŐT Úgy tűnik, annyira kellett a kétharmad az...

Közzétette: Fekete-Győr András – 2021. május 5., szerda

A Párbeszéd szintén feljelentést tesz az ügyben.

Emberéleteket veszélyeztetni: elfogadhatatlan. Emberéleteket veszélyeztetni politikai okokból: cinikus és aljas is. A Párbeszéd feljelentést tesz az ügyben, továbbá vizsgálatot követel, kik és miért döntöttek úgy Orbán Viktor frakciójában, hogy Becsónak be kell mennie a Parlamentbe, és szavaznia kell (a kormány kétharmados, közpénzlopás miatt alkotott törvényeiről). A Párbeszéd egyúttal felszólítja Becsó Zsoltot, hogy haladéktalanul mondjon le mandátumáról

- írta az ellenzéki párt közösségi oldalán.

Becsó Zsolt, a Fidesz országgyűlési képviselője pozitív koronavírusteszttel, karanténba rendelve ment be a múlt héten a...

Közzétette: Párbeszéd Magyarországért – 2021. május 5., szerda

Becsó Zsolt szerda délután közösségi oldalán a cikkek megjelenése után közölte, hogy elnézte a naptárát, és azt hitte, hogy szerdán (ma) már május 6-a van. Ezzel magyarázta korábbi posztja állítását, mely szerint "ma jár le a hatósági karantén".

INDULATOK A BALOLDALON! Felkapta a baloldali média a tájékoztatásnak szánt posztomat, miszerint lejár a karantén,...

Közzétette: Becsó Zsolt országgyűlési képviselő – 2021. május 5., szerda

Április 25-én kirándultam, hétfőn folyt az orrom, de nem tulajdonítottam neki nagy jelentőséget, azt hittem, csak megfáztam

– mondta a Hvg.hu-nak Becsó Zsolt. Állítása szerint nem volt tisztában a fertőzöttségével, bár kedden, a szavazás napján már kevésbé érezte jól magát. Miután nem érzett szagokat és ízeket, a megyei kórházba sietett, és az eredmény megérkezéséig önkéntes karanténba vonult. A pozitív teszteredménye másnap, szerdán érkezett meg, ekkor került hatósági karanténba – írja a Hvg.hu.

A lap megkérdezte, hogy ilyen időszakban miért nem maradt otthon a legenyhébb tünetek jelentkezésekor, mire azt mondta,

tényleg azt gondolta, hogy csak megfázott, és hangsúlyozta, a szabályok szerint járt el.

Azért sem gondolt rosszabbra, mert már megkapta az első AstraZenecát. Most úgy véli, azért vészelte át enyhe tünetekkel a vírust, mert be volt oltva, ezért arra buzdított mindenkit, hogy regisztráljon vakcináért.

A Fidesz-frakció közben közölte, hogy:

Azzal a szerkesztőséggel szemben, amely tényként állítja, hogy elrendelt karantén ellenére szavazott 27-én a parlamentben, jogi eljárást kezdeményezünk

Forrás: Telex

Címlapkép:  MTI/Szigetváry Zsolt

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

134.bátor
Már megint ők fenyegetőznek!! A szerkesztőség ellen jogi eljárást kezdemènyezünk" Az èsz megáll!!!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
human
@Horizont: Emlékszel még az öreg Rubovszky Györgyre? Ő halála előtt nem sokkal oxigénpalackkal ment be szavazni, mert első a párt. Ez az igazi párthűség.
human
@Horizont: A fidesz egyébként egy teljesen más világ. Nekünk akik kritikus gondolkodás módúak vagyunk nehezen érthető, átélhető az ahogy ők éreznek. Ami történeteket lehet hallani a fidesz belső köreiből ők sem másabbak a szavazói kemény maguknál. Orbánt például a pártban is szinte istenként tisztelik. Ezzel párhuzamosan elvárás, ha Orbánt támadja az ellenzék mindenkinek kötelessége megvédeni, visszatámadni. Amit mi szervilis megfelelésnek látunk az nem megjátszott, hanem valós imádata Orbánnak. A személyi kultusz tökéletesen kifejlődött a pártban. És Orbánnak még pont ez okoz fejtörést. Mármint, hogy szeretné, ha az ország lakosságának többsége is éltesse a személyi kultuszát. Egyelőre még nem sikerült ezt elérnie, de keményen dolgozik rajta.
ébresztő2022
@sgl: még az is lehet, hogy nem is az övé a laboreredmény. a nevét nem is látni rajta
human
@Horizont: Szerintem aki akarta az meg tudta fejteni. Ezért nem is írtam vissza. Én sem szoktam mindig utólag javítgatni, ha ki lehet bogozni a mondanivalót.
gina
Ez az alja fidesz csürhe tesz rá magasból. minden megmozdulásuk aljas, primitiv mint a főnöküké egy cigány alja muzsikus és elmebeteg hitler utánzat, annak több becsülete volt...
solidedge
A Fidesz közleményében még az állt, hogy a képviselő elszámolta magát. Ebben a hazugság cunamiban ember legyen a talpán aki el tud igazodni. Ahelyett, hogy bocsánatot kérnének, még fenyegetőznek. Aljas emberek gyülevész hada lett a Fidesz.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.