Orbán Viktor szerint többet érdemel, aki kormánypárti városban lakik, mint aki ellenzékiben – mondta Ungár Péter, az LMP országgyűlési képviselője a Facebook-oldalán szombaton közzétett videójában.

LMP: "Orbán Viktor Magyarországában kétféle állampolgár van, a kormánypárti és az ellenzéki"
Fotó:MTI/Bruzák Noémi

Ungár Péter példaként említette, hogy

Ausztria "rengeteg pénzt" adott az önkormányzatoknak egyszeri támogatásként, mert "pontosan tudják", hogy a koronavírus-járvány hatásainak csökkentésében az önkormányzatok a legfontosabb szövetségesei a kormánynak. Ezzel szemben – folytatta – Orbán Viktor elvett az önkormányzatoktól: részben elvette a gépjármű-adót, az iparűzésiadó felét, megnövelte a szolidaritási adót, az ingyenes parkolással is bevételkiesést okozott.

Ungár Péter felidézte, hogy

decemberben a bevételkiesések egy részét, 1,38 milliárd forintot kompenzálta a miniszterelnök, "de csak a fideszes önkormányzatoknak: Zalaegerszegnek, Székesfehérvárnak, Győrnek, de például Szombathelynek vagy egyéb ellenzéki városoknak nem".

Közlése szerint

a több hónapos "teljesen abszurd" egyeztetési folyamat után látszik, hogy az ellenzéki városok "nagyjából nagyon keveset" kapnak vissza az elvett forrásokból. A kormánypárt városok jól jártak, az ellenzékiek nem

- összegzett, majd azt is hozzátette:

Orbán Viktor Magyarországában kétféle állampolgár van, a kormánypárti és az ellenzék. Aki kormánypárti városban lakik az Orbán Viktor szerint többet érdemel, mint, aki ellenzéki városban.

Az ellenzéki politikus egyúttal azt ígérte, hogy 2022 után kompenzálni fogják azokat a városokat, amelyek bevételikiesést szenvedtek el a koronavírus-járvány miatt és amelyek szolgáltatási színvonala csökkent a kormányzati elvonások miatt.

A videó itt tekinthető meg:

Forrás:MTI, Facebook
Címlapkép:MTI/Bruzák Noémi

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.