Újabb fejlemény a Budapesten épülő Fudan egyetem ügyében.

Palkovics kezdeményezésére kiemelt beruházás lehet a Fudan – Így nem kezdeményezhetnek majd róla népszavazást
MTI/Koszticsák Szilárd

Palkovics László, a Fudan-projekttel megbízott miniszter, az atv.hu-nak megerősítette, kezdeményezi fogja, hogy az egyetem kiemelt beruházás legyen – adta hírül a 24.hu. Ennek az lesz az eredménye, hogy Baranyi Krisztina és Karácsony Gergely nem kezdeményezhetnek már népszavazást az egyetemről. Ez azért van így, mert a kormány által kiemelt fejlesztésűnek nyilvánított beruházások esetében nem lehet referendumot kiírni.

Márpedig az ötlet valószínűleg át fog menni. Gulyás Gergely a csütörtöki kormányinfón beszélt arról, hogy ha ilyen előterjesztés érkezik, akkor a kormány készen áll arra, hogy kiemelt beruházássá nyilvánítsa a Fudan megépítését.

Palkovics László két hete, az atv.hu-nak adott nyilatkozatában azt mondta, hogy tárgyalni akar Baranyi Krisztinával és Karácsony Gergellyel, és meg fognak tudni állapodni, mert amit kínál nekik, az nem semmi, egy ékszerdoboz.

Palkovicsnak már a területről, ahol a kínai egyetem megépül, sem kell tárgyalnia Baranyiékkal, egy tegnapi kormányhatározat ugyanis épp azt küszöböli ki, hogy a Fudan egyetem felépítéséhez a kormánynak egyezkednie kelljen a Baranyi Krisztina vezette ferencvárosi önkormányzattal a tulajdonukban lévő területek megvásárlásáról a kínai egyetem felépítéséhez.

Forrás: 24.hu
Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

42 hozzászólásarrow_drop_down_circle

human
@verőce21: Miért örülsz annak, hogy magyar adóforintokból, kínai gigahitelből, kínai beruházóval külföldieknek épül egyetem?
Nem magyar vagy?
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
verőce21
Át fog menni a kezdeményezés... túl nagyformátumú terv és városképi jelentőségű, hogy az egyfogú munkásőr szavazóik véleményezgessék...
human
@verőce21: Miért örülsz annak, hogy magyar adóforintokból, kínai gigahitelből, kínai beruházóval külföldieknek épül egyetem?
Nem magyar vagy?
verőce21
@human: Nemcsak külföldiek, magyarok is tanulhatnak majd ott.
A sanghaji székhelyű egyetemet, amelyet Kína egyik legrangosabb egyetemeként tartanak számon, világszinten is az élvonalban jegyzik(34.) Jó az országnak, ha nemzetközi szinten is magasan jegyzett Egyeteme van. Sok pénzt és elismerést hoz az országnak.

Gondolom - te a pénzügyek mellett -, a Közép-európai Egyetem miatt is tekinted aggályosnak azt, hogy míg Soros György magánegyetemének távoznia kellett az országból, egy autoriter állam egyetemének itteni campusán kiadott kétnyelvű diplomákat elfogadhatónak tartja a kormány...
voltmárjobbis
@verőce21: ma 21:22 a kínai egyetem jobb, mint, a ceu?
Miért barátkozik orbán kínaival, orosszal, a fejlett nyugat helyett? Te kelet balkáni, vagy netán kipcsak vagy?
Nessy
@verőce21: Végig gondoltad hány generáció fogja fizetni ezt a giga hitelt? Kínai hitelből kínaiak építenek maguknak ajándék ingatlanon egyetemi várost. Természetesen a kínai kormány elveit követő oktatás politikával.
vitriol
@Nessy: Mért akarjátok meggyőzni verőcét, minden fideszfannak jogában áll hülyének lenni! - és ő állandóan él is ezzel a jogával napról-napra, hétről-hétre. Hagyni kell!
Nessy
@vitriol: Viszont most olvastam a 23 milliárdos önkormányzati támogatás listát.Budapest, és a kerületek: 0 forint. A legtöbbet ismét Debrecen kapja! Nem akar Orbán Debrecenbe költözni a pereputtyával? Úgyis az a szíve csücske!
verőce21
@Nessy: Nemcsak kiadást, sok pénzt és elismerést hoz ez az országnak.
A városfejlesztés pedig egybeesik Budapest természetes déli irányú fejlődésével.
vitriol
@Nessy: a fid/eszes/ kósa pajtás múltkoriban azt bírta mondani, hogy Debrecen a második főváros.
Hát alakul ez a dolog!
verőce21
Mivel azonban nem a lipsi világalapítványt gyarapítja, a te szempontodból valóban eredménytelen. @voltmárjobbis:
Nessy
@verőce21: Nem! A mi hitelállományunkat "gyarapítja" évtizedekig! Remek üzlet! Éljen, vivát, banzáj!
solidedge
Nos ez a diktatúra. A Budapestiek 90 %-a ellenzi a kínai egyetemet, de ez semmit sem jelent Orbánéknak.
creativehun
@verőce21: Ti tényleg minden ennyire retardáltak vagytok?? ha Orbán azt mondaná,hogy az az ország érdeke ,hogy eladjátok magatokat kilóra a húspiacon..akkor elkezdenétek bőszen érvelni,hogy ez miért jó az országnak. Hihetetlen! Komolyan monmdodm..soha nem gondoltam volna,hogy ennyi buta ember van ebben az országban! Mellesleg..a libsi..az a liberális pejoratív rövidítése.ami már fidesznyik körökben egyfajta szitokszóvá vált...mert a gondolkodó,toleráns ember az nem tetszik a fidesznek azzal nem tud mit kezdeni..a gyűlölködés,megosztás..az az ő lételemük..ezzel szemben ...olyan,hogy lipsi..olyan nincs legfeljebb agyhalott fidesz csicska körökben..de ezzel meg csak a saját idiotizmusukat mutatják ki!
lusta
@verőce21: Drága sztrovacsek. ezt számokkal kérném megerősíteni.
verőce21
@creativehun: Mélyről jövő, őszintén feltörő ostobaság, az igazi "deep stupidity", ami belőled árad.
Te egyszerűen lehengerlően, lenyűgözően buta vagy.
verőce21
@Nessy: A bevétel pedig a mi hitelállományunkat csökkenti.
creativehun
@verőce21: Lehet..de nem én árusítom ki az országot hazaáruló gazember módon a komcsiknak..miközben megjátszom a nemzeti keresztényt. Nem én mondom,hogy nem vehetitek el a magyar emberek munkáját és eközben nem én hordom be munaközvetítőkön keresztül tömegesen az ukránokat..Nem én mondom,hogy a család milyen fontos és közben nem én lököm át vak komondoron a feleségemet..nem én hozok törvényt és nem én foglalom alaptörvénybe a férfi nő család fogalmát és eközben nem én csúszkálok le meztelen seggel homo partykról..ereszeken. Nem én játszom meg ,hogy miylen kibaszott fontosak a magyar emberek és eközben nem én adom el őket kilóra a multiknak olyan törvényekkel amiknek pont az a lényege,hogy ne kelljen fizetni a plusz elvégzett munkáért. Nem én beszélek arról,hogy a magyar emberek tisztességes bért akarnak és eközben nem én tartom lent mesterségesen a fizetéseket. Szóval..hagyjuk a süket dumát..lehet ,hogy a hülyeségeteket belterjes tenyészetben még elmegy..de szerintem már kurvára nem vicces amit ezzel az országgal műveltek. ..és nem..meg ne próbáld rám fogni,hogy baloldali szavazó vagyok..mert kibaszottul kurvára nem...csak nagyon elegem van már a kétszínű köpönyegforgató gané trógerekből akiknek az élete arról szól,hogy munka nélkül miképp válhatnak az ország jabvaiból és a mi verítékünkből milliárdossá. Elég! Kibaszottul elég volt belőletek is ..mert ti meg látjátok az igazságot..de még ahhoz is buták vagytok ,hogy legyen bennetek annyi gerinc beismerni..ezek mocskos gazember tolvajok!
Pipás
@creativehun: Ne izgassd fel magad. Ezek az embernek sem tűnö papucsállatok a hivő kategóriába tartoznak. Nem gondolkodnak, nem látnak, nem értenek. Nem érdmes velük vitatkozni.
csak úgy....
ez a funda azért okos ötlet mert a miniszterelnök elvtárs fundálta ki és foggal körömmel ragaszkodik hozzá,-tehát a birkaagyú híveknek kötelezö a tapsolás!
köpködik a komcsikat de begyürüztetik a kínai elvtársakat...,azt hiszem orbán ismét az ideológia váltás küszöbén áll! 2025 re magyarországon az elvtárs megszóllítás ismét divatos lesz.
kereső
A fideSS=orbán 2009-ben stratégiai, partnerségi megállapodást kötött a kinai kommunista párttal. Orbán már akkor 2009-ben tudta, hogy merre felé veszi az irányt. Hazudott a választási igéreteivel, hazudott Gyurcsányról, hazudott az ország állapotáról, hazudott a szociális népszavazással. Igy nyert 2010-ben. A többi meg már csak történelem.
kereső
Palkovics végérvényesen méltatlanná vált az "akadémikus" cim használatára. Egy hazaáruló nem lehet az MTA tagja.Széchenyi, Arany, Deák Ferenc forognak a sirjukban.
ómió
Kihúzzák az efftársi nihilizmus "méregfogát"? Bravó!
kissé felnőttem
aztán ha a pestiek körbeállják akkor dózerral meg tankokkal mentek ? mint annó a Tiamannon téren? évszázad legsőtétebbjeivé akartok válni ? világhatalmi uralomra törtök ti is tán? velük .??? a népet meg sanyargatni visszafelé haladunk mert nektek kommunizmus kell ne már ostobák
verőce21
Magyarország területén engedéllyel működő külföldi felsőoktatási intézmények
2020. május 5.

1. Név: Boston University (Boston University School of Law)
Székhely címe: MA 02215 Boston, 1 Silber Way, Amerikai Egyesült Államok
Elérhetőség: Eötvös Loránd Tudományegyetem (1053 Budapest, Egyetem tér 1-3.)
A magyarországi működésre feljogosító engedély érvényes: határozatlan

2. Név: Central European University, New York
Székhely címe: 400 West 59th Street, 10019 New York, Amerikai Egyesült Államok
Elérhetőség: Közép-európai Egyetem (1051 Budapest Nádor u. 9.)
A magyarországi működésre feljogosító engedély érvényes: határozatlan

3. Név: École d’Art Maryse Eloy
Székhely címe: 1 rue Bouvier, 75011 Paris, Franciaország
Elérhetőség: Mod’Art International, Hungary Zrt. (2120 Dunakeszi, Tamási Áron u. 2/A.)
A magyarországi működésre feljogosító engedély érvényes: határozatlan

4. Név: École Supérieure des Sciences Commerciales d’Angers
Székhely címe: 1 rue Lakanal – BP 40348 – 49003 Angers Cedex 01, Franciaország
Elérhetőség: ESSCA Magyarország Alapítvány (1093 Budapest, Czuczor u. 6.)
A magyarországi működésre feljogosító engedély érvényes: határozatlan

5. Név: FernUniversität in Hagen
Székhely címe: Fleyer Straße 204, 58084 Hagen, Németország
Elérhetőség: Budapesti Németnyelvű Távtanulási Központ Alapítvány (1075 Budapest Madách Imre u. 13-14.; 1073 Budapest, Erzsébet krt. 50.)
A magyarországi működésre feljogosító engedély érvényes: határozatlan

6. Név: Fudan University
Székhely címe: No. 220 Handan Road, 200433 Shanghai, Kínai Népköztársaság
Elérhetőség: Budapesti Corvinus Egyetem (1093 Budapest, Fővám tér 8.)
A magyarországi működésre feljogosító engedély érvényes: határozatlan

7. Név: Georg-August-Universität Göttingen
Székhely címe: Wilhelmsplatz 1, 37073 Göttingen, Németország
Elérhetőség: Eötvös Loránd Tudományegyetem (1053 Budapest, Egyetem tér 1-3.)
A magyarországi működésre feljogosító engedély érvényes: határozatlan

8. Név:...
verőce21
(folyt)
8. Név: Hēilóngjiāng Dàxué, Heilongjiang Kínai Orvostudományi Egyetem (黑龙江大学) (Heilongjiang Kínai Orvostudományi Egyetem Magyarországi Tagozata)
Székhely címe: Heping lu 24, Xiangfang qu, Harbin shi, Heilongjiang sheng, 150040 Harbin, Kínai Népköztársaság
Elérhetőség: Semmelweis Egyetem Egészségtudományi Kar (1088 Budapest, Vas u. 17.)
A magyarországi működésre feljogosító engedély érvényes: határozatlan

9. Név: Stichting Maastricht School of Management
Székhely címe: Endepolsdomein 150, 6229 EP Maastricht, Hollandia
Elérhetőség: School for Executive Education and Development Nonprofit Zrt. (1061 Budapest, Andrássy út 20. II/4.)
A magyarországi működésre feljogosító engedély érvényes: határozatlan

10. Név: Mahachulalongkornrajavidyalaya University (European Buddhist Training Centre/Európai Buddhista Képzési Központ)
Székhely címe: PO Box: 79 Group I Lamsai, 13170 Wang Noi, Ayutthaya, Thaiföldi Királyság
Elérhetőség: A Tan Kapuja Buddhista Főiskola (1098 Budapest, Börzsöny u. 11.)
A magyarországi működésre feljogosító engedély érvényes: határozatlan

11. Név: McDaniel College (McDaniel College Budapest Campus) (korábban: Western Maryland College)
Székhely címe: 2 College Hill, Westminster, Maryland 21157-4390, Amerikai Egyesült Államok
Elérhetőség: College International Oktatási Kft. (1071 Budapest, Bethlen Gábor tér 2.)
A magyarországi működésre feljogosító engedély érvényes: határozatlan

12. Név: Mod’Art International
Székhely címe: 1 rue Bouvier, 75011 Párizs, Franciaország
Elérhetőség: Mod’Art International, Hungary Zrt. (2120 Dunakeszi, Tamási Áron u. 2/A.)
A magyarországi működésre feljogosító engedély érvényes: határozatlan

13. Név: Open University Malaysia (Open University Malaysia Training Centre – OUM Kihelyezett Képzési Központ)
Székhely címe: Block B Level 1, Jalan Tun Ismail, 50480 Kuala Lumpur, Malajzia
Elérhetőség: Eszterházy Károly Egyetem (3300 Eger, Eszterházy tér 1.)
A magyarországi működésre feljogosító...
verőce21
(folyt. 13.)
A magyarországi működésre feljogosító engedély érvényes: 2020. december 31.

14. Név: Universitatea de Medicină şi Farmacie Târgu-Mureş (Marosvásárhelyi Orvostudományi és Gyógyszerészeti Egyetem Orvostovábbképző Kara Budapest)
Székhely címe: 540139 Târgu-Mureş, Gh. Marinescu, str. 38., Románia
Elérhetőség: Országos Onkológiai Intézet (1122 Budapest, Ráth Gy. u. 7-9.)
A magyarországi működésre feljogosító engedély érvényes: határozatlan

15. Név: Université Pantheton-Assas (Paris II)
Székhely címe: 12 place Panthéon, cedex 05, 75005 Párizs, Franciaország
Elérhetőség: Eötvös Loránd Tudományegyetem (1053 Budapest, Egyetem tér 1-3.)
A magyarországi működésre feljogosító engedély érvényes: határozatlan

16. Név: The University of Buckingham
Székhely címe: Hunter Street, MK18 1EG Buckingham, Egyesült Királyság
Elérhetőség: IBS Nemzetközi Üzleti Főiskola (1031 Budapest, Záhony u. 7.)
A magyarországi működésre feljogosító engedély érvényes: határozatlan
Béla333
@csak úgy...: 17.42
Ezzel most verőce21 azt akarja belénk szuggerálni, hogy jöjjenek a kommunisták, a magyar adóforintjainkból felépített kémközponttal?
A CEU meg takarodjon, mert az meg ezeknek a barmoknak nem megfelelő színvonalú?
voltmárjobbis
@verőce21: tegnap 23:15
Ez nem válasz.
Amúgy, miközben te, mint a fidesz libsizelsz, kommunistáztok, orbánod a kínai kommunista párt seggét nyalja. A kínai kommunizmus elfogadható orbánodnak? Hogy is van ez?
csak úgy....
@Béla333: belém nem szuggerál semmit , remélem másokba sem!- persze vannak még vevök a kommunizmusra magyarországon,de fogadok,hogy nem tudnak pálcikával enni..
verőce21
@csak úgy...: Kutyából, nem lesz szalonna,
VIP-presztízst sugárzóból, demokrata...
verőce21
@voltmárjobbis: Nem a kínai kommunizmust(?) fogadja el, amikor egyetemet engedélyez építeni nekik, a másik 16 külföldi mellett...
F_Viktor
@verőce21: Ne hasonlítsd össze az almát a banánnal, ne említs egy napon 1-5 kihelyezett kart egy 15 ezres egyetem várossal!

Egyértelmű, hogy orbán felismerve a kínai terjeszkedési stratégiáját Afrikában és a Balkánon, felajánlotta a kínai kommunista pártnak Magyarországot kínai gyarmatként, cserébe a lehullajtott zsíros falatokért.
Az érdek közös, a KKP a hatalommániás orbánban és pénzéhes párttársaiban megtalálta az EU lágy altáját.
verőce21
@F_Viktor: Újból ez a feltételezés és a feltételezés támadása...
Te szalmabábut püfölsz...! És röhejes vagy!
human
@verőce21: A helyzet az, hogy ti komcsizók most felköptetek és szépen alálltatok. Ezek után végkép nem értem minek komcsiztatok 30 éven keresztül. Időpocsékolás volt, hisz Orbán mutatja az új irányt keletre nektek.

" Az intézmény alapító okiratában leírtak alapján azonban már nem is olyan meglepő, hogy eddig miért nem szeretett volna egyetlen ország sem együttműködni az egyetemmel. 2019-ben ugyanis módosították az intézmény alapdokumentumát, és innentől az egyetem oktatáspolitikájába a kínai kommunista párt is beleszólhat. "
eduline.hu/felsooktatas/20210420_Fudan_Egyetem_osszefoglalo
Pipás
@verőce21: "És röhejes vagy!" Ezt te mondod?
verőce21
@human: Ez annyira elavult cikk már, amit mellékelsz (04.20), hogy csupán annyi igaz belőle, ”az oktatás alapnyelve az angol lesz…”
voltmárjobbis
@verőce21: tegnap 2:38
A Kínai Kommunista Párt (KKP) a Kínai Népköztársaság kormányzó pártja.
Ez tény.Milyen másik 16?
human
@verőce21: Miért jó neked az, hogy egy magánegyetemet minden magyar állampolgár adóforintjaiból épít fel a kormány??? Nem járhatnak oda csak azok a diákok akik a több milliós féléves díjat ki tudják fizetni. Miért jó szerinted ezt azokkal megfizettetni akiknek semmi közük nem lesz a nem magyar intézményhez?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.