Ahogy korábban mi is megírtuk, vasárnap hajnal 3 óra körül történt valami a paksi atomerőműben, majd egy órával később beszakadt a villamosenergia-termelés is Pakson. Tervezett teljesítménycsökkentés történt vasárnap hajnalban a paksi atomerőműben – közölte később honlapján az erőmű.

A Napi.hu. szerint a termelés vasárnap dél körül is csupán fele volt a néveleges 2000 megawattos teljesítménynek, ami akkor is feltűnő és kevés, ha április 30. óta az 1-es blokkon előre tervezett nagyjavítási munkálatok zajlanak, és az az 500 MW nem adódik a hálózatra.

A Mavir hivatalos oldalára hivatkozva azt írják, az erőmű teljesítménye két lépésben csökkent, és az adatok a következő nyolc órában sem korrigálódtak. Információik szerint a Paks-2 és a Paks-3 reaktorblokkok teljesítménye esett vissza, a négy nukleáris blokkból pedig csak az egyik megy teljes üzemben.

Az újság szerint váratlan eseményről lehet szó, mert a 100 MW-ot meghaladó teljesítménykiesést naplózni és kommunikálni kell, ez azonban most egyelőre nem történt meg.

Vasárnap délután reagált a Paksi Atromerőmű Zrt

Egy rövid közlemény jelent meg a Paksi Atomerőmű Zrt. honlapján, mely szerint a fent leírt jelenség egyszerű "Üzemi esemény".

Tervezett teljesítménycsökkentés történt vasárnap hajnalban a paksi atomerőműben

- közölte honlapján az erőmű.

A létesítmény 2. és 3. blokkját hajnal 3 órától kezdődően tervezett menetrendtartás miatt összesen 340 megawattal leterhelték – írták.

Az esemény nem minősül üzemzavarnak és a Magyar Villamosenergia-ipari Átviteli Rendszerirányító Zrt.-vel egyeztetve történt. A menetrend szerint a két blokk 19 órára ismét névleges teljesítményen üzemel majd – tették hozzá.

Forrás: Napi.hu, 24.hu, MTI

Címlapkép: MTI/Sóki Tamás

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Emmersson71
"Tervezett teljesítménycsökkentés történt vasárnap hajnalban a paksi atomerőműben"

Aha...
Nem lehet, hogy adattorlódás volt?!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Emmersson71
"Tervezett teljesítménycsökkentés történt vasárnap hajnalban a paksi atomerőműben"

Aha...
Nem lehet, hogy adattorlódás volt?!
KavehazMagazin
Szerintem a rendszergazda bekapcsolta a bitcoin bányász gépét és az rögtön leszívta a fél kapacitást. Vagy nem?
Sámannus
Lehet egy magyarázat, ha nagyon elfogadó vagyok de mint a vakcinával rajtunk kísérleteztek, ezt csinyálják a reaktorokkal is Békésen szórakoznak amikor mi legmélyebb álmunkban szendergünk. Az új blokkokkal párhuzamos üzemelésével ugyanis sok ilyen váratlan de nem üzemzavar szerű terhelés változásra lehet majd szükség. Ezt azért is kell még csinyáni, hogy a berendezések nyúzópróbáit tesztelni tudják. Nem igaz, hogy ilyen eseményeket nem kell dokumentálni. Csak amikor lopnak akkor lehet még ilyesmi, ezt esetleg meg is tudom érteni. az egész ország egy nagy kísérleti patkányként van kezelve eben az esetben.
jesz
Csernobilban is kisérleteztek... Akkor is (túl)terheléses kísérletbe bonyolódtak, ami a szakmai bakik miatt úgy sikerült, ahogy...
adrenalink
"megszólalt a Paksi Erőmű"... Oroszul? Rosszul vagyok ezektől a színvonal alatti propelleres billentyűkoptatóktól... :-((
Eladott Ország
@jesz: ma, 19:33 ♦ Csermobilból is akkor szóltak, amikor a skandinávok jelezték, hogy sugárfelhők vannak az égen, és kevesebb a madárrajzás.
ómió
Na, itt kell valami ütőset ráhazudni, efftársak!
Eladott Ország
@ómió: ma, 09:38 ◘ Csapás a múltból...Nem az a baj, hogy ezek régebben kommunisták és KISZ esek voltak nem, a fenét érdekelné. Azt látom bajnak hogy ezek a selejtje, a régiek sem voltak okosak, de ezek, mindent alulmúlnak csak a rablási ösztönük, az a régi!
www.youtube.com/watch?v=E-_D_-3iCfA&feature=youtu.be
ómió
@Eladott Ország: Akinek a rablási ösztöne, a gyilokösztöne (lásd Pálinkás efftársad) meg a hazudozásösztöne a régi, azokkal szoktátok együtt harsogni az Internacionálétokat! Máig is! És tényleg: ez a selejtje is!
Sámannus
@jesz: Most egy új kísérlet kezdődik el le kell állítani a rádióaktív bomlást a szarkofágnál, ezért megfúrják, és neutronelnyelő rudakat eresztenek a megolvadt fűtőanyagba. ha nem repül az egész kóceráj ismét a levegőbe talánmeg is lehet úszni a dolgot.
A hűtés Pakson is kritikus dolog, még békeidőben is a titkolódzások miatt félő, hogy a beruházás is olyan sikeres lesz, mint a lélegeztető gépek története, akkor valószínű, mehetünk a szélrózsa minden irányába, mert itt szareső lesz előbb utóbb.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.