Engedélyezik a kínai Sinopharm koronavírus elleni vakcina használatát a 18 év felettieknek – írja a Telex.

Engedélyezte a WHO a kínai vakcina vészhelyzeti alkalmazását
Fotó: MTI/Bús Csaba

Tedrosz Gebrejeszusz, az Egészségügyi Világszervezet (WHO) főigazgatója a sajtótájékoztatón elmondta, hogy a Sinopharmmal együtt már hat oltóanyagnak adták meg a vészhelyzeti engedélyt.

Az állásfoglalás annak elismerését jelenti, hogy a vakcina hatásos a koronavírus elleni védekezésben. Ezzel a kínai oltóanyag bekerülhet a COVAX-programba, amely révén a szegényebb országok jutnak szervezett módon koronavírus elleni oltáshoz.

Forrás: telex.hu

Fotó: MTI/Bús Csaba

23 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
simmering73
Vészhelyzeti alkalmazás: "ha ló nincs szamár is jó" elv alapján jöhet a Sinopharm.
Pálinkás Pál
tegyük már tisztába a dolgot...a WHO semmit nem engedélyezhet..nem jogköre...csak javasolhat ,véleményezhet!!! bírom ezeket a parasztvakító cikkeket... a WHO nem rendelhet el semmit, max ajánlásokat tehet, nem hatóság!!!ennyit illene tudni minden vírustálib firkásznak is!!
Qqberci
@Pegero: Szabadon lehúzhatják a klotyón?...

A WHO nem engedélyező hatóság...
Qqberci
"This afternoon, WHO gave Emergency Use Listing to Sinopharm Beijing’s #COVID19 vaccine, making it the sixth vaccine to receive WHO validation for safety, efficacy and quality."-@DrTedros"
RonaGyuri
hogy Orbánék milliárdokat akarnak keresni rakta az vészhelyetnek minősíthető??? =))
Málna
@Horizont: 18:27 Nem egészen. Mi vesszük a vakcinát, a szegény országok viszont kapják.
libellle
@Pálinkás Pál: Perfekt. !!! Hogy mit engedélyez az a privát szórakozásuk, ajánlhat és pont ennyi. Ugyanis itt befejezödött a WHO hatásköre!!!
libellle
@Pegero: Azert tévedsz mert a ruski mé mindig nem potolták a hiányzo dukumentáciokat az EMA-nál, igy bizony eltart az nagyon hosszu honapokig amire az esetleges engedélyt megkapja.
Málna
@Aki Én: Itt most nem ez a téma. Csak Horizont hülyeségét javítottam. Már megint.:-)
home office
@Málna: Te mégis kinek, minek képzeled magad?
Kioktatsz, miközben egy segg hülye vagy?
Ha ülnének a kioktatásaid, akkor meghajolnék. De túl sokszor tévedésben vagy.

"Nem egészen. Mi vesszük a vakcinát, a szegény országok viszont kapják." - ez például mi a szart jelent és mire magyarázat?

Te vagy a sokat túró és mindig barátságos ügyfélszolgálatos ("Megérkezett-e már az NDK-s turmixgép, a levehető ajtós?), akinek az ügyfél az első?

Málna, mond, hogy te valójában egy 150 kilós tetőtől-talpig szőrős férfi vagy - akkor megnyugodnék egy picit.
Aki Én
@Málna: Már hogy ne lenne ez a téma. Az egész erről szól. Ezért erölteti a gazdátok a kétes vakcinát a biztonságos, tömegek által igényelt helyett. De ha a Pfizerrel csinálnák, az sem lenne szebb.
Pont, hogy ez a lényeg, ez a magyarázat. Gondoltam szólok, hátha megérted.
Málna
@Aki Én: Nem. Mint írtam, kizárólag Horizont kommentjére reagáltam, aki nem értette, hogy mi történik. Ez a lényeg.
Málna
@Aki Én: Meg persze az is, hogy minden jel szerint rendben van a kínai vakcina. Orbánéknak már megint igaza volt. Köszönjük meg nekik.:)
ómió
Ez efftársilag nyilván "irreleváns"!
Aki Én
@Málna: orbánék kockáztattak, ami megengedhetetlen.
És igen, az a lényeg, hogy a milliárdos haszonért tették. Ne játszd a hülyét, ez már a hihetetlen szint.
home office
@Málna: ma. 0902

"A Fidesz-kormány a NER-lovagok egyik közvetítő- vagy csomagolócégen keresztül a Pfizerhez képest duplaannyirért, az AstraZeneca termékéhez képest hatszoros(!) áron, több mint 50 milliárd forintért vásárolt a Sinopharm vakcinájából 5 millió dózist, ami

- az időseknél jórészt hatástalan,
- a középkorúaknál és a fiataloknál (bár a WHO szerint hatásos) viszont rendkívül népszerűtlen.

Ezt jól mutatja, hogy hiába tették a kínai vakcinánál először lehetővé az online hozzáférést, annyira csekély volt az érdeklődés iránta, hogy péntekre hozzá kellett nyúlni a Pfizer-tartalékokhoz. Erre a hétre pedig már az AstraZenecára is lehetséges lett az időpontfoglalás.

A kormány által rendelt 5 millióból Kína eddig 2,1 millió adagot szállított le, még ebben a hónapban jön viszont a maradék 2,9 millió dózis, noha még a meglévőt sem sikerült eloltani."

A lekezelő stílusoddal hiába állítod be úgy, hogy te vagy az (adu) ász, eléggé hiányosak az ismereteid.
Ráadásul érzelmeid sem nagyon vannak és ami van, hát... - vagyis gond van az EQ-ddal is... igazából az összes Q-ddal baj van (IQ, EQ, SQ, AQ, CQ)
gina
@Málna: Nyald már ki OV seggét te elmebeteg nulla. annyira felbőszit az ilyen undoritó emberek hozzáállása, remélem te kinaival oltatod magad, te agyi hulla
libellle
@Pegero: semmit nem kapott meg, ezert nugodjál te meg. A WHO semmit nem engedélyezhet. Mielött ilyeneket leirsz informálodj de ne az esti meséböl.
Málna
@gina: Nem én bőszítettelek fel, ne fogd rám. Alapvetően idegbeteg vagy, látszik a kommentjeidből.
kereső
"A WHO engedélyt adott a vészhelyzetben levő szegény országok számára, hogy használják a Sinopharm kínai vakcinát. Az engedélyezés egyértelművé teszi, hogy erre a nagyon szegény afrikai, latin-amerikai és ázsiai országok miatt került sor, akik nem jutnak hozzá a normális nyugati vakcinákhoz. Az engedélyezés kiemeli azt is, hogy erre vészhelyzetben kerülhet sor, csak abban az esetben javasolják, ha sürgős beavatkozásra van szükség és nincs más elérhető valódi vakcina. A kínai vakcina nem sorolható ezek közé, mert a WHO által felturbózott adatok szerint is csak 79 százalékos haékonyságú.

A független szakemberek egybehangzó véleménye szerint valódi védettséget csak azok a vakcinák jelentenek, amelyek minimum 90 százalékos vagy annál magasabb hatékonyságot mutatnak. Ezek közül legjobb a Pfizer, amit a Moderna követ. A WHO a 79 százalékos kínai vakcinát csak olyan elmaradott, szegény országoknak javasolják, amelyeknek lakói nyomornegydekben élnek, és esélyük sincs arra, hogy igazi vakcinához jussanak. A WHO azért nyitotta meg a vészhelyzeti felhasználás előtt az utat számukra, mert a 79 százalékos hatékonyság is jobb, mint a semmi.

Ezért enyhén szólva túlzók azok a vélemények, miszerint a WHO engedélye igazolta és legitimálta volna az Orbán által emberkísérlet formájában és orosz rulettként használt gagyi kínai vakcinát. Mert a WHO nem azt mondta ezzel, hogy a kínai hamisítvány egyenértékű a Pfizerrel és más valódi vakcinákkal, hanem azt, hogy ahol semmilyen vakcina nincs, és nem tudnak hozzájutni, mert a gazdag országok minden oltást felvásárolnak, ott beadhatják a vacak kínait is.

Ezzel Orbán a harmadik világ és a legszegényebb afrikai országok patkányokkal teli nyomornegyedeinek és törzsi szinten élő afrikaiak szintjére értékelte le a magyar embereket"- főleg a 60 éven felülieket

Nos erre nem kéne ám annyira büszkének lenni, ráadásul horribilis áron. ( 18-20 milliárdot kaszáltak rajta VALAKIK!)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.