Több északnyugati járásra másodfokú riasztást adott ki a viharos szél veszélye miatt az Országos Meteorológiai Szolgálat szerda délután.

Megérkezett az ítéletidő: 90 kilométeresnél is erősebb szél, jég, porvihar – kiadták a riasztást
Kép:Pixabay

Riasztásokat adtak ki Budapesten, valamint Pest, Bács-Kiskun, Fejér, Győr-Moson-Sopron és Komárom-Esztergom megyében is.

Ezeken a területeken óránkénti 90 kilométeresnél erősebb széllökések is lehetnek.

Az ország többi területén a szél veszélye miatt elsőfokú figyelmeztetés van érvényben.

Emellett Budapestre, Pest, Borsod-Abaúj-Zemplén, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Nógrád, Somogy, Vas és Veszprém megyére zivatarveszély miatt is elsőfokú figyelmeztetést adott ki a meteorológiai szolgálat.

Azt írták:

az országon átvonuló hidegfront környezetében sokfelé lehetnek viharos (jellemzően 60-80 kilométer/órás), kiemelten az Észak-Dunántúlon, a főváros térségében és a középső országrészben akár erősen viharos (általában óránkénti 70-90 kilométeres, helyenként akár ennél is erősebb) szélrohamok, amelyekhez porvihar is társulhat.

Az esti, késő esti órákra a front átvonul az országon, mögötte mindenütt gyorsan csillapodik a légmozgás.

A fronthoz társuló záporos csapadékzónában főként a Dunántúlon és az északi tájakon néhol zivatar is valószínű, ezeket viharos szél, intenzív csapadék, kis eséllyel aprószemű jég kísérheti.

Mukics Dániel, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) szóvivője az MTI-nek elmondta, elsősorban három dunántúli megye, Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom és Veszprém lakosságának ajánlják:

a kerti bútorokat, a cserepes virágokat, a szerszámokat minél előbb vigyék fedett helyre, nehogy a viharos erejű szél kárt tegyen bennük.

Forrás:MTI
Címlapkép:Pixabay

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

home office
Na jó, most lett elegem!
Már megint arra ébredtem, hogy azt sem tudom milyen nap van ma.
Jó volt(?). szép volt(?), de elég volt!
Csákány és békeség!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.