Az Európai Bizottság jóváhagyta 1,8 milliárd adag, a Pfizer/BioNTech vállalatok által a koronavírus ellen kifejlesztett oltóanyag beszerzését 2023-ig biztosító szerződést – jelentette be Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke Twitter-üzenetében szombaton.

Az EU jóváhagyta az 1,8 milliárd adag Pfizer/BioNTech-vakcina beszerzéséről szóló szerződés
Fotó:Pixabay

Ursula von der Leyen közölte:

a Pfizer/BioNTech vállalatokkal létrejött újabb, harmadik szerződés 900 millió adag, koronavírus elleni oltóanyag szállítását írja elő további 900 millió dózis későbbi megvásárlásának lehetőségével 2022-ben és 2023-ban.

Az uniós bizottság elnöke azt is hozzá tette, hogy

az Európai Bizottság más gyógyszergyártókkal is tervezi további szerződések megkötését 

Korábbi tájékoztatása szerint az új szerződés szerint nemcsak a vakcinák gyártása zajlik majd az Európai Unióban, hanem az azok elkészítéséhez szükséges valamennyi lényeges összetevő is az Unióban készül majd.

A további vakcinaadagok a koronavírus új változataival szembeni védettség biztosítása mellett lehetővé teszi gyermekek és fiatalok beoltását is

- tette hozzá.

A Pfizer amerikai gyógyszeripari vállalat és a BioNTech német biotechnológiai cég közös fejlesztésű oltóanyagából 300 millió adag beszerzéséről november végén kötött szerződést az Európai Bizottság, és december 21-én engedélyezte a koronavírus elleni vakcina alkalmazását az EU tagállamaiban. Az oltások beadása karácsonykor kezdődött meg a tagországokban. Az uniós bizottság január 8-án további 300 millió adag, koronavírus elleni oltóanyag beszerzéséről egyezett meg a vállalatokkal.

Az érvényes szerződések jelenleg 600 millió, illetve további 1,8 milliárd adag Pfizer/BioNTech-oltóanyagot tesznek elérhetővé az Európai Unió országai számára.

A Pfizer/BioNTech 2021 első negyedévében 67 millió adag vakcinát juttatott az uniós tagországoknak, a második negyedévben további, összesen 250 millió adagot tervez szállítani. Az év második felében legkevesebb további 280 millió adag koronavírus elleni oltóanyag szállítását tervezi.

Az Európai Bizottság eddig a Pfizer/BioNTech (600 millió + 1,8 milliárd adag), az AstraZeneca (400 millió adag), a Johnson & Johnson (400 millió adag), a Moderna (460 millió adag), a CureVac (405 millió adag) és a Sanofi-GSK (300 millió adag) vállalatokkal írt alá szerződést vakcinabeszerzésről.

Forrás:MTI
Címlapkép:Pixabay

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

tudode
Ha az EU keretszerződést köt ,a klf. leinformálható vakcigyártókkal, akkor mi lesz a portyázó kibeszélőkkel, hogy az EU nem biztosit, meg ez az amaz!
.
Netán megszüntetik a Kina-Felcsút légi útvonalat:
.
----- Budapest között három új útvonalra adott ki engedélyt a kínai légügyi hatóság
airportal.hu/harom-uj-kina-es-budapest-kozotti-utvonalra-adott-ki-engedelyt-a-kinai-legugyi-hatosag/
------------------------------
.
Hogy, hogy Kína beleszólhat, engedélyezhet, nem elég, hogy a még a légiútvonalba is? Nem elég, hogy az un. . Egy övezet egy út” -jával már a spázban vannak!!!
.
Ejha, egy 1,4 milliárdos ország jót, vagy rosszat tesz ezzel a mini, közjogilag nem is létező országgal!
.
Mi közben Kend Csöcs Kint Csüng, ha túlélte a járványt!
kokopelli
Érdekes,hogy eddig sem kérdezte senki,mert én már lassan el is felejtem!...mindkettőt! (;-))
ómió
Akkor Kyriakides efftársnő megint "kaszálhat"!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.