Egy világváros vezetője nem tud szót érteni mással nemzetközi találkozókon, nyelvi nehézségek miatt – írta Fürjes Balázs, a Miniszterelnökség Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkára szombaton a Facebook-oldalán.

Fürjes: Orbán Viktor kormányfővel ellentétben Karácsony Gergely főpolgármester nem tud angolul
Kép:Facebook/Fürjes Balázs

A politikus Karácsony Gergely Economistnak adott interjújára reagálva azt közölte:

a főpolgármester az angol lapnak lenézően nyilatkozott azokról, akik nem úgy néznek ki, mint ő. Azokról, akik nem magasak és vékonyak.

Fürjes Balázs hozzátette, liberális körökben is jól ismert fogalom a body shaming, vagyis azoknak az embereknek a nyilvános megszólása, megalázása, akik az aktuális ideáltól, divattól eltérő testalkattal bírnak.

Kár, hogy a Magyarország miniszterelnöki posztjára lassan már tényleg bejelentkező főpolgármester éppen erre ragadtatta magát Orbán Viktorral kapcsolatban, amikor interjút adott

- olvasható bejegyzésben.

Az államtitkár kiemelte, nagyon nem jó, ha egy politikus lenézi azokat, akik nem úgy néznek ki, mint ő. Karácsony Gergely azóta kénytelen volt bocsánatot kérni ezért a megjegyzésért.

Kár, hogy az Economist újságírójának mondta. Felteszem, magyarul, tolmáccsal, hiszen angolul nem beszél. Érdekes, hogy a sok különbség mellett ezt az egyet nem emelte ki az angol nyelvű lap: egyikük beszél angolul, a másik nem...

- fogalmazott Fürjes Balázs.

Hangsúlyozta, egy uniós ország nem engedheti meg magának, hogy olyan miniszterelnöke legyen, aki nem beszél angolul. Aki tolmács nélkül nem tud tárgyalni, érvelni, közvetlenül más államok vezetőivel, olyankor, amikor minden szónak jelentősége van.

Fürjes Balázs szerint egy vezető – legyen az vállalatvezető vagy egy ország miniszterelnöke –, ha otthonosan szeretne mozogni nemzetközi környezetben, hogy a lehető legjobban képviselhesse vállalata vagy nemzete érdekeit, nem spórolhatja meg a nyelvtanulást.

Forrás:MTI
Címlapkép:Facebook/Fürjes Balázs

38 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Béla333
"...egyikük beszél angolul, a másik nem..."
Egyikük lop mint az állat, a másik meg nem.
Az egyikük a hazája érdekei ellen köt megállapodásokat, szerződéseket, a másikuk nem.
Az egyikük a diktátorok kegyeit keresi, hajlong előttük, a másik meg nem.
Folytassam?
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Sámannus
Bizony és szuahéliül sem, sőt a kövér sem és még sok féleképen nem tud, angolul hazát árulni sem. Ez viszont olyan tulajdonság ami számunkra mindennél fontosabb szempont. Így a pohos kitörölheti a tudásával a seggét.
Béla333
"...egyikük beszél angolul, a másik nem..."
Egyikük lop mint az állat, a másik meg nem.
Az egyikük a hazája érdekei ellen köt megállapodásokat, szerződéseket, a másikuk nem.
Az egyikük a diktátorok kegyeit keresi, hajlong előttük, a másik meg nem.
Folytassam?
Emmersson71
Na, itt számít az "egyenlőség"?
A tények: Orbán alacsony és kövér, Karácsony magas és sportos.
Karácsony nem beszél angolul, Orbán közpénzt herdál.
simmering73
Azt a makogást nem nevezném nyelvtudásnak.
Nessy
Azért O.V. angol tudása sem egy nagy győzelem. Nem én mondom, hanem aki valóban tud angolul. Én feladtam, mert a kutyát írunk, macskát ejtünk már felnőtt fejjel nem ment.
Giovanni Alba
Ugyan már megjegyeztem egyszer ezen az oldalon, de nem árt az ismétlés. Számomra sokatmondó, hogy csak ebbe tudtak belekötni, a kövérezésbe, de nem ajvékolnak (szerintem ezt a bajer nevű képződménytől loptam) a szigorú pártfegyelem, és a faluvégi stadion miatt.
madlaci66
Sőt, látja a farkát tükör nélkül, és fel tud szállni egy biciklire egyedül, és kimer menni az emberek közé.
Emmersson71
@Pegero: "Biciklizni viszont tud! Lehet, hogy még részegen is!"

A piás bringázást Orbán engedélyezte!
Mert a pálinka alapvető élelmiszer szerinte...meg a szotyi :P
Emmersson71
@madlaci66: ...kevlár mellény és testőr nélkül!
CsipkeRózsa
Orbán sem biztos, hogy tudna angolul, ha Soros nem taníttatta volna őt.
tudode
Mint az oviban!
.
Nekem szebb papám van mint neked!
.
Amiben vezet Karácsony Gergely tisztességből, ami arra felé akuk kofáskodnak mintha hiánycikk lenne ez a cucc+
.
Azzal együtt, hogy nem tudni milyen szöveg környezetben hangzott el őfélesége termetére vonatkozó megjegyzés!
Qqberci
Orbánt kitaníttatta Soros, ami nagy hiba volt... @Pegero: Soros is tévedhetett...
lusta
Ellenben Dobrev Klára a magyaron kívül még 4 nyelvet ismer és ennek örömére Putyinnak oroszul is el tudja mondani saját véleményét.A Soros-bérenc felcsúti kis pocakos tolvaj zsebcézár csak a nyelvét tudja használni Putyin hátsófelében.
vitriol
fürjes 2 piros pontért védelmére kelt orbánnak, rá jellemzően nagyon gyenge érvet hozott fel, de hát ennyire telt neki. Viszont, ha már eljátszotta a fogadatlan prókátort, meg kell jegyezni, hogy ő, mint Bp. "fejlesztési megbízottja" minden tárgyaláson meghazudtolta saját korábbi ígéretét, és nem kétlem, hogy erre még angolul is képes lenne. Amire viszont sem orbán, sem a díszes kormánya nem képes, de a pórnép elvárná, hogy emberszámba vegyék és "emberül" szóljanak hozzá! Ezt például lehetne eltanulni Karácsonytól!
kereső
Már azt sem értettem, hogy miért is kondoleált Karácsony. Hiszen csak tényt állapitott meg- orbánra, és magára nézve is! Ha csak orbánt emlitette volna, még érteném is. De igy???
Azt is mondhatta volna persze, hogy én bicajjal járok dolgozni, orbán meg kisbuszos konvojjal. ( a mai napig nem tudjuk, ki az a német potentát, aki rendelkezésre bocsájtja orbánnak a kisbuszokat- a fullos felszereltséggel )
ómió
Hát, nem is a képességeiért választották...!
kereső
@ómió: Most ugye orbánra asszociálták, mert akkor tényleg nem. A hazugságaival győzött!
kereső
@Sámannus: Ki a keresztapa???/vagy inkább keresztanya???
verőce21
Nemcsak az a baj, hogy KariFeri nem tud angolul - ez a legkevesebb -, de nincs ismerete, tudásanyaga arról az országról, közösségről amit, akiket képvisel.
Béla333
@verőce21: 10.40
Ezt persze lehet vitatni, hogy kinek mekkora ismeretanyaga van arról a városról/országról, amit vezet. Miért csúszunk már 31 éve és miért van mindenki előttünk, csak Bulgária mögöttünk.
Mert ez ugye nem azt mutatja, hogy hozzáértő vezeti az országot.
De! Ismeretet folyamatosan szerezhet az ember (Tudod: A jó pap holtig tanul!), de becsületet, hazaszeretetet az nem lehet már tanulni. Akinek nincs, annak nem is lesz már.
Márpedig az országvesztő maffiafőnökben nincs se becsület, se tisztesség, se önfeláldozás, se hazaszeretet.
Eladott Ország
"Szó bennszakad, hang fennakad, lehellet megszegik." Orbánnak remélem Bede Zsolt fordít , bár Vida Ildikó sem smafu.
A másik kérdés, mit jelen az angol nyelv tudás. Például nem ugyanaz újságírók kérdésére válaszolni egy sajtótájékoztatón, angolul, mert idehaza még magyarul sem tart kevlárban sem, vagy egy betanult szöveget angolul elmondani.
Eladott Ország
@verőce21: Az értelmiséget arról lehet felismerni, hogy képes logikusan gondolkodni, megvan a szükséges műveltsége és tudása, ehhez van még egy komolyabb erkölcsi mércéje és nem ő igazodik a politika aktuális elvárásaihoz, hanem igyekszik a politikát igazítani az egyetemleges erkölcsi normákhoz. Ilyen formán az én értelmezésem szerint simán értelmiségi a fenti tulajdonságokkal rendelkező kőműves, hentes, pénztáros is és simán nem értelmiségi a gerinc- és elvek nélküli, a mindenkori hatalom seggéből kilógó nyolcdiplomás. Miután az Orbán-kormány körül lényegében nincs értelmiségi, azt gondolta a remek színtársulat, hogy akkor olyan nem is létezik. Vagy azt gondolták, hogy a fogalom azonos a Kósa-Németh-L. Simon határolta szikes legelővel és a többi ingyenélő gerinctelen parazitával. Pedig nem.
cdn.shortpixel.ai/client/q_lossy,ret_img,w_300,h_194/https://kolozsvaros.com/wp-content/uploads/2018/10/bekemenet.jpg
Nessy
@Pegero: nem mosdathat mindenkit Polt Péter! Neki elég munkát ad a kormány és a fideszes potentátok.
ómió
@kereső: Nem! Itt konkrétan Karigeri efftársadról, a dugógyárosról van szó! Aki meg hazudozással győzött, az 2006-ban Böszme vezéretek volt. Tudod: amikor deklaráltan hazudozott "reggel, éjjel meg este"! És te még mindig ezeket hazudnád a "Zorbánra"? Nem késtél el vele?
tudode
Karácsony Gergely pedig kimagaslik tisztességből ebből a galeriből!
.
Az angol, és egyebek megtanulhatóak, de aki a tisztességét elveszti elveszti, saját magának köszönhetően, azt aminek ára sincs, a tisztességét, a becsületét, a szolgálatkészségét, egy csomó olyan emberi tulajdonságot, amellyel sajnálatos módon ez a gyülekezet "már" nem rendelkezik, amelyet elterelő hadjárattal kompenzál!
.
------- Orbán Viktorék 100 bűne
hirklikk.hu/kozelet/orban-viktorek-100-bne/349193
-------------------------------
.
Ráférne az országra már egy kis nyugalom ezek nélkül a piaci kofák nélkül!
kereső
Orbán viktor Karácsony Gergely-lel ellentétben, egy tanulatlan sült bunkó tajparaszt. Ragozzuk még fürjes elvtárs?
Aki Én
orbán legkisebb baja, hogy puhos.
Ez egyébkényt kutya fasza ahhoz képest, ahogy ezek a nőkről, az ellenzékről beszélnek.
És igen, egészségtelenül elhízott a fotelsportoló szotyista. ,,Szép" vezető :)
ómió
@Horizont: Még mindig Böszme vezéreteket akarjátok a "Zorbánra" ráhazudni, bolsiék idiótái!? Nem baj, hogy sem 2010-ben, sem 14-ben, sem 18-ban "nem nyert"? És hogy "írta át" a választási törvényt, bolsi vezéridiótaságod szerint? A vesztes alakít kormányt? Hazatalálsz te még saját kreténségedtől?
kokopelli
@Horizont: A Zorbánnak már régen el kellett volna felejtenie az angol tudását!Először is a Soros Gy. küldte Angliában,
és másodszor nem csak töri az angolt,hanem "összetöri"!
kokopelli
...(originál)..."Íz der eni kvescsön?"...már csak az hiányzott nála : "..dann szpászivá"! ...(;-()
ómió
@Horizont: A Böszme-módit meg a hozzád hasonló agyatlanok nosztalgiázzák! Nem tudom, vajon neked az egy havi fizu- meg nyugdíjlenyulás, vagy az évi 2x-i gázáremelés-e a "pihepuhább" érzés a nosztalgiádban!? Ha bravóra vársz, hát ez az, "okoska"!
solidedge
Való igaz. De ennek ellenére kövér és alacsony.
lusta
A Soros-bérenc felcsúti kis pocakos tolvaj zsebcézár ilyen kiváló angoltudásssal rendelkezik:
www.youtube.com/watch?v=bO9v8aKSj24

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.