A magyar ellenzék álláspontja végleg megbukott a kínai vakcináról, a világ legjobb szakemberei mondták ki, hogy a Sinopharm-oltóanyag hatásos és biztonságos – nyilatkozta a külgazdasági és külügyminiszter pénteken a közmédiának.

Szijjártó rárontott az ellenzékre a kínai vakcina ügyében

Szijjártó Péter ezt arra reagálva közölte, hogy az Egészségügyi Világszervezet (WHO) jóváhagyta pénteken a kínai Sinopharm állami gyógyszergyár által a koronavírus ellen kifejlesztett vakcina vészhelyzeti alkalmazását.

A miniszter hangsúlyozta, hogy a WHO a világ legfelsőbb szintű döntéshozatali fóruma egészségügyi kérdésekben,

ott dolgoznak a világ legjobb és legtapasztaltabb szakértői: orvosok, járványügyi szakemberek, virológusok.

Ők – folytatta – hosszasan megvizsgáltak minden oltóanyagot, köztük a kínai Sinopharmét is, amelyből Magyarország ötmillió adagot vásárolt és már eddig is magyar emberek százezreit oltották be vele.

Szijjártó Péter szavai szerint a WHO szakemberi rendkívül szigorú vizsgálatok után úgy döntöttek, hogy globális felhasználási engedélyt adnak a Sinopharm-vakcinának, ugyanis meggyőződtek róla, hogy hatásos és biztonságos.

Ezzel azt "pontosan arra a listára" helyezték, amelyen a többi Magyarországon használt úgynevezett nyugati vakcina, a Pfizer/BioNTech, az AstraZeneca és a Moderna oltóanyaga szerepel – hangoztatta Szijjártó Péter.

Megjegyezte: most biztosan nagyon sokan szégyellik magukat a baloldali ellenzék soraiban, hiszen politikusaik az elmúlt hónapokban mindent megtettek annak érdekében, hogy lebeszéljék a magyar embereket a Sinopharm-oltás felvételéről.

"Most azonban már nemcsak a magyar szakemberek, hanem a világ legjobb nemzetközi szakemberei is világossá tették, hogy ez egy biztonságos és hatásos oltóanyag"

- jelentette ki.

Szijjártó Péter felvetette: vajon mi lett volna akkor, ha a baloldali ellenzék nem beszél le embereket a kínai vakcina felvételéről? "Vajon hány emberrel többet lehetett volna biztonságba helyezni és hány emberrel többen tudták volna túlélni a világjárványt?" – tette fel a kérdést.

"Rendkívül felelőtlen és az emberek életét veszélyeztető politikát folytatott és folytat az ellenzék, most azonban ez az álláspontjuk végleg megbukott"

- mondta Szijjártó Péter.

Forrás: MTI

Fotó: MTI/Máthé Zoltán

42 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Béla333
Peti! Nem azt mondták a kínaira, hogy biztonságos és hatásos, hanem hogy a WHO engedélyezte a Sinopharm-vakcina vészhelyzeti alkalmazását. A vészhelyzeti alkalmazás, meg ezek szerint ugye azt jelenti, hogy:

"Az Európai Unióban elérhető vagy a jövőben elérhetővé váló oltóanyagoknak meg kell felelniük a vonatkozó uniós minőségi és jóváhagyási előírásoknak, ettől azonban lehetnek korlátozott eltérések, amelyek lehetővé teszik a tagállamok számára, hogy vészhelyzetben, ideiglenesen engedély nélküli termékeket forgalmazzanak - közölte az Európai Bizottság illetékes szóvivője pénteken."
www.magyarhirlap.hu/kronika/20201106-az-unios-tagallamok-veszhelyzetben-engedely-nelkuli-oltoanyagot-is-forgalmazhatnak

Peti! Ne hazudozz! Tudjuk, hogy nagyon remegtek a jutalékért, de akkor is aljas, mocskos hazaárulás amit csináltatok, csináltok ezzel az oltóanyaggal!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kereső
@Málna: Talán mert alapos volt a vizsgálat, és mert még mindig nem tisztázott a vuhani labor szerepe, és nem tisztázott a kinai kormány szerepe a járvány elszabadulásában.Mindegyis. Végül is a magyar kormány gyógyszerkisérlletnek vetett alá több mint 500 ezer idős, beteg embert poltikai céljai és egy kedves cég meggazdagodása érdekében. és ez igy gyomorforgató.
kereső
"A WHO vakcinákkal foglalkozó külön tanácsadó csoportja "nagyon biztos" abban, hogy a Sinopharm vakcina védelmet nyújt a 18-59 éves korosztály számára. A Bizottság csak "csekély mértékben bízik" a vakcina hatékonyságában a 60 év felettiek esetében, és "nagyon csekély mértékben bízik" a rendelkezésre álló adatokban a súlyos mellékhatásokról ebben a korcsoportban.”

Kiket is oltottatok toporzék?? Azt a korcsoportot, amelyet nem is teszteltek Kinában? Te hazug dög!
kissé felnőttem
pedró és majd amikor te megbux akkor megnézed ám itthon hol kapsz munkát ? van ám a magyar trendből hasonló szolid vasércbányát is használtak ám meg az alföldet is pedig csak azért mert hortista volt meg rájuk huzták hogy kulák. csak te erre nem akarsz emlékezni én éltem benn te meg illuziókat kergetsz.fel fogsz ébredni csipke józsika ként. se repülő se helikopter se jacht . se jatt.
Málna
@kereső: És a Pfizernél nem volt alapos a vizsgálatuk? Mert az gyorsan ment. Igaz, olvastam olyasmit, hogy ott is volt némi nyomás...
Amúgy meg mindegyik vakcinával való oltakozás gyógyszerkísérletnek minősül, hiszen még egyiknek sem ismerjük a hatóidejét ill. a hosszútávú esetleges mellékhatásait.
Málna
@Emmersson71: Hogyhogy milyen célra? Covid elleni oltásra, mi másra?
kereső
@Málna: Bagatellizáljjatok csak tovább. Igy kell ezt.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.