Miközben a járvány által sújtott Eger önkormányzata és a lakosság a kiesett bevételek pótlására összesen 825 millió forintot kapott a költségvetésből, Mészáros Lőrinc cége az egri szállodára 2,8 milliárd forintos állami támogatást kasszírozhatott- szemlézte a 24.hu az Egri Ügyek cikkét.

Az Egri Ügyek cikke szerint a koronavírus kitörése óta a kormány olyan elvonásokkal sújtotta az önkormányzatokat, amely az idei működést gyakorlatilag már az alapellátások terén is veszélyeztették. Gépjárműadó, parkolási bevételek, idegenforgalmi adó, az iparűzési adó fele – az ilyen jogcímen befolyó összegek többsége hiányzik az önkormányzati kasszákból. A kormány a kiesés pótlására egyes városok számára kompenzációt adott.

Az ellenzéki vezetésű Eger 1,5 milliárd forintot kért volna az államtól a 2-2,5 milliárdosra becsült kiesések miatt, de végül csak 825 millió forintot kapott.

A Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Hunguest Hotels Zrt. 14 vidéki szállodáját összesen 17,7 milliárd forint vissza nem térítendő támogatással tolta meg a Magyar Turisztikai Ügynökség a Kisfaludy-programból. Ebből a pénzből ment a Hunguesthez tartozó egri Hotel Flóra felújítására 2,8 milliárd támogatás.

A Privátbankár közben arról ír,

több évtizedes építőipari tapasztalattal rendelkező cégek dolgoznak Mészáros Lőrinc vidéki szállodáinak kicsinosításán, de a Hunguest Hotels a konkrét neveket nem hozza nyilvánosságra, pedig a vissza nem térítendő állami milliárdokat is felhasználva dübörög a renoválás.

A Miniszterelnöki Kabinetiroda felügyelete alá tartozó Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) által a Kisfaludy-program részeként meghirdetett „nagy kapacitású meglévő szállodák fejlesztése és új szállodák létesítése” elnevezésű pályázat legnagyobb nyertese az Opus Global Nyrt.-n keresztül Mészáros Lőrinc felcsúti üzletember érdekeltségébe tartozó Hunguest Hotels Zrt. volt tavaly tavasszal:

14 vidéki szállodát összesen 17,7 milliárd forint vissza nem térítendő állami támogatásból újíthatnak fel.

A munkálatok már javában tartanak, de azt a cég titkolja, hogy konkrétan mely céget/cégeket bízták meg a szállodák felújításával, és a kivitelezőket hogyan, milyen szempontok alapján választották ki.

Jelenleg 7 szálloda felújítása tart a lap szerint:

Hotel Répce, Bükfürdő – 1,4 milliárd forint állami támogatás

Hotel Helios, Hévíz – 1,0 milliárd forint állami támogatás

Hotel Panoráma, Hévíz – 458 millió forint állami támogatás

Hotel Bál Resort, Balatonalmádi – 1,4 milliárd forint állami támogatás

Grandhotel Galya, Mátraszentimre – 1,0 milliárd forint állami támogatás

Hotel Flóra, Eger – 2,8 milliárd forint állami támogatás

Hotel Béke, Hajdúszoboszló – 1,2 milliárd forint állami támogatás

Forrás: egriugyek.hu, Privátbankár, 24.hu

Címlapkép (illusztráció): Pixabay cco

31 hozzászólásarrow_drop_down_circle

tudode
Az ellenzék ezt a galerit csak akkor képeSS legyőzni ezt a szektát ha van közöttük gátlástalanabb mint a szarkabőrbe bűjt csűszómászó, napraforgó!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
ómió
@Aki Én: Ki kapott még "közpénz-ajándékot" - kérdezi bolsi tetvességed, az elmeosztály réme!? Hát, mindenki, aki vállalta, hogy turisztikai cége, cégei nem zárnak be, nem bocsátanak el további dolgozókat! Érted, "szellemi totálkár", vagy a megértéséhez még a donoragyat várod? És még Böszme vezéredet is rám hazudnád, bolsi fajkretén, miközben még a böszmeszart se törölted le a szád széléről!? Ha meg aljas hazudozót látnál, nézzél már tükörbe, fajgörény! Netán magadat se ismered meg? Akkor nem csoda, hogy kibaszták tetvességedet még a munkásőrségből is, ha már így "sebtiben" azt is rám razudnád! A "merített" hazudozásaidat meg értelmezd magadnak, attól tudsz még öblösebbeket hazudozni!
Aki Én
@ómió: Ezért kap Mészárorbán annyit, mint 5000 másik.
...értem :(
Kösz a segítséget, te buta balfasz. A magadfajta ártalmas hazaárulók miatt lehetséges ez!
ómió
@Aki Én: Nem, bolsiék elmebetege! Két ok miatt kap többet sokaknál: több érintett cége is van és ti, bolsi tetübanda, többet is hazudtok rá! Az meg külön "bájos", amint azoknak a csicskájaként habzik a böszmeszaros pofád a hazaárulástól, akik Trianon után Baranyát még pluszban akarták átjátszani a szerbeknek! A Lenin szobor ilyenkor még nem szakadt rá tetvességedre?
Aki Én
@ómió: Azért az qrva nagy szerencsénk, hogy amit te összehazudozol itt jó bolsi csicska módjára, az attól még nem lesz valóság.
Valljuk be, nem vagy egy viszonyítási alap, legfeljebb, mikor a legbetegebb hazudozó hazaárulókról beszélünk. Na, ott kitűnsz még a legaljából is.
Aki hivatásszerűen űzi a hazudozást, eltagadást mint te, az egyszerű hazaáruló.
ómió
@Aki Én: Megint a tetves bolsiságod másrahazudási kényszere kínozza efftársi tetvességedet? És a még Baranyát is eltrianonizálni akaró bolsi tetvek főcsáposaként másokat hazaárulózva még sosem szakadt rád a Lenin szobor, patkánykirály!? Megint kimaradtál a szedálásból, hogy így túlteng az elmebetegséged?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.