Újabb fejlemény a Budapesten épülő Fudan egyetem ügyében.

Palkovics kezdeményezésére kiemelt beruházás lehet a Fudan – Így nem kezdeményezhetnek majd róla népszavazást
MTI/Koszticsák Szilárd

Palkovics László, a Fudan-projekttel megbízott miniszter, az atv.hu-nak megerősítette, kezdeményezi fogja, hogy az egyetem kiemelt beruházás legyen – adta hírül a 24.hu. Ennek az lesz az eredménye, hogy Baranyi Krisztina és Karácsony Gergely nem kezdeményezhetnek már népszavazást az egyetemről. Ez azért van így, mert a kormány által kiemelt fejlesztésűnek nyilvánított beruházások esetében nem lehet referendumot kiírni.

Márpedig az ötlet valószínűleg át fog menni. Gulyás Gergely a csütörtöki kormányinfón beszélt arról, hogy ha ilyen előterjesztés érkezik, akkor a kormány készen áll arra, hogy kiemelt beruházássá nyilvánítsa a Fudan megépítését.

Palkovics László két hete, az atv.hu-nak adott nyilatkozatában azt mondta, hogy tárgyalni akar Baranyi Krisztinával és Karácsony Gergellyel, és meg fognak tudni állapodni, mert amit kínál nekik, az nem semmi, egy ékszerdoboz.

Palkovicsnak már a területről, ahol a kínai egyetem megépül, sem kell tárgyalnia Baranyiékkal, egy tegnapi kormányhatározat ugyanis épp azt küszöböli ki, hogy a Fudan egyetem felépítéséhez a kormánynak egyezkednie kelljen a Baranyi Krisztina vezette ferencvárosi önkormányzattal a tulajdonukban lévő területek megvásárlásáról a kínai egyetem felépítéséhez.

Forrás: 24.hu
Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

42 hozzászólásarrow_drop_down_circle

human
@verőce21: Miért örülsz annak, hogy magyar adóforintokból, kínai gigahitelből, kínai beruházóval külföldieknek épül egyetem?
Nem magyar vagy?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
verőce21
@F_Viktor: Újból ez a feltételezés és a feltételezés támadása...
Te szalmabábut püfölsz...! És röhejes vagy!
human
@verőce21: A helyzet az, hogy ti komcsizók most felköptetek és szépen alálltatok. Ezek után végkép nem értem minek komcsiztatok 30 éven keresztül. Időpocsékolás volt, hisz Orbán mutatja az új irányt keletre nektek.

" Az intézmény alapító okiratában leírtak alapján azonban már nem is olyan meglepő, hogy eddig miért nem szeretett volna egyetlen ország sem együttműködni az egyetemmel. 2019-ben ugyanis módosították az intézmény alapdokumentumát, és innentől az egyetem oktatáspolitikájába a kínai kommunista párt is beleszólhat. "
eduline.hu/felsooktatas/20210420_Fudan_Egyetem_osszefoglalo
Pipás
@verőce21: "És röhejes vagy!" Ezt te mondod?
verőce21
@human: Ez annyira elavult cikk már, amit mellékelsz (04.20), hogy csupán annyi igaz belőle, ”az oktatás alapnyelve az angol lesz…”
voltmárjobbis
@verőce21: tegnap 2:38
A Kínai Kommunista Párt (KKP) a Kínai Népköztársaság kormányzó pártja.
Ez tény.Milyen másik 16?
human
@verőce21: Miért jó neked az, hogy egy magánegyetemet minden magyar állampolgár adóforintjaiból épít fel a kormány??? Nem járhatnak oda csak azok a diákok akik a több milliós féléves díjat ki tudják fizetni. Miért jó szerinted ezt azokkal megfizettetni akiknek semmi közük nem lesz a nem magyar intézményhez?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.