Az Economistban jelent meg egy portré a főpolgármesterről úgy, mint az emberről, aki kiszoríthatja Orbán Viktort a hatalomból – írja a 444.hu.

Karácsony Gerely: Orbán alacsony és kövér, totális kontroll alatt tartja a pártját
Fotó: Burger Barna / Facebook / Orbán Viktor

A cikk elején végigveszik a legalapvetőbb különbségeket:

Orbán elsősorban a vidékre támaszkodik, totális kontroll alatt tartja a pártját, és stadiont építtet a falujába. Karácsony viszont a fővárost vezeti, hatpárti együttműködés eredményeként jutott hatalomra, és az atlétikai stadion ellen kampányolt. A főpolgármester ehhez hozzátette, hogy

ő alacsony és kövér, én magas és vékony vagyok

A lap szerint Karácsony azért lehetett az ellenzék közös jelöltje az önkormányzati választáson, mert eltérő nézeteket valló embereket is képes volt egyesíteni. Annak ellenére írnak népszerű jelöltként Karácsonyról, hogy még nem jelentette be indulását az előválasztáson. 

Az Economist szerint Karácsony a jobbikos Jakab Péterhez képest kevésbé konfrontatív alkat, nem venné át Orbán módszereit, ha szembeszállna vele.

Karácsony azt nyilatkozta, akik külföldről segítenének, inkább maradjanak távol, mert a jószándékú beavatkozásokat sem látják szívesen Magyarországon.

A cikk szerint az ellenzék számára akkor jön csak a neheze, ha sikerül megnyerni a jövő évi választásokat. És Ralf Dahrendorf mondását idézte, miszerint:

az alkotmányozáshoz hat hónapra, egy piacgazdaság kiépítéséhez hat évre, egy társadalom megváltoztatásához pedig 60 évre van szükség.

A lap a magyar választási rendszert szabadnak, de igazságtalannak írja le: a körzetek átrajzolása és a médiaviszonyok miatt is lejt a pálya. 

Frissítés:

Elnézést kért Karácsony Gergely, amiért lekövérezte Orbán Viktort.

Forrás: 444.hu/Economist.com
Címlapkép: Burger Barna / Facebook / Orbán Viktor

48 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
Megérteném ezt a nagy felhördülést,ha a fenemód úri viselkedésű népnemzeti jobboldal nem használna ennél gorombább jelzőket, különösen a női képviselőkre! Meg mindenkire, akinek más a véleménye, mint a kormányfőnek, és híveinek.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Pálinkás Pál
és ezt a gyenge buzeránst akarják egyesek miniszterelnöknek..ez a vicc kategória
Yoda69
@Pálinkás Pál: Nekem szimpatikus módszere, de varom tőle, hogy o is megerősítse az elszámoltatást, amikor kihirdeti, hogy indul a ME jelöltségért induló kampányban.
NKF
Igaza van!Orbán alacsony de okos,Geri meg magas és buta!Úgy jár majd mint luftballon.
Emelkedik,emelkedik,aztán kipukkan!
istván irén
Egy biztos az orbánc úgy néz ki, mint egy tele szart zokni.Pofázni tud csak a sportról 50 méter után meg döglene /bár csak/
Pálinkás Pál
@Yoda69: már ne haragudj...de szememben nem ellenzéki az aki ki akarta tarlóst tüntetni...röhejes ez a pali...egy tejbetök ,igazi liberális,akarat nélküli suttyó...legalább is olyan aki arra vár hogy mindig más valósítsa meg a dolgokat...egy diktatúrát nem lehet demokratikus módszerekkel lebontani...vagy te tudsz rá példát???
Nessy
@Pálinkás Pál: Érdekes, ha valaki nem felel meg a kényes ízlésednek az "buzeráns" ! Ez valami jobboldali rögeszme?
Pálinkás Pál
@Nessy: semmi rögeszme..ez nálam egy jelző...alkalmatlan emberekre...
Béla333
@Pálinkás Pál: 11.20
..."de szememben nem ellenzéki az aki ki akarta tarlóst tüntetni..."

Akarta..??:

"A viták ellenére Tarlós István díszpolgári címet kapott.
Karácsony Gergely egyébként személyesen hozta el a kitüntetést."
index.hu/belfold/2020/11/12/tarlos_istvan_interju/
Yoda69
@Pálinkás Pál: sarlos kituntesenek terve valoban kicsit tullott a celon. Szerintem ezzel egyfajta bekejobbot akart mutatni Karacsony. Teljesen feleslegesen, mert a fideSSel nem lehet bekulni.
Per pillanat nem latok jobb modot a fideSS levaltasara mint a jovo evi valasztast, es erre kell mindent feltenni. Persze lehet forradalomrol almodozni de te is tudod, hogy MOST nem lenne meg hozza az embertomeg, aki ezt vegig tudna vinni. Viszont meg van lehetosegunk demokratikusan es bekesen levaltani a fideSSt, de szerintem ez lesz az utolso. Ha most se sikerul, akkor az Iste se menti meg az orszagot a katasztrofatol.
magyar1
Éppen ezért a vidékiek Orbánra fognak szavazni, nem csak Bp. létezik Mo-on.
Aki Én
@NKF: orbán nem okos. orbán egy aljas, rafkós, veszélyes ember. De leginkább suttyó.
zsebre baszott kéz, rángatózás, nem néz az ember szemébe kézfogáskor...
Katalina62
@Horizont: én szerintem, ilyet,
mondani sem kéne! De le a kalappal, hogy úri módon elnézést kért! Ez szerintem nem a gyengeség jele! Mert nehéz lehet ebben a közhagulatban nyilvánosan bocsánatot kérni! Sokkal nehezebb, mint bunkónak lenni, ami szinte már elvárt!
Gazella
@Horizont: igazat mondott Karácsony... hisz tiszta zsirháj a dagadék.
Nessy
Megérteném ezt a nagy felhördülést,ha a fenemód úri viselkedésű népnemzeti jobboldal nem használna ennél gorombább jelzőket, különösen a női képviselőkre! Meg mindenkire, akinek más a véleménye, mint a kormányfőnek, és híveinek.
Nessy
@Shikari: Ha belegondolok, pár éve, még épp O.V fejtette ki, nem bírja a pocakos tábornokokat! Akkor most a napi csatáiban nem zavarja őt a saját pocakja? Bár felőlem, ha valaki képtelen ellenállni a jó zsíros, fűszeres magyar konyha remekeinek, a jó piának, és "helló Röfi" szintre hízik, legyen az ő gondja! Legfeljebb adakozzanak már neki egy rászabott, normális öltönyre!
Eladott Ország
Ilyen büdös gazembert nem hordott még hátán a föld. Röhej ez a seggdugasz! Leírt szöveg felolvasásán kívül , saját kútfőből csak parasztviccek felböfögésére képes. Szellemi toprongy , egy faluvégi senkiháziból sunyi párttitkárrá felkönyökölt faluszégyene. Apjával együtt egy rakás geci.Okádék erkölcsileg, szellemileg, jellemileg, a magyar nemzet szégyene!
i.pinimg.com/564x/7b/15/85/7b1585edcd6abed4bbb56424b9c79e44.jpg
Orbán, a magyar történelem legaljasabb bűnözője
scontent.fbud10-1.fna.fbcdn.net/v/t1.6435-9/52696023_354061328776895_8951097000351236096_n.jpg?_nc_cat=102&ccb=1-3&_nc_sid=730e14&_nc_ohc=KCga_lyRelIAX-ExaCr&_nc_ht=scontent.fbud10-1.fna&oh=54b4ea8bf5eed283c78d2e29d7571f87&oe=60B9D6D6
Takarodj a francba te mocskos patkány!
scontent.fbud10-1.fna.fbcdn.net/v/t1.6435-9/161736454_120131000127188_7114528391206078490_n.jpg?_nc_cat=107&ccb=1-3&_nc_sid=825194&_nc_ohc=kfpMCm3UfvcAX-U9drz&_nc_oc=AQno3tpSMTfaIunaE4YHVoBdkcxJPMYUMVID6QESzXtqoTS5APOi1iJG07K5OQ34u3I&_nc_ht=scontent.fbud10-1.fna&oh=79832568b9a54fa2dd873882bf474dc8&oe=60BABE12
Peller Anikó
A magyar választási rendszer igazságtalan: a külföldön élő másik országbeli állampolgárok beszavaztatása, buszoztatása, kontrollálatlan levélszavaztatása, krumpliosztás, tízezer forint egy szavazatért, agymosás, önfényezés, óriásplakátok agyba főbe, választási számítógépes program összesítő átláthatatlan kontrollálhatatlansága ecetrá

És a körzetek átrajzolása és a médiaviszonyok miatt is lejt a pálya.
Eladott Ország
@Shikari: Miközben a dagadt despota és a táskásszemű vidáman zabálnak a fényben és melegben, templomba járnak üvöltve megvallani a hitüket, emberségről papolnak és becsületről makognak, kint a sötétben és hidegben nincs menekvés. Mert sokaknál családi tradíció, hogy nem reggeliznek. És nem ebédelnek, nem vacsoráznak, nem fűtenek, nem világítanak, nem hordanak meleg ruhát télen, nem váltják ki a gyógyszert, pet palackokkal, olajos ronggyal, fával fűtenek. Az kétségtelen, hogy például Szijjártó Péter olcsóbban tölti fel az úszómedencéjét és Nárcisz kutya luxuskörülményei is javultak, de a legszegényebbek, akik jó esetben hullott fával, nem jó esetben műanyagflakonokkal, rongyokkal és szeméttel fűtenek (ha fűtenek), nem sokat profitáltak ebből. Arról nem beszélve, hogy micsoda őrült összeget elvert arra a kormány, hogy reklámozza a rezsicsökkentést, miközben az energiaárak maguktól is csökkennek a világpiacon. Ha azokat a milliárdokat, amelyeket az önreklámozásra költött a kormányzat, a lakhatási krízisben lévő családok talpraállítására, esetleg a szolgáltató cégek fejlesztésére fordította volna, akkor máris jobban állnánk.
Főméltóságú urunk:
scontent.fbud10-1.fna.fbcdn.net/v/t1.6435-9/151644273_943778719491440_8406438630780144680_n.jpg?_nc_cat=104&ccb=1-3&_nc_sid=825194&_nc_ohc=GOSPomGavuQAX_dxnqe&_nc_ht=scontent.fbud10-1.fna&oh=0a3799830614be90ebf9477f7a27d522&oe=60B9D0F4
TASzSz
Te meg magas vagy és hülye! Semmit nem tudsz kontrollálni...
Cicamama55
Mire ez a cikk megjelent, már bocsánatot is kért a megjegyzéséért nyilvánosan...Hasonló lépéseket nem igazán hallottam másoktól, pedig gyakran sértegetik egymást a politikusok, függetlenül a párthovatartozásuktól.
jesz
ahogy Hofi mondaná: Karácsony meg szép...
fergeteg
Menjetek a kurva anyátokba rohadék liberálnácik, Mer baloldaliak nem vagytok .
fergeteg
Gyucsány és Jurova seggnyalói. Eubérenc hazaáruló senkiházik.
Yoda69
@fergeteg: Na, min akadtál ki ennyire? Nem jott a csekk?
gina
@Pálinkás Pál: Egy elmebeteg zsiros kövér disznónál még egy buzeráns is jobb
Pálinkás Pál
@gina: egyik sem kell...de ez az én véleményem..
gina
@fergeteg: Ti vagytok a legnagyobb hazaáruló mocskok az elmebeteg cigány disznóval az élen , ami igaz az fáj látom
gina
@fergeteg: A te agyádba menj te elmebeteg szar fidesz imádó mocsok-- fáj az igazság, ami igaz az igaz, OV egy nagy kövér beteg disznó mást nem tud csak zabálni és köpködni, dehát egy szar muzsikus mint te is
gina
@Pálinkás Pál: Tartsd is meg mert senkit nem érdekel, aki buzi és agyhalott az csak a fidesz szekta
Pálinkás Pál
@gina: karácsony szart sem ér..sem ő, sem fegyőr...a többivel semmi bajom
Csizmás Kond
...amikor valaki a másik testfelépítésével kezd el kampányolni annak orvosnál a helye.
csak úgy....
@Csizmás Kond: @Pegero: @Shikari: a 3 fidesz tenor,orbán kottából , -mándoki nélkü... :)
csak úgy....
@Csizmás Kond: pedíg az elhízott, jól táplált buta politikusokokkal szabad..
gina
@Csizmás Kond: Neked meg kuss, az igazság az nem kampány te idióta-- látszik az elmebeteg fidesz megjegyzésed. OV egy undoritó zsiros disznó aki nem tudja magát kontrollálni, remélem infarktusban hal bele
home office
Karácsony eddig sem volt elől a listán (ha indulna egyáltalán), de a legutolsó sem, mert Fekete-Győrt azért előzi (az a csóka sok év után sem nőtt fel a feladathoz).
Viszont ez a duma Karácsonytól: "Orbán alacsony és kövér"
Én írhatok ilyeneket mezei kommentelőként, de egy miniszterelnök jelölt ne azon a szinten mozogjon már, hogy a másik testfelépítésével hozakodjon elő!
Trump (populista fasiszta) pl. magas és a polgárháború szélére sodorta Amerikát az őrületével.
Orbán egy gyalázatos gazember, akit minden szempontból lehet támadni, de a testfelépítésére utalva, az olyan gyermeteg...

Karácsony, ha indulsz a választáson...
1. saját magadat hazudtolod meg: "Dehogy akarok én miniszterelnök lenni."
2. kiderülne, hogy nem is számít neked annyira Budapest
3. gyenge vagy! hangot adsz a fészbukon az elégedetlenségednek? És ezzel a dalszínházzal mit oldottál meg eddig?
4. díszpolgárrá avatni Tarlóst? Te teljesen hülye vagy, Karácsony?! Innentől kezdve én úgy gondolom, hogy a békeség kedvéért nem számoltatnád el az Orbán-maffiát, márpedig CSAK az lehet miniszterelnök, aki ezt megteszi - mindenféle megalkuvás és kiegyezés nélkül !!!
Hazaárulókkal, tömeggyilkosokkal... akik képesek egy egész ország jövőjét ellopni, azokkal nincs kiegyezés !!!

Orbánt közönséges bűnözőként kell kezelni és a süllyesztőbe, a történelem szemétdombjára kell juttatni - az "érdemei" szerint !!!
gina
@Pegero: Neked még OV zsiros disznó is egy csábos model te idióta agyhalott szektatag
gina
@Shikari: Álmodj és a WC be lóg a fejed,, egy mocskos cigány zsiros disznó nem fog tovább uralkodni légy biztos ha fáj is nektek buta fidesz bunkók
Toller Béla
Valahol a kissé tökösebb Karácsony tájékán van a jövő ideális miniszterelnöke !
ómió
Viszont az impotens semmihez nem értésnek te maradsz a bajnoka!
Eladott Ország
@Shikari: ma, 05:38 ♦ A mai nap induljon (lopás helyett) szolfézs órával! Hangvillakulcsot kézbe venni...
Nem loptam én életemben... népdal
www.youtube.com/watch?v=m8iGI3NKyKM
Felcsúti Aranyeső... népdal
www.youtube.com/watch?v=6RZXSZJiEDM
gina
@NKF: Kipukkan ? inkább a zsiros cigány disznóra vonatkozik és hogy okos látszik egy elmebeteg minden mozdulata,
gina
@fergeteg: Az a barom sarki aki ilyen agyhalott szekta barmot a világra hozott mint te is, ne ugass fidesz patkány
gina
@ómió: De te mindenhez értesz null IQ val hahahhaha kis buzi senki
gina
Imádom ezt a sok fideszes kis IQ nullákat , annyi az eszük mint egy madárnak...aljas kis buzik
ómió
@gina: Üdvözöllek, "kis buzi senki"! Én ómió vagyok! Mondd csak, hazataláltál már, vagy még mindig agydonorra vársz?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.