„Nem mintha másra számítottam volna, de a kormánynak megint nem sikerült állnia a szavát.” – Budapest főpolgármestere egy Facebook-posztban fakadt ki. 

Karácsony: a kormány 4000 milliárd forinttal adósítja el a gyerekeinket Oroszországnak és Kínának
Fotó: MTI/Balogh Zoltán

Karácsony Gergely ismét felszólalt a kormány utóbbi időben tanúsított megkérdőjelezhető akcióiról. Egy viszonylag hosszú Facebook-posztban véleményezi az utóbbi időszak döntéseit.

Nem mintha másra számítottam volna, de a kormánynak megint nem sikerült állnia a szavát.

- kezdte.

Amikor tavaly decemberben a miniszterelnök egyetlen tollvonással kivégezte az önkormányzatiságot azzal, hogy elvette a települések legfontosabb saját bevételének, a helyi iparűzési adónak a felét, akkor még érdemi kompenzációról és érdemi egyeztetésekről volt szó. Egyik sem lett.

A kormány most 23 milliárdos önkormányzati kompenzációt jelentett be, miközben csak Budapestet a decemberi döntéssel több mint 31 milliárd forintos bevételtől fosztották meg. Persze a fideszes nagyvárosokat rögtön megszórták több mint 15 milliárddal, valahogy ebből az ellenzéki vezetésű városoknak akkor sem jutott. Ráadásul erről a mai döntésről is előbb értesítették a helyi Fidesz-szervezeteket, mint a megválasztott ellenzéki polgármestereket. Mintha a közpénz az ő magánpénzük lenne. Hát, nem az.

A kormány miközben kifosztja az önkormányzatokat válság idején a lakosságtól is többet szed be a központi költségvetésbe. 2020 első negyedévében a lakossági befizetések 689 milliárd forintot tettek ki, ez az elvonás 2021 első negyedévére 750 milliárd forint fölé nőtt. Többet fizet be tehát a lakosság válság idején, miközben a gazdaságvédelemre szánt pénzek mintegy háromnegyedét a kormány nem a gazdaság talpraállítására, nem szociális támogatásokra, hanem saját hatalmi céljaira és klienseinek gazdagodására költötte. Közben az Európai Uniótól a magyaroknak járó több mint 3000 milliárd forintról is lemondani készül a kormány, csak azért, hogy ne kelljen elszámolnia, miközben 4000 milliárd forinttal adósítja el a gyerekeinket Oroszországnak és Kínának.

A posztot pedig így fejezte be:

Lesz mit jóvátenni…

Eddig már több mint 2600-an reagáltak a szövegre.

Fotó: MTI/Balogh Zoltán

20 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Yoda69
Karácsonynak abszolút igaza van. O1G es sleppje eladja a hazát a kínaiaknak es a ruszkiknak. A magyarokat a sárga es vörös kommunisták rabszolgaivá teszi a szemünk lattara.
Ezt nem engedhetjük! Jövőre el kell mennünk szavazni, es le kell váltani ezt a bún bandát.
Utána azonnal elindítani a számonkérést, a hazát kizsigerelő szerződéseket pedig felmondani azonnali hatállyal. Az ebből eredo karokat a fideSS NER-lovagok maganvagyanabol fedezni, nem pedig kozpenzbol.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
ómió
Pedig a te nyelved "dörzsikéje" már rég "Brüsszelkonform", ugye!?
istván irén
Egy rohadt tetves kisz titkár volt az is maradt csak fel vette a bő gatyát.Nyalja a komcsik picsáját közben másra mutogat
Gyurka80
@Eladott Ország: A degenerált k-s tacepaóid már nagyon unalmasak!
Clavigo
@Gyurka80: Ülj le @Gyurka80: ,,egyes. Ma megint hülye vagy

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.