Szavakon rugózott, végül kudarcot vallott a furkálódása.

Nem jött be Orbán Viktor ördögi terve az EU-csúcson

Az Európai Unió és partnerei a portói szociális nyilatkozat aláírásával elkötelezték magukat a szociális jogok európai pillére céljainak 2030-ra kitűzött megvalósítása mellett – jelentette ki Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke Portóban pénteken, az Európai Unió szociális csúcstalálkozójának első munkanapját követően.

Ursula von der Leyen sajtótájékoztatóján elmondta:

a 2030-ra megvalósítani tervezett kötelezettségvállalás kiemelt célokat javasol a foglalkoztatás, az oktatás és a társadalmi befogadás tekintetében. Segíteni fogja Európát abban, hogy megtalálja a helyes utat az új társadalmi, technológiai és gazdasági fejlemények, valamint a koronavírus okozta világjárvány társadalmi és gazdasági következményei által előidézett átalakulás során.

A politikai döntéshozóknak erőfeszítéseiket arra kell összpontosítaniuk, hogy helyreállítsák a foglalkoztatást, fellendítsék a minőségi munkahelyek teremtését, az egész életen át tartó tanulásra irányuló beruházásokkal segítsék az embereket a zöld és digitális átállásban sikeres helytálláshoz szükséges készségek elsajátításában, továbbá, hogy a mindenki számára biztosítani kívánt esélyegyenlőség előmozdítása révén csökkentsék a szegénységet és a társadalmi kirekesztést – mondta.

A bizottsági elnök beszélt arról is, hogy a koronavírus elleni oltóanyagok megosztása, exportjának engedélyezése, illetve a vakcinagyártási kapacitás növelésének támogatása elengedhetetlen a járvány megfékezéséhez.

Felszólította az Egyesült Államokat és más vakcinagyártó országot, hogy az Európai Unióhoz hasonlóan tegyék lehetővé az oltóanyagok kivitelét ahelyett, hogy "pusztán a koronavírus elleni vakcinák szellemi tulajdonjogainak ideiglenes felfüggesztéséről beszélnek". Kijelentette: a megbeszélések rövid és középtávon nem eredményeznek egyetlen további adag oltóanyagot sem. Csak a gyorsabb előállítás, az exporttilalom feloldása, és a már rendelkezésre álló oltóanyagok megosztása nyújt azonnali segíthet – mondta az uniós bizottság elnöke.

Orbán hiába akadékoskodott

Az Eurológus megjegyzi, a portói csúcstalálkozó krónikájához tartozik, hogy a nap folyamán kiderült: a magyar és a lengyel kormány nem támogatja a “gender” kifejezés használatát a záródokumentumban, ehelyett a “férfiak és nők” szófordulatot tartanák elfogadhatónak. A délután folyamán ezt Orbán Viktor a keresztények meggyőződésével és a “gender” szó tisztázatlan tartalmával magyarázta. Úgy tűnik, végül nem ez az álláspont győzött. A szövegben három alkalommal fordul elő a “gender” kifejezés, amelyet Orbán Viktor és Mateusz Morawiecki ki akart húzni. Az első két alkalommal, a célkitűzések felsorolása során, ebben a bekezdésben:

A nemek közötti egyenlőség előmozdítása, többek között a nemek közötti bérszakadék megszüntetésével és az azonos értékű munkáért járó egyenlő bérhez való jog garantálásával.

David Sassoli, az Európai Parlament (EP) elnöke beszédében konkrét intézkedések meghozatalára szólított fel az unióban élők szociális jogainak biztosítására.

"Ha nem sikerül kézzelfogható intézkedéseket hoznunk, a jelenlegi válságot még súlyosabb nehézségek fogják követni" – figyelmeztetett.

Kijelentette: amennyiben az intézkedések mindegyike nem a társadalmi célokra fókuszál, Európa tovább gyöngülhet, és még sebezhetőbbé válik. A fenntartható munkahelyteremtés, a szegénység és egyenlőtlenségek felszámolása nélkül Európa a fiatalok egész nemzedékét elveszítheti – tette hozzá az EP-elnök.

António Costa, az Európai Unió Tanácsának soros elnöki tisztét betöltő Portugália miniszterelnöke arról beszélt, hogy a pénteken elfogadott cselekvési terv, nemcsak felgyorsítja a szociális jogok európai pillérének megvalósítását, de konkrét célszámokat is tartalmaz a szociális fellendülés eléréséhez. Hangsúlyozta: "mindaddig nem vagyunk biztonságban, ameddig nem érezheti magát mindenki biztonságban". Egy szociális Európa, illetve a zöld és digitális átállítás csak akkor lehet sikeres, ha a törekvéseket méltányos, emberközpontú szakpolitikák kialakítása kíséri – tette hozzá.

Az uniós csúcstalálkozó pénteki munkanapján tartott szociális konferenciát szombaton az uniós állam-, illetve kormányfők informális ülése követi, amelynek középpontjában a koronavírus okozta járványhelyzet áttekintése, a helyreállítás és a munkahelyteremtés szerepelnek.

Az EU-s intézmények és a tagországok vezetői végezetül Narendra Modi indiai miniszterelnökkel tanácskoznak videokonferencia keretében, és megvitatnak kül-, és biztonságpolitikai kérdéseket is.

Forrás: MTI, hvg.hu

Fotó: MTI/Benko Vivien Cher

46 hozzászólásarrow_drop_down_circle

human
"amennyiben az intézkedések mindegyike nem a társadalmi célokra fókuszál, Európa tovább gyöngülhet, és még sebezhetőbbé válik."

Dehisz pont ez Orbán terve. Európát sebezhetővé tenni a ruszkiknak és a kínai komcsiknak.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
human
"amennyiben az intézkedések mindegyike nem a társadalmi célokra fókuszál, Európa tovább gyöngülhet, és még sebezhetőbbé válik."

Dehisz pont ez Orbán terve. Európát sebezhetővé tenni a ruszkiknak és a kínai komcsiknak.
verőce21
Orbán az állandóság és a nemzethez kötöttség, nemzeti érzés bázisa...
Akik ellene mennek, azoknak nincs közéleti jövője.
silber13
@verőce21: Tudsz ennél nagyobb marhaságot körmölni?:-))))))))))))
RonaGyuri
Orbánt nem is kell ösztökélni saját magát teszi a szemétdombra, de sajnos közben lejáratja az ország maradék tekintélyét is! =))
RonaGyuri
@RonaGyuri: Már nem csak a partvonalon kívülre, de az öltözőből is

Nem csak az „ördögi” terve fuccsolt be, de ismét sikerült kiröhögtetnie magát és vele az országot

Mottó:
Mi a lopásban az elvi szempont?
Elviszem, pont!!! =))

Ócsó szellemeskedésnek tűnne egy olyan mondat, hogy: a Porto-itól még az a csöppnyi esze is elpárolgott! Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke Portóban pénteken, az Európai Unió szociális csúcstalálkozójának első munkanapját követően bejelentette, hogy „Az Európai Unió és partnerei a portói szociális nyilatkozat aláírásával elkötelezték magukat a szociális jogok európai pillére céljainak 2030-ra kitűzött megvalósítása mellett”. Úriember és diplomata lévén – vagy csak már tényleg értékén, pontosabban értéktelenségén kezelvén Őfeneségét – nem említve, hogy egyes idétlen akarnokok ádáz igyekezet ellenére.
A beszerzett plenáris trockos azonban nem volt elég a nem kövér, hanem gusztustalanul dagadt törpe – talán a kereszténységet akarta hangsúlyozni a maga bugyuta módján – bár nem a másik arcát tartotta oda, csak egy másik témában is kiröhögtette magát. A Munka és munkahelyek című panelbeszélgetésen is szükségét érezte, hogy felszólalva égesse magát és persze az országot.
A világcsúcstartó ÁFA birtokában tudott mellet döngetni a magyar adózással kapcsolatban, de más hasonló KSH-skodással is szórakoztatta a közönséget. Nem csoda, hisz olyanokat tudott mondani, hogy: tizenhat éves kormányfői tapasztalata azt mutatja, lehetséges teljes foglalkoztatottságot létrehozni egy modern, versenyképes piacgazdaság mellett!!
Sőt csúcsként még azt is megaszonat – miközben; A kínai vakcinával kereskedő magyar üzletember számolt be róla: brutális felárral szerezték be a Sinopharm oltóanyagát.-, hogy: „Ideológiai szempontokat félretéve fel kell gyorsítani a koronavírus elleni vakcinák beszerzését”
justhpeter
Még nevetségesebb lesz az itthoni magyarázat ez után.
Gazella
Szharkari ..fasz foglalkozik veled... meg a tobbi hájzsír seggnyalonccal... édes kevesek vagytok ti az EU ellen.
csipetke
Gusztustalan,mikor egy maffiakormány miniszterelnöke a kereszténységet emlegeti.Az ilyenek pont annyira keresztények,mint egy marék molylepke. Lehet,hogy orbán nincs vele tisztában,hogy az igazi keresztény nem lop,nem hazudik. Orbán pedig ezeket magasszinten műveli.Lop,csal,hazudik
kereső
Orbán: " tulajdonképpen azt sem tudom, hogy mi az a gender".
Miről is beszélünk egyáltalán, amikor a legfőbb tudós nem tudja??, de pofázik róla, hogy NEM!, meg belefoglaltja az alaptörvényébe a marhaságait? Egy műveletlen bunkó marhaságait?
ESCOBAR
Ááááááááá! Akkor ő az ördög! Na, de ki az ügyvédje???
tudode
A kedves vezető szociális tevékenysége járvány idején, dióhéjan úgy ahogy sikeredik/dett
.
---- Ez nem kormány, ez egy maffia-bűnbanda! Orbán Viktor lop és fenyegetőzik a segítségnyújtás helyett
.
www.facebook.com/szabotimeapm/videos/713982552634338
------------------------------
.
Ehhez az inerpellációhoz nincs mit hozzátenni, csak annyit, hogy hírős embőr:
.
------ "Hallo, Diktator" - Orbán, az EU és a jogállamiság.
www.youtube.com/watch?v=0qmdfkGM88U
-----------------------------------------
.
Megérdemli az az ország, amely 16 évíg eltúri egy politikai szélhámos praktiKÁIT!
ómió
Genderaberrálték megint nyomultak egyet? És, aki ellene van, az az "ördög", efftársak!? És ezek makognak "Európa jövőjéről" meg "fiatalok egész nemzedékéről"?
NKF
Már nem értem?Ezek a balfaszok mindig a buziknak szurkolnak?
Nessy
"A nemek közötti egyenlőség előmozdítása, többek között a nemek közötti bérszakadék megszüntetésével és az azonos értékű munkáért járó egyenlő bérhez való jog garantálásával."
Árulja már el valaki, hol szerepel a "gender" szó? Sőt egyáltalán maga a fogalom? Az, hogy a szociálisan érzéketlen státusz keresztény vezetők az egész mondattal a gyakorlatban nem értenek egyet, azt tudjuk kis hazánkban is! Különben a "nemek" megjelölése a világ minden sarkában: Férfi - Nő
Már úgy vannak vele, mint Móricka, akinek mindenről "az" jutott eszébe, csak nála nem a."buzi" ez a fogalom.
solidedge
Orbánt sokan követik az EU-ban. Ott van például Orbán. Más most nem jut eszembe.
kissé felnőttem
Szociális módszer? ellopni mindenki feje fölül a tetőt aztán lózungja, senkit nem hagyunk az út szélén, gender te meg egy tucatnyi röhely vagy ha megszólalsz, egy akadály egy gyereknek 3 apja ??? hát bakker nézzél szét a nevelőotthonokba, ha van bátorságod, aztán nézd meg aki onnan 18-24 évesen kikerül mire jutott,,, ha nem a börtönben ül mert annyi a kormány támogatása, hogy abba éppen,hogy éhen nem halnak, meg nézd meg hol és mivé lettek az állami nevelő otthonok ?? a cigányok putria lassan szállodai lesz ezekhőz képest, adok ám egy pár cíimet ha nem találtok!
human
@Shikari: Élj együtt a tudattal, hogy az imádott gránitszilárdságú alaptörvényedet egy homoszexuális írta és ezt a kormányod eltitkolta előled :)
human
@Shikari: És már a komcsikkal sincs semmi bajod mióta Orbán feléjük nyit :)
Clavigo
@Shikari: Siralmas vagy ,,kukabúvár...
zsupumi
@Shikari: És a tiéd, te fideszes troll ?
verőce21
@silber13: "Orbán az állandóság és a nemzethez kötöttség, nemzeti érzés bázisa...
Akik ellene mennek, azoknak nincs közéleti jövője." - Ez a rögvalóság, vegyésztechnikus!

Bukottak vagytok, bukásra vagytok ítélve - ideje már megbarátkoznotok vele...
CsipkeRózsa
@RonaGyuri: Közben Orbán a szociális kérdéssel nem is foglalkozik, hiszen az nem az ő témája.
gina
Mit is várni egy muzsikus kis pöffeteg putris sötéttől??? én sem ismerem el az ilyen fajta hernyót,,, elöbb egy "gendert" azoknak vannak emberi érzései és gerince, de az ilyen OV fajtának egyik sincs...
gina
@Shikari: Hagyd már ezt a libsizést te agyhalott proli, azt sem tudod mi az.. de még mindig jobb mint egy cigány alja elmebeteg kis pöffeteget imádni, ott valami nálatok nincsen rendben, igen a hiányzó IQ
gina
@verőce21: Nem veszed észre hogy senki nem sz@r a véleményedre te kis meleg cigány
silber13
@verőce21Sajna a vegyésztechinkus titulus nem nyert!:-)))))))))))))))
verőce21
@gina: Lejöhetsz az ereszcsatornáról... :)
silber13
@verőce21: ???:-))))))))))))))))))))))))))))
verőce21
@silber13: Már el is felejtetted az esztergomi éveket, amióta Debrecenbe kerültél billentyűsnek...?
silber13
@verőce21:Az esztergomi éveket és az ottani Alma Matert nem felejtettem el, egyebeken nem vagyok és nem vagyok billetyűs. Létezik még jópár hangszer,amiről többet tudok mint te.
Béla333
Még az egyre jobban a maffia felé húzó Index cikke szerint is:

"Brüsszelben megunták a magyar vétódiplomáciát"
Az összképből az látszik, hogy a magyar kiállásra nyugaton egyre inkább blöffként tekintenek. "
index.hu/kulfold/2021/05/08/gender-veto-magyarorszag-lengyelorszag-diplomacia/

A mocskos maffia csapat eljátszotta az amúgy sem erős becsületét.
kissé felnőttem
@human: ráadásul 7 x már átirták ! bizony ám
solidedge
Orbán szemben megy az autópályán. Mindenkit megkér, hogy forduljon meg, mert akkor az lesz a helyes irány. Elképesztő logika.
zsupumi
Nem értem, hiszen jól beszél angolul. /aki röhögni akar egy jót, az hallgassa meg/
Aki Én
@verőce21: ,,Bukottak vagytok, bukásra vagytok ítélve - ideje már megbarátkoznotok vele..."
Azt nem akarod megérteni, hogy mindenki bukott, akit orbánék kiraboltak. Vagyis az egész ország.
tudode
Szoptatás kérdése az egész kekeckedés!
.
Már az EU is kezd imunis lenne a matyarok által delegáltjának a baromságára, európa pukkasztására!, akinek az etetőjén a regnálása óta csak Bajnai Gordon válságkezelő miniszterelnök tevékenységét ismerte el:
.
------ Orbán megint külföldön dícsérte a Bajnai-kormányt
privatbankar.hu/cikkek/migracio/orban_megint_kulfoldon_dicserte_a_bajnai-kormanyt-231457.html
---------------------------------
.
Alázat helyett gyalázatra sikeredett a tizenegy év "is"!
verőce21
@Aki Én: Politikailag vagytok bukásra ítélve!
Ne példálózzál anyagiakkal, amiről semmi bizonyítékod nincs...
kokopelli
@Aki Én ,csak a trafikja megmaradjon a pongyolás buzinak! (;-))
Aki Én
@verőce21: Bizonyítsd be, hogy zöld a fű, vagy, hogy süt a nap. Ahhoz azért már elég elvetemült hazaárulónak kell lenni, hogy valaki tagadja a nyilvánvalót. Vagy annyira butának, hogy azt nem tudom elképzelni.
Csizmás Kond
Mióta kitört a covid azóta erőlködnek hogy helyrehozzanak mindent de még a megegyezésig sem jutottak...ha így haladnak majd magától megoldódik.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.