Augusztusig biztosan fennmaradnak a koronavírus-járvány miatti korlátozások a védettséggel nem rendelkezőknek – jelentette be a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön online sajtótájékoztatón.

Kormányinfó: újra elérhető lesz a Pfizer és a Moderna vakcinája
Fotó: MTI/Illyés Tibor

Gulyás Gergely elmondta, a koncerteken, a fesztiválokon, a szórakozóhelyeken és a sporteseményeken való részvételhez, illetve a szállodák és az éttermek szolgáltatásainak igénybevételéhez a következő hónapokban a védettségi igazolvány nélkülözhetetlen lesz.

Hangsúlyozta, a koronavírus elleni oltás továbbra is önkéntes, de regisztrációhoz kötött. Bármelyik Magyarországon engedélyezett oltás hatékony és biztonságos – tette hozzá.

A miniszter elmondta, múlt héttől ha valaki külföldről hazatér, védettségi igazolvánnyal mentesül a karantén alól. Egy most megjelenő rendelet szerint ha felnőtt kiskorúval érkezik, akkor ez a szabály a gyermekre is vonatkozik – tette hozzá.

A kormány benyújtotta a jövő évi költségvetés tervezetét, amelynek célja, hogy dinamikus gazdasági növekedést tudjanak biztosítani – mondta Gulyás Gergely.

A tárcavezető kiemelte: az idei év végére érhető el az a szint, ahol a gazdaság a koronavírusjárvány kitörésekor volt, és szeretnék, ha 2022-ben folytatódna a növekedés. Magyarország takarékos, a jövőt felélni nem kívánó, konzervatív gazdaságpolitikája bevált – vélekedett.

Hangsúlyozta: az egészségügyben is sikerült új korszakot nyitni, megszüntették a hálapénzt, és jelentős orvosi béremelés volt. Jövőre 769 milliárd forinttal több jut az egészségügyre, így 11 év alatt több mint megduplázódtak a kiadások – mutatott rá.

A miniszter bejelentette, ismét lehet majd Pfizer illetve Moderna vakcinához jutni, hetente nagyjából 120-180 ezer adag lesz elérhető ebből a kettőből összesen. Ezen a héten még nem lesz ennyi, mert a most érkezett Pfizer-szállítmányt eltették második körös oltásokra és a 16-18 éves korosztály számára.

Gulyás Gergely kitért rá: az önkormányzatok támogatásáról is döntöttek, a kormány arányos és méltányos módon összesen 23 milliárd forint támogatást ad, ebből 1,7 milliárd forinttal bölcsődék, oktatási és kulturális intézmények megújulásához, megépítéséhez járul hozzá.

A koronavírus elleni oltásoknak köszönhetően sikerült a koronavírus-járvány harmadik hullámát megtörni – mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter.

Gulyás Gergely szerint az elmúlt négy hét alatt közel kétmillió első oltást adtak be Magyarországon. A 18 év feletti lakosság közel 53 százalékát beoltották – részletezte.

Hozzátette: ennek köszönhető, hogy az újraindítás folytatódhatott, és védettségi igazolvánnyal újra igénybe lehet venni a március óta szünetelő szolgáltatásokat.

"Magyarország Európában elsőként szerezhette vissza a szabadságát" – fogalmazott a miniszter.

Forrás: MTI

Fotó: MTI/Illyés Tibor

17 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Yoda69
"Az államadósság csökkentése biztosított."

Latjuk.
Fundan: 600 milliard kinai hitel
Belgrad vasut: 500 milliard kinai hitel
Paks: 1500 milliard ruszki hitel
O1G 80 évre eladósította a magyar embereket. Sárgák es vörösök rabszolgai lettünk.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kereső
@sgl: 12:19 ehhez számold hozzá, hogy a tiz év alatt mennyit romlott a forint árfolyama, és ez mennyiben segitette a forintban számolt költségvetést, és gdp-t. Mert az uniós támogatás meg euroban érkezik. Ember legyen a talpán, aki ennek utána fog számolni!
division
@Pálinkás Pál: Teszt hiányában ezt nem tudhatod. Nézem én ne félj mi zajlik most itt, majd igazából két hét múlva leszek kíváncsi arra mi lesz...
Emmersson71
@Pálinkás Pál: Milyen Nemzeti Inzultáció?! Mitől érvényes az, miért is hivatkozási alap???
Ki látta az eredményeket? Kihitelesítette azt?!
És úgy ab ovo - KI NEM SZARJA LE?
kissé felnőttem
pfiezert tessék Pfizert tessék Öcsi olyanok vagytok akiket az állatkertben szoktak banánnal kínálni fejtsd meg ,. amikor meg regisztrálna akinek van hozzáférése akkor meghaladja a rendszeretek képességét, jön az esti mese hekkertámadás nagy szart nem birja a rendszeretek.. azt hogy az idősebbjének ami kb 70% nincs lehetősége mert nincsen technikai eszköze hozzá ezt nem tudom érted e?
akinek meg tán van eszköze az nem internetes kalóz!!!
hogy szörfölget itt ott hanem örül ha a teló hivást tudja fogadni és inditani TUDOM miről beszélek 75 felett ki kezeli nálatok is??? ajaj csak a Mariska néni hát kemény tőbb ezer idős van ám igy ja ezt senki nektek eddig nem mondta ? ÉS magatoktól hogy nem jőttetek erre rá ??? bakfitty ja hiányzika ,,,,,,,,,, szomorú.Látod az R 105 D hez ugye nem értesz te sem azt sem tudod hová tedd na 1965 ben katonai adóvevő volt én meg tudtam azt kezelni a maiakkal ellentétben!
Pálinkás Pál
@Emmersson71: látod, mégis arra hivatkozik a zsírmore...tavaly nyáron mondtam...vissza lehet keresni...hogy mivel az adatokat csak a kormány tudja ellenőrizni, a "járvány " hátán elhullámzik évekig majd a teljhatalommal...a szarzsák ellenzék meg hagyja...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.