A versenyképesség növelésére irányuló újabb támogatási programot indít a kormány 30 milliárd forint értékben – jelentette be a külgazdasági és külügyminiszter Facebook-oldalán vasárnap.

Szijjártó: újabb, 30 milliárdos versenyképesség-növelő támogatási program indul

Fotó: pixabay.com

Szijjártó Péter közölte, magyarországi vállalatoknak adnak támogatást olyan beruházásokhoz, amelyek a termelékenység növelésére vonatkoznak, és amelyekkel a cégek modernizálják a tevékenységüket. Az iparágak közül példaként említette az akkumulátor- és a gyógyszergyártást, az orvosi eszközök gyártását, valamint az élelmiszeripart – írja az MTI.

A miniszter elmondta, olyan vállalatok nyújthatnak be kérelmet, amelyek legalább 2 millió eurónyi beruházást valósítanak meg. A megyék fejlesztési szintjétől függően 20 vagy 33 százalékos támogatást kaphatnak.

Egy vállalat – az Európai Bizottság határozata alapján – maximum 1,8 millió eurós támogatásban részesülhet.

Azoknak a cégeknek, amelyek most támogatást kérnek, el kell kötelezniük magukat amellett, hogy nem bocsátanak el senkit, viszont növelik a munkavállalóik fizetését – közölte Szijjártó Péter.

Megjegyezte: ez olyan beruházás mellett lehetséges, ahol modern technológiát fognak alkalmazni, növelik a hozzáadott értéket, vagy a kutatás-fejlesztést részesítik előnyben.

Szijjártó Péter kitért arra is, mára kijelenthető, hogy a magyar gazdaság "kanyarban előzési manőverje sikeresen ment végbe". Helyesnek bizonyult a kormány válasza a koronavírus-járvány gazdasági következményeire – tette hozzá.

Közölte, a beruházások támogatására kiírt program keretében 1434 vállalat döntött úgy, hogy növeli a kapacitásait, vagy új technológiát vásárol, és ezzel párhuzamosan elkötelezte magát amellett, hogy nem bocsát el senkit.

A program meg is hozta az eredményét: 270 ezer ember munkahelyét tudták megvédeni – mondta Szijjártó Péter.

Forrás:MTI

Címlapkép: pixabay.com

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Nessy
@Gauntlet: Ettől fog felpörögni a gazdaság! Csak nem nálunk! Mi csak fizetünk! Egy, valóban normális, működő, használható informatikai rendszer felépítésére a kormány is pályázhatna, de nem Lőrinc barát cége! Mert az lenyeli a pénzt, aztán a legolcsóbb, nem erre felkészült kis baráti kft-nek kiadja.
Qqberci
Versenyképesség növelésére 30 milliárd
Vadászati aggancsparádéra 50 milliárd...
Eladott Ország
"Parlamentáris demokráciában, piacgazdaságban a végrehajtó hatalomnak (kormány) nincs és nem szabad lenni közvetlen befolyásának a gazdaságra. A termelő-és szolgáltató egységek zöme eleve magánkézben van. Az államnak szabályzó, gazdaság élékintő, és főleg szociális szerepe van. Az államnak kell a beszedett adókat újra elosztani. Tehát legyen bármilyen színű a kormány, bármilyen többségű a parlament, nem tőlük függ mennyi pénze van az országnak. Az elmúlt harminc évben, ha nőtt a gazdaság, az aktuális kormány verte a mellét, ha nem nőtt ráfogta az elődjére. A legordítóbb buta beszéd mikor ezt hallom, milyen volt Horn alatt, Gyurcsány alatt, vagy milyen Orbán idején! Mi függ tőlük, a mögöttük lévő parlamenti többségtől? A rendelkezésre álló javak "elosztásának" mikéntje, a kerekasztalnál (1989) megálmodott köztársaság és európaiság eszméjének védelme. Sajnos különböző mértékben minden kormány vétkezett, mindenki többet ígért, mint van. Aztán vissza kellet lépni, mint a Bokros-csomag idején, az első Orbán kormány bőkezű (de célt tévesztett) lakásépítés támogatásánál, Medgyessy jóléti rendszerváltásánál (50 %-s béremelések, 13. havi nyugdíj), a Gyurcsány kormánynak az ÁFA csökkentéssel. Pont mi polgárok nem fizettünk annyi adót, hogy mindez töretlen megvalósuljon!!! A pénzt nem a parlamentben nyomják!"
kereső
Versenyképesség 30 milliárd, sinopharm/szputnyik reklám-propaganda 16 milliárd. Pariban van., no meg a vadászati világkiállitás 67 milliárdja.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.