Hajnalban eltűnt a paksi áramtermlés fele, az okokról egyelőre nem jelent meg hivatalos tájékoztatás.

Baj van a paksi atomerőműben, a kormány nem ad tájékoztatást

Fotó: MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba

Ha nem lesz nagyon felhős az ég, akkor a dél körüli idősávban zömmel a napelemekkel termelt áramot fogyasztja az ország – írta a napi.hu vasárnap délelőtt.

Vasárnap hajnal 3 óra körül

történt valami a paksi atomerőműben,

majd egy órával később beszakadt a villamos energia termelés is Pakson – jelentette a gazdasági portál.

A termelés vasárnap dél körül is csupán fele a névleges 2000 megawattos teljesítménynek, ami akkor is feltűnő és kevés, ha április 30. óta az 1-es blokkon előre tervezett nagyjavítási munkálatok zajlanak, és az az 500 MW most (azóta) nem adódik a hálózatra.

Paks jelenleg fele teljesítményen termel, a napi.hu információi szerint a Paks-2 és a Paks-3 reaktorblokkok teljesítménye csökkent.

Utóbbinál a termelés fele esett ki; a 2-es blokkon nagyjából egyharmados a visszaesés.

Forrás: napi.hu

Címlapkép: MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba

41 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Peller Anikó
@Eladott Ország: @home office; "A mi Viktorunk, amikor elveszítette a választást 2002-n azt mondta “Ha még egyszer hatalomra jutok tönkre fogom tenni ezt az országot. Ezt a kijelentése csak egyszer lehetett hallani, mert mindenhonnét letiltották. Aztán a Viktor munkába kezdett" és lőn.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Nessy
Már hónapok óta mindig van kisebb, nagyobb probléma, amiről vagy szól a fáma, vagy egy idő után közlik, hogy "apró meghibásodás történt" valamelyik blokkban, de nem okozott problémát.
Peller Anikó
Jó lenne mégegy másik atomreaktor is a seggünk alá, igaz gecik?
human
Csak remélni merem, hogy ez csak taktika, mint ahogy az Apple csinálta az okos telefonjánál amit direkt belassítottak, hogy új telefont vegyenek az emberek. Ránk meg Paks2-t akarják dukmálni.
A másik verzió nagyon rossz hír lenne.
RonaGyuri
@Horizont: @Pálinkafőző Rézüst: Putyin és Orbán két teszi lelki jóbarát!!! =))
fergeteg
@Peller Anikó: Hülye picsa. Fűtsél fával.
Eladott Ország
A maffiaállamtól nem is várható más! Olyan biztos a paksi atomerőmű működése, mint a Kalasnyikov, mondta Putyin cáratyuska. Orosz atom, ettől lesz sugárzó a hangulatom.
human
@fergeteg: Téged megnyugtat a kormány titkolózása? Ennyire vakon bízol a maffiakormányban?
Eladott Ország
Orbánt semmi sem érdekli, csak a pénz, ezért neki semmi se drága, felelőtlenül dönt emberek, nemzetek létét veszélybe sodorva!
scontent.fbud10-1.fna.fbcdn.net/v/t1.6435-9/134141801_1025783671234873_6578895541738904284_n.jpg?_nc_cat=109&ccb=1-3&_nc_sid=8bfeb9&_nc_ohc=PmRLjPHbeT4AX80nxvW&_nc_ht=scontent.fbud10-1.fna&oh=421e86d5bc421a12f285122390aa96b1&oe=60BDCA4E
Orosz pénzből magyar atom sugárzó a hangulatom
a.disquscdn.com/uploads/mediaembed/images/790/6826/original.jpg?w=600&h
A magyar kormány befürdött a felújított orosz metrókocsikkal. A silány, rozsdásodó, folyton meghibásodó - mégis méregdrága - orosz metró miatt most perben áll a BKK az oroszokkal, akik nem hajlandók kártérítést fizetni. Mi a garancia arra, hogy az orosz technológiával épülő Paks 2 atomerőmű nem lesz ugyanolyan silány, mint a “felújított” orosz metrókocsik?A finnek nem véletlenül nem engedik tovább építeni. Kockázat a Duna alacsony vízállása is. Paks 2-nek semmi más értelme nincs mit bezsebelni újabb milliárdokat. Orbánék titokban felvették a paksi orosz gigahitel 80 %-át, de még egy kapavágást sem végeztek.
Eladott Ország
@sgl: ma, 15:14 ♦ Ha a bűnöző román cigányt és bandáját/szektáját nem váltják le 2022-ben annak tragikus következményei lesznek! Jövőre azonnal bíróság elé kell állítani ezt a velejéig rohadt, tróger, bűnöző bandát!
csak úgy....
aki cca. 100km. re a fövárostól atomerömüvet építtet azt nem nevezném normálisnak..
Peller Anikó
@Eladott Ország: @home office; "A mi Viktorunk, amikor elveszítette a választást 2002-n azt mondta “Ha még egyszer hatalomra jutok tönkre fogom tenni ezt az országot. Ezt a kijelentése csak egyszer lehetett hallani, mert mindenhonnét letiltották. Aztán a Viktor munkába kezdett" és lőn.
Eladott Ország
@sgl:ma, 15:31 ♦ Sajnos én is félek ettől a megélhetési ellenzéktől, de én már mint nyugdíjas leszarom az egészet, igaz minket is leszarnak! De legalább így egálba vagyunk, hogy rohadjanak meg!
Eladott Ország
@Peller Anikó: ma, 15:50 ♦ Ha ez a bűnöző román cigány még sokáig veri itt a nyálát, nincs kizárva, hogy úgy végzi, mint a Kárpátok géniusza, vagy eltakarodik az országból, a mocskos rohadék!
Sámannus
Hej Jani szeretném hallani Mi a francot kavarod a szart ha csak nyalonc vagy
"Süli János, a Paksi Atomerőmű bővítéséért és üzembe helyezéséért felelős tárca nélküli miniszter pedig amellett tett hitet, a miniszterelnök nevének említése nélkül, hogy egy normális világban senki nem engedhetné meg magának, hogy a külseje alapján nyilvánosan minősítsen másokat. Bejegyzését azzal zárta: És utánna jóétvágyat kívánt a nórmális vasárnapi reaktor haváriához, amiről basznak értesíteni bárkit, legfőképpen a lakosságot. Ilyen fostalicska vezeti az ország legnagyobb beruházásának felügyeletét.
Sámannus
@Eladott Ország: Moszkvában leszarják a paksi eseményeket, ha Brüsszelben valaki a bilimellé vizel.
Eladott Ország
@Sámannus: ma, 17:15 ♠ Pedig, a csúti csüngőhasú, felcsúti Maradona, mindig magánál hordja a biliit, mert Brüsszelben megkoronázták. Úgy látszik, sok páleszt iszik ( fertőtleníti magát mégsem bíztik a kínai vakcinában) és mellé hugyozik a szerencsétlen. Egyébként jól áll neki, és főleg megy a trottyos gatyájához, amit Récsöl tervezett.
scontent.fbud10-1.fna.fbcdn.net/v/t1.6435-9/98342554_857011498112092_5303494005865054208_n.jpg?_nc_cat=104&ccb=1-3&_nc_sid=730e14&_nc_ohc=BXP5llSNYGgAX8d29X-&_nc_ht=scontent.fbud10-1.fna&oh=30ad9de5af2f8cc7977bc052b5651d8d&oe=60BD457B
balos
Akik túlélték a rendszarváltást azok 99% soha nem volt komcsi,de már akkor is a megélhetés volt a fő cél!
Qqberci
@fergeteg: Figyelj, tökorrú! Egy blokk áll karbantartás miatt. Ez 500 MW minusz. Egy másik leállt üzemzavar miatt. Ez még 500 MW. Ez annyi, mint 1000 MW.
Paks 2 esetében, ha egy blokkot levesznek karbantartásra, az 1200 MW minusz. Ha ugyanakkor a másik is leáll, az még 1200 MW. Az annyi, mont 2400 MW.
A magyar energiarendszer alkalmatlan arra, hogy ekkor energiaimportot kezeljen. Akkor majd fűthetsz fával...
Namely
Jajjjjj.
:D
Milyen meglepő, hogy ezek az idióták ebben is politikát látnak. :DDDDDDDDDDD
kokopelli
Paks titokban megemlékszik Csernobil 35. éves szomorú évfordulójáról?!... (:-((
Gyurka80
@Peller Anikó: Bizonyíték nélkül ez csak rágalom!
Gyurka80
@kokopelli: Megint kiderült, hogy a libsi sajtó anélkül közölt hírt, hogy megkérdezte volna az érintettet.Ez az újságírás alapszabálya.
134.bátor
@fergeteg: az anyádat hülye picsázd le,te büdös,rohadt,tajparaszt,tahó fideszes geci!!! Igazat mondott,a tolvaj gazdád mondta ezt!!! Titeket az sem èrdekel,ha itt Csernobil 2 lenne,csak a dagadt seggèt nyalhassátok! IQ nulla vagytok mind!!!
kokopelli
@Gyurka80: ...miről írsz ?... "A kormány nem ad tájékoztatás" ...akkor mi a f@ß derült ki?
Gyurka80
@kokopelli: Nézz utána azóta kiderült!
ómió
Szóval, akkor, efftársak, innentől lehet ráhazudni sokmindent!?
jesz
Napszél eredetű mágneses vihar, ami betett az erőműnek(is)...fogd a Napra.
silber13
@ómió: Hülye!Csak így, minden körítés nélkül!.-))))))))))))))))
Csizmás Kond
ötvenféleképpem próbálják bolondítani aki hisz az ilyen szarságoknak...
JAJMÁR
@Gyurka80: Kiderült, hogy nem derült ki? Vagy mi derült ki?
ómió
@silber13: Hülye vagy? Tényleg!? Bár, ha ezt így külön nem is írod le, akkor is látszik!
kokopelli
@JAJMÁR: ..és ha igen,akkor mikor? (;-)) ...amikor a kormány megengedte? ...amikor végleg nem találtak
fogást a Gyurcsányon? (;-))
JAJMÁR
@kokopelli: Itt (Mo.-n) minden politika !
kokopelli
@JAJMÁR: nem véletlen ! Tudják ők is?...Polis...Politik...politika...!?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.