Tegnap késő este jelent meg egy friss kormányrendelet, amelyben szó a home office megszüntetéséről is. Vége a jó világnak: sok ezer embernek a mai az utolsó home office-munkanapja.

Üzent a kormány a home office-ban dolgozóknak: hétfőtől ez vár rájuk

Fotó: Pixbay cco

Május 10-étől az általános iskolák felső tagozatos tanulói, a gimnazisták és a szakképző iskolások is visszatérnek az iskolaépületekbe, a digitális oktatás helyett újra személyes oktatás lesz a tanév végéig (alapesetben június 15-ig).

A kormány ezért visszavonja a közigazgatásban dolgozók otthoni munkavégzésének elrendelését, és nem kéri erre a nem közigazgatásban dolgozókat sem.

Az erről rendelkező kormányrendelet a csütörtök esti 82. számú Magyar Közlönyben olvasható.

A rendelet úgy fogalmaz: mivel a köznevelési intézmények és a szakképző intézmények valamennyi évfolyama 2021. május 10. napjától rendes munkarendben működik,

– a közigazgatásban elrendelt lakó-, illetve tartózkodási helyen történő munkavégzés és a gazdaság szereplőinek felkérése, hogy törekedjenek az otthoni munkavégzés alkalmazására, megszüntetésre kerül,

– az óvodások és iskolások esetében lehetővé válik a sportlétesítmények, az uszodák, az edzőtermek és a jégpályák szervezett keretek között (testnevelés óra, sportszakkör, iskolai sportkör vagy sportoktatás) történő látogatása.

Emellett a kormányrendelet arról is rendelkezik: a koronavírus ellen védett személy felügyelete alatt álló tizennyolcadik életévüket be nem töltöttek karanténkötelezettség nélkül térhetnek haza Magyarország területére.

A rendelet értelemszerűen május 10-én lép hatályba.

Forrás: mfor.hu, Blikk.hu, privatbankar.hu

Címlapkép: Pixbay cco

14 hozzászólásarrow_drop_down_circle

ómió
@Eladott Ország: Téged meg - látom - Böszme efftársad oltott, de kizárólag idiotizmussal! És láthatóan hatott is!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Pálinkás Pál
valamelyik vírusbuzeráns magyarázza el nekem...mivel a fiatalkorúak is ugyanúgy fertőzöttek lehetnek,fertőzhetnek...mennyiben segíti a " védekezést" hogy szabadon,ellenőrizetlenül kószálhatnak mindenfelé szerte a világban,,??? talán nincs is olyan nagy" járvány" ?? főleg pár covidtálib véleményére lennék kíváncsi...úgymint ..division...peller lány...no meg persze meghallgatnám köcsögDuda , merkely, meg a gerinctelen szlávik véleményét is erről!!!
ómió
Bizony! Bárki oltakozhat, efftársak!
ómió
@Eladott Ország: Téged meg - látom - Böszme efftársad oltott, de kizárólag idiotizmussal! És láthatóan hatott is!
justhpeter
@ómió: Sokévtizedes tapasztalatom mondatja velem, hogy csak a debileket zavarja az igazság. A normális emberek el vannak vele.
Eladott Ország
@ómió: ma, 10:13 ♦ Én legutoljára kisdobos és úttörő voltam.
ómió
@justhpeter: Lehet benne valami, bár sokszor itt maga az igazság a kérdés: tényleg az-e, vagy csak annak hazudják?
ómió
@Eladott Ország: És már akkor beoltott téged Böszme efftársad?
ómió
@Eladott Ország: Mi van, idiótája!? Előástál egy lumpenproli "betétet" magatokról és megpróbálod másokra hazudni? Hát, ezt tanultad a foximaxin?
ómió
@Eladott Ország: Ha a magatok gyilokbolsi tetübandájára célzol a maga 100 millió áldozatával, akkor stimmel!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.