A Modern városok program részeként épül majd fel a győri vízi élménypark – adta hírül a 24-hu.

Végre valami fontosra is jut az állami vagyonból: 21 milliárdos vízi élménypark épül Győrben
Fotó: MTI/Krizsán Csaba

Több mint 21 milliárd forint kormányzati támogatásból vízi élményparkot építenek a Modern városok program részeként Győrben, a fejlesztést 2023 tavaszán fejezik be – mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön a fürdőkomplexum alapkőletételén. Gulyás Gergely hangsúlyozta, hogy a Győrben lévő fejlesztések és fejlesztési elképzelések a jövőt szolgálják a város számára, amely nem csupán a megye központja, hanem egyfajta gazdasági középpont is Nyugat-Magyarországon – írja a 24.hu.

A miniszter emellett azt is hozzátette, hogy a győri gazdaság a saját lábán áll és a kormány minden segítséget megad abban, hogy a fejlesztések révén a megyeszékhely regionális nagyhatalommá váljon a térségben. Gulyás Gergely azt mondta, a következő években – ha magunk mögött hagytuk a járványból fakadó válságot – az a cél, hogy visszatérjünk ahhoz a gazdasági növekedéshez, amelyet az elmúlt években megtapasztalhattunk. Úgy fogalmazott, hogy 2010 és 2020 között sok mindent elért az ország, a fizetések megduplázódtak, az életszínvonal nőtt, a fejlesztések száma pedig összehasonlíthatatlan bármilyen, a rendszerváltozás előtti évtizeddel, és ezt folytatni kell.

Dézsi Csaba András (Fidesz-KDNP) polgármester jelentősnek nevezte a fejlesztést, és hangsúlyozta, hogy nem csupán fürdő épül, hanem a Mosoni-Duna és Rába találkozásánál egy olyan árvízvédelmi gátrendszert is kiépítenek, amely megakadályozza azt, hogy árvíz idején víz alá kerüljön a komplexum. Elmondta, hogy a vízi élménypark kialakítása mellett a jelenlegi 230-ról 530-ra bővítik a parkolók számát, és a fogadóépület is megújul.

Szeles Szabolcs (Fidesz-KDNP) alpolgármester, a körzet önkormányzati képviselője azt emelte ki, hogy a körzetében a városrészek az elmúlt évtizedben kapták vissza régi fényüket, sokat léptek előre és ez a beruházás tovább szolgálja a fejlődésüket.

Forrás: 24.hu
Fotó: MTI/Krizsán Csaba

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Emmersson71
Mint egy falat kenyér, úgy hiányzott már!
namihami
A buzik és pedofilok városában már tényleg kellett egy olyan hely, ahol a fentjelzettek minél könnyebben elérhetik a céljukat, a frisshúshoz jutást. Sok pucér pasi és gyerek? Semmivel sem könnyíthetné meg egyszerűbben és jobban a kormány a hasonló érdeklődésű győri szavazói dolgát. És még a város ""hűségdíja"" is letudható egymenetben.
Adóforint--nekik semmibe sincs.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.