A Szputnyik egyadagos változata, amit Szputnyik Lightnak neveztek el, a RDIF szerint 79 százalékos hatékonysággal bír – adta hírül a Telex.hu.

Itt az új orosz vakcina, a Szputnyik Light – Oroszországban már engedélyezték is
Fotó: MTI/Balázs Attila

Oroszországban már engedélyezték is a legújabb vakcinatípust, a Szputnyik Lightot. Ez tulajdonképpen az orosz Szputnyik V vakcina egyadagos változata, ami azt jelenti, hogy mindössze egy darab oltásra van szükség ahhoz, hogy kialakuljon a védettség. Az orosz vakcinákat finanszírozó RDIF nevű befektetési alap szerint a Szputnyik Light hatásossága 79 százalék – írja a Telex.hu.

A Szputnyik Lighttal jelenleg harmadik fázisú klinikai tesztek zajlanak többek között Oroszországban, az Egyesült Arab Emírségekben és Ghánában is, összesen hétezer ember részvételével. Az első két fázis során semmilyen komoly mellékhatás vagy káros hatás nem alakult ki azoknál, akik megkapták.

A Szputnyik Light egy adagja 10 dollárba, azaz nagyjából 3000 forintba kerül, körülbelül ugyanannyiba, amennyibe a Szputnyik V. Az RDIF szerint továbbra is a kétadagos változat lesz az első számú védekezés a vírus ellen Oroszországban.

A két adagból álló Szputnyik V hatásossága 91,6 százalék, és Magyarországgal együtt összesen 55 országban használják. A két adag beadása között 21 nap telhet el, a második után 14 nappal alakul ki a védettség.

Forrás: Telex.hu
Fotó: MTI/Balázs Attila

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Qqberci
@Emmersson71: Majd ha lesz vodkában oldódó...
Pálinkás Pál
" klinikai tesztek zajlanak többek között Oroszországban, az Egyesült Arab Emírségekben és Ghánában is,"..ez a három ország a demokráciáról meg a feltétlen igazmondásról híres..egy cárság...egy bigott muszlim állam ahol dívik a nyilvános lefejezés..és egy hadurak által irányított "banánköztársaság " izgatottan várom a vizsgálatok eredményét..
kokopelli
...csak akkor lesz teljes a vizsgálati lista,ha a Húsvét-szigetek és "Kanak-nemze" is megküldi az eredményt!
simmering73
Ha Ororszországban engedélyezték akkor az a magyaroknak is jó lesz.
yazo64
Olyan mint a Viagra light... a strandon jól mutat de dugni nem lehet vele:)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.