„Adminisztrációs tévedés” miatt küldtek a kórházi dolgozóknak papírt, hogy lehallgathatják őket – írtuk meg korábban, de nem hittük volna, hogy a valóság ennél jóval cifrább.

Hozzájárulásuk nélkül is lehallgathatják az egészségügyi dolgozókat

Szabó Tímea, a Párbeszéd képviselője választ kapott a belügyminisztériumtól az egészségügyi dolgozók megfigyelésével kapcsolatban. Ebben pedig az áll, hogy 

nem a megfigyelés lehetősége volt a tévedés, csak az, hogy ehhez kérték az egészségügyi dolgozók hozzájárulását.

Ez azt jelenti, hogy lehallgathatják a telefonjukat, megnézhetik az e-mailjeiket, titkosan bármilyen adatot gyűjthetnek róluk. Az ügy miatt kirobbant felháborodás után az Országos Kórházi Főigazgatóság azt nyilatkozta, hogy csak adminisztrációs hiba történt, véletlenül küldték ki, nem lesz semmiféle lehallgatás. Már ez is mellébeszélés volt, hiszen azt a levelet meg is kellett előtte írnia valakinek, ami nyilván nem adminisztrációs hiba volt – írja Szabó Tímea.

Az ellenzéki politikus az alkotmánybírósághoz fordul az orvosokat, ápolókat érő hátrányos megkülönböztetés miatt.

Botrány: mégis lehallgatják az egészségügyi dolgozókat! Alkotmánybírósághoz fordulok az orvosokat, ápolókat érő...

Közzétette: Szabó Tímea – 2021. május 7., péntek

Forrás: Facebook/Szabó Tímea

Fotó: MTI/Rosta Tibor

45 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Horizont
De miért kell őket lehallgatni, megfigyelni? Mi folyik már ebben az országban???
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Horizont
De miért kell őket lehallgatni, megfigyelni? Mi folyik már ebben az országban???
csak úgy....
@Horizont: gyakorlatoznak a kifundált egyetemükre...,efftársilag.
Horizont
@csak úgy...: De amúgy tényleg komolyan? Mi van ha lehallgatnak egy műtős fiút? Nem tudok mire gondolni se.
csak úgy....
@Horizont: adatgyüjtés efftársilag! az uralkodók szeretik tudni,hogy kik nekik a megbízhatók..
voltmárjobbis
Ezek után kérdezem: ma Mo. milyen ország?
Keveréke a kínai kommunista, az észak koreai/romániai Ceaușescu-egy iszemélyi kultusz
csak úgy....
@voltmárjobbis: jó kérdés! én inkább a rátótiakhoz bírnám hasonlítani ,akik körösztbe vitték a lajtorját az erdöben..
home office
De a fideszes potentátok vérig sértődnek és kikérik maguknak, ha Észak-Koreához hasonlítják Orbán beteg - egy egész országot - egyre melyebbre süllyesztő rendszerét.

Orbán ezer év után (nagyon szeret "ezerérvezni" O1G) vissza akarja vinni Magyarországot keletre - ahonnan elindultunk.
István király (akire nagyon szeret hivatkozni O1G), ha most élne, négyfelé vágatná Orbánt és kitűzetné a testrészeit az ország négy sarkára, hogy mindenki lássa)

A történelemhamisítás ezerrel zajlik, de túl gyors a tempó, ezért el fog bukni ez is!

Szégyen és gyalázat, mától Orbán Viktor a neved !!!
F_Viktor
Erre már Kádár, Ceausescu és Brezsnyev is nagyot csettint fent az örök vadászmezőkön.
Yoda69
@Horizont: Gondolom azert mert a kormany hazudik a jarvany adatokat illetőleg es nem akarjak hogy az igazsagot terjesszek az orvosok es apolok, akik egyenesben szembesulnek a tenyekkel. Ott a kinai példa: az orvost aki elsokent azonositotta a Covid virust letatoztattak es eliteltek remhir terjesztesert. Majd hogy biztos ne beszeljen megfertoztek a virussal. Szegeny doki meg is halt, pedig csak 30+ volt.
justhpeter
Az egypárt vezérelte "pártállamnak" szüksége van mindenre a totális hatalom fenntartásához. Aztán majd ő ad engedményeket. Kádár-rendszer 2.0
Horizont
@Yoda69: Na tegyük fel lehallgatják őket. A műtősfiú felhívja az anyukáját és elmeséli, hogy képzeld tegnap 26-an meghaltak nálunk covidba, mert nem tudtuk csak a felét ellátni. És?? Mi lesz a következő lépés? Kivonul a TEK és elviszik a fiút, aztán anyját, meg a szomszédasszonyát, meg a kofákat a piacon mert ott is járt az anyuka és mesélt. Nem tudom elképzelni se mi van a hír mögött. Vagy csak azt, hogy a diktátorok félnek és mindig így működnek.
csipetke
A fiam már régóta mondogatja,hogy erről,vagy arról nem beszélhet telefonon,majd személyesen elmondja.Mindig azt hittem,hogy túllihegi a dolgot,mert mi a nyavalyának hallgatnának le egy műtőst,vagy épp a menyemet,egy ápolónőt.
Ezekszerint valós a dolog.
kereső
Tulajdonképpen az egészségügyi dolgozók jogviszonya gyakorlatilag ezt jelenti. Katonák, rendőrök lettek. Rájuk vonatkozik a "megbizhatósági" ellenőrzés.Következnek a pedagógusok- a többi közszolga. Totalitárius katonai/rendőri egypárti pártállam.
kereső
Nyugodjanak bele az eü. dolgozói- ezt irták alá.
Shikari
Az esetleges eü perek miatt tudni kell, hogy miket mondtak a hozzátartozóknak. A bank vonalán is felveszik a beszélgetést de a szolgáltatóknál is. Mi a baja Szabó Timikének akkor? Bottal sem piszkálják őt meg.
Yoda69
@Horizont: Valami hasonló. A lényeg hogy felelemben tartsak az egészségügyi dolgozókat.
kereső
@Shikari: Valami zavar van "erőtérben" bozgor. A banki telefon rögzitése úgy történik, hogy előtte tájékoztatják a telefonálót. Ugyanezt fogják megtenni a hozzátartozókkal is? Hogy egyezzen bele, hogy rögzitik az orvossal történő beszélgetését? Vagy ne is beszéljünk hozzátartozókról. Beszéljünk csak simán, és izolda a betegekről. Mert amit irtál, azt jelenti, hogy az orvos valamennyi beszélgetését- a személyeset és a telefonon történő konzultációt simán lehallgathatja a "nemzetbiztonság". Természzetesen nem mindent, hisz arra kapacitás nincs- de elég egyetlen ilyen dolog- és akkor lőttek
még annak a "qrva nagy demokratikus jogállamnak," is amit a fideSS épit.
Horizont
@Yoda69: annyira szomorú, nem is az inkább kész őrület.
sgl
A legszebb az, hogy a magyar fideszcsürhe kormányt meg senki sem ellenőrizheti, pedig a Parlamentnek joga lenne de a geczi és csürhéje nem engedi.
Azt csinálnak amit akarnak, annyit lopnak és hazudnak amennyit akarnak.
Meddig??
ómió
Nem kéne - esetleg - előbb megnézni, mit üzen a "rendkívüli jogrend" az erre leginkább "kihegyezetteknek"?
Yoda69
@Shikari: Ne hasonlítsd össze a kettőt maki. A banknál előre szolnak, hogy rögzítik a beszélgetést. Az egészségügyi dolgozókat suttyomban a tudtuk nélkül hallgatják le. Pont úgy mint a kommunista gecik.
kereső
@Yoda69: Ha , analóg a rendőrökkel/katonákkal, akkor ez kiterjed a dolgozók családjára, környezetére IS!
Shikari
@Yoda69: Attól, hogy az eüben nem szólnak, attól még a törvény megengedi. Nem így látod buzi?
Shikari
@kereső: A törvény, ha engedi, mi a problémád?
Clavigo
@Shikari: Néha ki kéne húznod a fejedet,Orbán dagadt szaros valagából,,,,buzika... Talán értenél is valamit,,a körülötted zajló világból,,,, te oláh csicskagyász... Szerintem téged még a Zsírmore is szégyenl,,,,olyan kretén vagy,,,Wckefe...
Shikari
@Clavigo: Hülyegyerek! Mond az a szó a degenerált libsi agyadnak valamit, hogy törvény?
Nessy
1950-s évek! Azt mindenki tudja, amióta Puskás Tivadar megalkotta a "telefon hírmondót", hogy a telefonoknak nem két, hanem több végük van. Akkor ugyan még nem volt közösségi oldal, de már akkor is voltak spiclik, lehallgató készülékek, még a telefon kagylóba is. ! Lassan, csak a szabadban sétálva lehet őszintés beszélgetni azzal, akiben megbízunk. A titkos szolgálat eszközök használata nem minden esetben engedélyezett, vannak kritériumai! Igaz, mikor érdekelte a törvény alkotót a saját törvényének a betartása manapság?
kereső
@Shikari: Nekem? Semmi. Ha az eü-ben dolgozóknak megfelelt ez a jogviszony és aláirta, akkor pénztártól való távozás után reklamációnak helye nincs. A problémám csak annyi, hogy ez az eredeti szerződésben nem volt benne- ill. ezt nem kommunikálta a kormány, hogy nemzetbiztonsági szempontból egy tekintet alá esnek az eü, dolgozók és családjaik a rendvédelmisekkel, sőt le is tagadták. Halleluja- lesz rend az egészségügyben.És még a hálapénz is elfog tűnni. Ja, meg az egészségügyi dolgozó is.
Shikari
@kereső: A törvényi szabàlyokat nem tartalmazza a szerződés. Nem kell, hogy tartalmazza.
Yoda69
@Horizont: Ez szomorú? Nem akarlak elkeseriteni de ez meg sokkal rosszabb lesz ha a fideSS marad hatalmon. Amolyan E.Korea szeru diktaturat fog kiepiteni a geci. Az uniobol tavozunk, viszont ugy nem kellunk se Kinanak se a ruszkiknak. Viszont annyi hatalmat osszpontositott magahoz orban, hogy igy is fenn tudja tartani a diktaturat. A felso tizezer majd jol el, mint E.Koreaban, a tarsadalom meg nyomorba sullyed.
kereső
@Shikari: Ó, bocsánatot kérek. Nem tudtam, hogy a szerződés- vagy bármely más irat, amelyet törvény szabályoz- annak nem kell igazodni a törvényhez, legalább hivatkozás szintjén. Ez már akkor nem a "római jog", hanem az unortodox magyar?
kereső
A mmagyar eü-ben (állami), ez volt az évszázad átverése. Az eü- szolgálati jogviszonnyal, tulajdonképpen a rendvédelmisekkkel egy kalap alá lettek véve, csökkent a bérük, csökkent a fizzetett szabadságuk- a kezük -lábuk viszont meg lett kötve. Gratulálok az intézmények vezetőinek, az orvosi kamarának külön. Jól összehozták a kormánnyal/pintérrel karöltve.
Most már csak az a kérdés, hogy ki fog dolgozni ápolóként, szakápolóként ? Ki fogja ellátni a betegeket?
Megoldódik a nagy probléma, az eü nagy rákfenéje- a beteg.
Shikari
@kereső: Ostobaságot következtetsz. Amit törvény szabályoz azt nem kell szerződésbe foglalni.
kereső
@Shikari: Ó, bocsánat. A szerződés nem a törvény, vagy valamelyik másik jogszabály alapján kell, hogy készüljön? Máris törvénysértésről beszélsz, ha a szerződés, nem a törvény szerint készült.
Shikari
@kereső: Erről beszélek. Ha valamit törvény szabályoz, nem kell külön szerződésbe foglalni. Azt se veszik bele, hogy nem fogod meglopni a kollégáid. Azt törvény szabályozza. Ha lehallgathatnak akkor azt törvény rendeli el ergo nem kell a szerződés részének lennie.
Érted már végre?
kereső
@Shikari: Egy szerződést hogy lehet úgy elkésziteni, aláirattatni, hogy a vonatkozó jogszabályok homályba vésznek???Ja, persze lehet- őgy, ahogyan itt történt: Zsarolással, diktátumokkal, és azzal a hazugsággal, hogy tulajdonképpen még jobb is lesz az eü dolgozóknak- és ebben nagy mértékben besegitettek a kormánynak a kórházak igazgatói, az orvos bárók. Na nekik valószinűleg jobb lett. Tudtad, hogy a szerződés, amely tévesztésen alapul semmis???
Shikari
@kereső: Elmész eladónak. Akkor ismerd a PTK és BTK megfelelő részeit és az ágazati joggal is tisztában kell lenned. Egyébként honnan tudod, hogy milyen jogaid és kötelességeid vannak még a szerződésben szabályozottakon kívül?
kereső
@Shikari: aszondod, hogy +nem érdekelte Őket", mert éppen azzal voltak elfoglalva, hogy ember életeket mentsenek?Na ezért aljas ez az egész "jogviszony" szerződés!
Gazella
@Shikari: Kurva anyádat ! Az pereskedés mi?? Huzz el a fenébe te agymosott hering narancs szharkari .. vissza a geci román földre!
Zsarolás miatt hallgatnak le minket !!! Hogy feltudják használni ellenünk!!!
Ostoba hering tapló román narancszsirháj seggnyaló!
Shikari
@kereső: Javasoltam, hogy gondold át amit írtam. Szólj, ha valami nem világos vagy nem logikus!
Shikari
@Gazella: Miért velem foglalkozol, nem a migráncs román kurva anyáddal, akit most is prütykölsz? Takarodj vissza Romániába libsi troll és ott pofázz!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.