Engedélyezik a kínai Sinopharm koronavírus elleni vakcina használatát a 18 év felettieknek – írja a Telex.

Engedélyezte a WHO a kínai vakcina vészhelyzeti alkalmazását
Fotó: MTI/Bús Csaba

Tedrosz Gebrejeszusz, az Egészségügyi Világszervezet (WHO) főigazgatója a sajtótájékoztatón elmondta, hogy a Sinopharmmal együtt már hat oltóanyagnak adták meg a vészhelyzeti engedélyt.

Az állásfoglalás annak elismerését jelenti, hogy a vakcina hatásos a koronavírus elleni védekezésben. Ezzel a kínai oltóanyag bekerülhet a COVAX-programba, amely révén a szegényebb országok jutnak szervezett módon koronavírus elleni oltáshoz.

Forrás: telex.hu

Fotó: MTI/Bús Csaba

37 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Horizont
"szegényebb országok jutnak"
Tehát mi szegények vagyunk.
Ez még nem az EMA engedélyezése.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
durbincs
@Horizont: Mert maga szerencsétlen nem is tehet róla hogy akkora 50IQ-s ipari bányahulladék ? mint @Eladott Ország: ?
Rúzsös férfi ? pont mint ez a bánya-rém @gina: ?
Horizont
@durbincs: Mi van te agyatlan barom felpörgetted tegnap a kommentszámodat? Kell a piára pénz?Másolgatsz mert egy lusta disznó is vagy nem csak hülye. Már mondtam, hogy kopjál le rólam. Propeller szégyene és a leghülyébbje. Inkább keress fel egy pszichiátert. Ja és tanulj meg magyarul.
kereső
"A WHO engedélyt adott a vészhelyzetben levő szegény országok számára, hogy használják a Sinopharm kínai vakcinát. Az engedélyezés egyértelművé teszi, hogy erre a nagyon szegény afrikai, latin-amerikai és ázsiai országok miatt került sor, akik nem jutnak hozzá a normális nyugati vakcinákhoz. Az engedélyezés kiemeli azt is, hogy erre vészhelyzetben kerülhet sor, csak abban az esetben javasolják, ha sürgős beavatkozásra van szükség és nincs más elérhető valódi vakcina. A kínai vakcina nem sorolható ezek közé, mert a WHO által felturbózott adatok szerint is csak 79 százalékos haékonyságú.

A független szakemberek egybehangzó véleménye szerint valódi védettséget csak azok a vakcinák jelentenek, amelyek minimum 90 százalékos vagy annál magasabb hatékonyságot mutatnak. Ezek közül legjobb a Pfizer, amit a Moderna követ. A WHO a 79 százalékos kínai vakcinát csak olyan elmaradott, szegény országoknak javasolják, amelyeknek lakói nyomornegydekben élnek, és esélyük sincs arra, hogy igazi vakcinához jussanak. A WHO azért nyitotta meg a vészhelyzeti felhasználás előtt az utat számukra, mert a 79 százalékos hatékonyság is jobb, mint a semmi.

Ezért enyhén szólva túlzók azok a vélemények, miszerint a WHO engedélye igazolta és legitimálta volna az Orbán által emberkísérlet formájában és orosz rulettként használt gagyi kínai vakcinát. Mert a WHO nem azt mondta ezzel, hogy a kínai hamisítvány egyenértékű a Pfizerrel és más valódi vakcinákkal, hanem azt, hogy ahol semmilyen vakcina nincs, és nem tudnak hozzájutni, mert a gazdag országok minden oltást felvásárolnak, ott beadhatják a vacak kínait is.

Ezzel Orbán a harmadik világ és a legszegényebb afrikai országok patkányokkal teli nyomornegyedeinek és törzsi szinten élő afrikaiak szintjére értékelte le a magyar embereket"- főleg a 60 éven felülieket

Nos erre nem kéne ám annyira büszkének lenni, ráadásul horribilis áron. ( 18-20 milliárdot kaszáltak rajta VALAKIK!)
durbincs
@Horizont: Mert maga szerencsétlen nem is tehet róla hogy akkora 50IQ-s ipari bányahulladék ? mint @Eladott Ország: ?
Horizont
@durbincs: Kopjál le rólam te rohadék agyatlan magyarul se tudó. Anyádnak irogass!
durbincs
@Aki Én: aki @kereső: Mert 2 hülye 1 pár ?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.