Ne csodálkozzunk, ha idegen szót hallunk a fürdőkben, államközi egyezmény teszi lehetővé több külföldi ország beoltottjainak, hogy oltási igazolvánnyal fürdőzzenek.

Budapest gyógyfürdői is várják a beoltott szerb és más külföldi állampolgárokat

Lukács fürdő – Fotó: Wikipédia CC BY-SA 4.0

Esetenként ugyan előfordul, hogy egy-egy budapesti gyógyfürdő pénztárában csak a magyar oltási igazolványt hajlandóak elfogadni olvasóink beszámoója szerint, de a Budapest Gyógyfüdői és Hévizei részéről Czinege Szilvia marketing igazgató közölte, ez csak tévedés lehet. “Természetesen a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. figyelemmel kíséri a védettségi igazolások kölcsönös elfogadásának megállapításáról szóló 7/2021. (IV. 29.) KKM rendeletet, amely tartalmazza azon országok felsorolását, ahol az államok kölcsönösen megállapodtak a védettség elismeréséről” – közölték lapunkal.

A felsorolásba a nemrégi megállapodás alapján Bahrein, Horvátország, Szlovénia, és Montenegro mellett Szerbia is beletartozik. A feltétel csupán annyi, hogy a látogató fel tudja mutatni a szerbiai oltási igazolást – az A4-es formájút.

Czinege Szilvia hozzátette, az esetleges félreértések jövőbeni elkerülése végett a fürdőben dolgozó kollégák figyelmét még határozottabban fel fogjuk hívni, hogy a fenti eljárásrendet kövessék.

Akik mindezek ellenére mégis azt tapasztalják, hogy nem engedik be őket a fürdőbe – és a fentiek alapján bármely magyarországi fürdőbe – akkor célszerű a hivatkozott cikket megmutatni az ott dolgozó tájékoztatására.

Sz.M.Sz

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

lusta
Már lelki szemeimmel látom a tolongó bahreini tömeget.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.