A 2022-es költségvetés tervezetének XIII. Honvédelmi Minisztérium fejezete összesen 1. 003 milliárd forint kiadást irányoz elő 2022-re, szemben az idei 778 milliárd forinttal. Belső arányaiban a működési költségvetési kiadás 342 milliárd forintra, a felhalmozási célú kiadás 342 milliárd forintra nőhet jövőre.

Forrás: jogalappal.hu
Feltöltő: jogalappal
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

home office
"Farkas Bertalan ledöbbent az egyetem tanfolyamán: miért képzünk katonákat az űrbe?"

Ez csak Orbán beteg világában lehetséges!
És azok HÜLYE magyar katonák (csak a hülyék mennek Magyarországon katonának), dzsungel-terepszínű ruciban ezt komolyan gondolják... mert így fognak elvegyülni az űrben.
Zűr van az űrben! Egyből mozgósítják a magyar űrhadsereget, mert csak a magyar űrhadsereg képes megbirkózni a feladattal.
És mivel megy a magyar űrhadsereg az űrbe?
Hát államilag támogatott elektromos biciklivel, te hülyegyerek !!!

Franz Kafka - hol vagy, merre csavarogsz? Hiányzol!
home office
"A bevezetés az űreszközök üzemeltetésébe című tanfolyam elvégzésével felállt “a Magyar Honvédség történetének legelitebb fegyverneme”, hangzott el Debrecenben a tanfolyam okleveleinek átadásán. Tíz bátor katona hallotta meg “a haza hívó szavát”, mondta Ferencz Orsolya, a Külgazdasági és Külügyminisztérium űrkutatásért felelős miniszteri biztosa, aki szerint „a 21. század emberének a történelmét a világűrben írják”. Ez nyilván azt jelenti, hogy a történészeket felviszik a világűrbe történelmet írni, ami máris izgalomba hozta a Magyarságkutató Intézet történelemíróit.

A tíz magyar űrkatona űrhajót még nem látott élőben, de egy ilyen tanfolyamnak nem is az a célja, hogy elmaradott haditechnikával ismertessék meg a magyar űrkatonákat. Majd a sokkal fejlettebb magyar űrhajókat ismerik meg, vagy a még annál is fejlettebb kínai űrhajókat, amelyeket kínai bankok hiteléből kínai cégek építenek meg, Pekingben lesznek, de a magyar költségvetésből törlesztik a hiteleket. Cserébe a magyar űrkatonák fotókon megnézhetik a kínai-magyar űrbázist.

A magyar űrkatonák eredeti űreszközöket sem láttak, mert egyikük sem járt a Kennedy Space Centerben Floridában, de a tanfolyam része volt egy magyar turista élménybeszámolójának meghallgatása. Ezért a magyar űrkatonák azzal a magyar űreszközzel ismerkedtek meg, amely a kezük ügyébe akadt, az 1909 M. mintájú magyar gulyáságyúval, amelyet komoly hadsereg nem nélkülözhet az űrben sem. A magyar hadsereg hagyományainak megfelelően lóhúsból készült gulyás főzésére képezték ki a magyar űrkatonákat, egy magyar laktanyában, amely úgyis az űrben levő viszonyokra hasonlít."

Nem véletlenül Németh Szilárd, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára adta át az okleveleket, aki maga is bekapcsolódott az oktatás “Pacal” című fejezeténél. Németh Szilárd javaslatára került a tanfolyam tananyagába a lecsó, a szalonnás alapon főzött töltött káposzta és a zsírból készült lebbencs, amit a tanfolyam résztvevői az állagánál fogva csak mosléknak neveztek...
Sámannus
@home office: Óriási a lemaradásod a haditechnikában. Az egykori huszárok valóban kilőtt lovakat főztek,ma viszont ők a páncélosok krémje. Bár kilőtt tankokból is sok van a csatatéren, az még a pacalkirálynak is rágós lenne:DDD

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.