Orbán Viktor és a Mateusz Morawiecki-féle lengyel kormány az elmúlt időszakban többször is vétózással fenyegetőzött az EU-ban, hogy közös uniós lépéseket fúrjon meg, alakítson a kedvére.

Hiába érvelt és fenyegetőzött Orbán Viktor, az EU egyáltalán nem vette figyelembe
Kép:Propeller

Ez történt most is, újabb nemet mondott a magyar–lengyel tengely, de az Európai Unió nem vette figyelembe az aggodalmaikat. A most zajló uniós csúcs közös nyilatkozatában végül háromszor is szerepel a kifogásolt gender szó, ami csúnya presztízsveszteség a közép-európai párosnak. 

Ezekben a helyzetekben a cél azonban mindig ugyanaz:

a lehető legjobb alkupozíciót kikényszeríteni az adott helyzetben.

Most a Portóban zajló csúcstalálkozó nyilatkozatát támadta a kabinet, amiben a magyar fél szövetségese volt a lengyel kormánypárt is.

A szociális ügyekre összpontosító portói nyilatkozatban ugyanis szerepelt volna a „genderegyenlőség” kifejezés, amihez a Budapest–Varsó-tengely nem járult hozzá.

Orbán Viktor kormányfő viszont azzal érvelt a vétó után, hogy a kereszténység nem összeegyeztethető a genderrel mint ideológiailag motivált kifejezéssel.

Ezért a „nemek közötti egyenlőség” kifejezés helyett a nők és a férfiak közötti egyenlőséget hangsúlyozza.

Hiába érvelt a keresztény értékekkel a magyar–lengyel-tengely, és fenyegetett vétóval ez nem bizonyult elég meggyőzőnek a többi európai vezető számára, a záródokumentumban három helyen is szerepel a „gender” kifejezés.

Kétszer akkor, amikor a nemek közötti egyenlőség előmozdításáról, a nemek közötti bérszakadék betemetéséről és arról van szó, hogy garantálni kell, hogy ugyanazért a munkáért mindenki ugyanazt a bért kapja.

Harmadszor a 78 százalékos foglalkoztatási arány megállapításánál, amelyhez az Európai Unió szerint a nemek közötti bérszakadék felére csökkentésére van szükség.

Forrás:Index.hu
Címlapkép:Propeller

46 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
"Az egy dolog, hogy 10 emberből legalább nyolc és félnek fogalma nincs arlól, hogy mi a gender, tehát a felcsúti államférfiúnak simán belefér, hogy ezzel a tájékozatlansággal visszaélve kelte a pánikot, és nettó baromságokat beszéljen a szájával. De arra a másfélre nézve, aki tisztában van azzal, hogy mi a gender, hatalmas szégyen, hogy az ország miniszterelnöke így égeti szénné magát az Európai Unió rivaldafényében. Az, hogy a Fidesz és fájóan sötét médiája évek óta azt sulykolja, hogy a gender valójában az összekeveredő nemi szerepeket jelenti, hogy a genderfasizmus képviselői tulajdonképpen azt akarják elérni, hogy megkülönböztethetetlenek legyenek a nők a férifiaktól, meg sőtpláne hogy mindenki felsőbb utasításra homoszexuálissá váljon, a népnemzeti agymosás egyik súlyos csapásiránya. De ha már Orbánnak nem kínos ilyen marhaságokat beszélni, akkor legalább a saját önbecsülésünk miatt írjuk le: nem, bazmeg, a társadalmi nem (vagyis gender) semmi olyasmit nem jelent, hogy meg kell semmisíteni az emberek biológiai nemét, el kell tüntetni a nőket és a férfiakat, azt sem jelenti, hogy önkényesen rá kell erőszakolni az emberekre, hogy a nemi identitásukat megválasszák, Bayernek és a megrendelésre pánikot keltő kereszténykonzervatív sajtómunkásoknak pedig kurvára nem kell holnaptól megbuzulniuk. A gender egyszerűen a nők és a férfiak társadalmi helyzetére, a társadalmi nemiszerep-elvárásokra és nemekkel kapcsolatos sztereotípiákra reflektál. Ezekkel a kérdésekkel foglalkozik az orbánizmus által üldözött társadalmi nemek tanulmánya, a gender studies, és ennek rohadtul nincs semmi köze vélt vagy valós LMBTQ jogi törekvésekhez. A társadalmi nem, a gender létezése rohadtul nem a liberálisok agybaja, nem hitkérdés, nem vallásos kategória, hanem tudomány. "
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
ómió
@T-Boly: Te meg a saját, otthon bejáratott "menetrended koreográfiáját" ajánlod nekem, szarkupac efftárs!? Tartsd meg a szokásaidat bolsi latrinabúvár, ne másnak ajánlgasd! Hanyadik hónapban van tőled a jó kurva édesanyád? Ahányadik hónapban az agyad helyét a tőle kapott trippel rohasztja!? Akkor, merülj alá a bolsi latrinába, ahova téged eredendően kiszart és mindenkinek jobb lesz! Mi nem érzünk tőled külön bűzt és szarkupacságod is az elemében maradhat!
T-Boly
@kokopelli: Ha csak szopna,nyalna! De ezek begbaxszák a saját anyjukat is,csak hogy hízelegni tudjanak a csüngőhasúnak.
T-Boly
"Monnyátok" már ki az az a @ómió:az anyja ótvaraspicsájaszopófantomborsodból aki ganyéspofájúbuzeránsmásságát itt reklámozza?Hát menjen a csűrbe ahogy szokta és fűzze fel a bakkecskét ahogy szokta. Lehet az a valaki ,aki egyébként senki ilyen elfajzott vérfertőző sűrű "ződtakony" olyan gennytartály mint ez a SENKI @Ómió: ,hogy állandóan mássza a családját?
Nem vagyok finnyás,de ettől a senkitől még a kutyámnak is hányingere van. Szerintem ez egy szimpla korcs! Hogy hány apja lehet az örök titok marad, Lehet hogy jobb lenne ,ha a Bodrinak is úgy köszönne,hogy:csókolom apuka!
namihami
Ismét egy méretes a Mi Világmegváltónk kicsi buksijára.
És ez nem csak egy galambtól eredt.
T-Boly
A trutymó @ómió: magával levelezget.Nem veszi észre a tuskó pávián,hogy leszarom a pofázmányát,még akkor is ha ő húga apja. Hát igen,furcsa dolgokat produkált a törzsfejlődés. Ha Darwin kicsit jobban figyel az elmélete megalkotásakor,akkor azt is tudhatta volna,hogy nem mindenkire érvényes a megállapítása.
Itt ez a torzó Borsodból.Ha fejlődésről lehetne beszélni,akkor az ómiabüdösútszélikurvaanyjabuziköcsögszopósmalac esetében legfeljebb visszafejlődésről lehet beszélni.
De ne beszéljünk a senkiről. Az SENKI ,oszt jónapot !
JAJMÁR
Jaj milyen fölösleges erről egyáltalán beszélni, pláne írni. Semmi jelentősége! A dolgok mennek a maguk útján.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.