Rémhírterjesztésért eljárás kezdeményez a kormány ellen Ujhelyi István MSZP-s EP-képviselő az állítólagos túlterheléses támadások miatt.

A kormány a koronavírus-járvány alatt már hatszor hivatkozott arra, hogy túlterheléses támadás érte a kormányzati oltási regisztrációs rendszert. A hatodik eset április 30-án történt, amikor Orbán Viktor miniszterelnök reggeli bejelentése után összeomlott a rendszer, ahol Pfizer-vakcinára lehetett volna regisztrálni.

Ujhelyi arról beszélt a korábbi igazságügyi miniszterrel, Bárándy Péterrel, hogy a kormány védekezése kimeríti-e a rémhírterjesztés fogalmát. Bárándy nem tudta egyértelműen megerősíteni, hogy így van-e, de egy tisztázó eljárást mindenképpen megér az eset.

Elviccelhetném ezt a kérdést azzal, hogy a Fidesznél nyilván kifogyott a szufla a sorosozásból és az állandósult migránsozás sem időszerű, találniuk kellett hát valami gyors instant-kifogást a kormányzati szerencsétlenkedésre, így született meg az új csodafegyver: a „túlterheléses támadás”. Ami persze úgy hülyeség, ahogyan van; az általános iskolások is tökéletesen tisztában vannak vele, hogy nem ürgebőrbe bújt libsi-hackerek akadályozták a járványkezelés oszlopainak számító kormányzati regisztrációs oldalak működését, hanem a Fidesz volt annyira pancser, hogy nem készült fel kellően a tömeges érdeklődésre. Orbánék beteges lételeme azonban, hogy soha nem hibáznak, soha semmiért elnézést nem kérnek, hiszen ők tévedhetetlenek; ezért kellett gyaníthatóan valamit belehazudni a nyilvánosságba. Ezen a szánalmas szövegen valóban röhöghetnénk is egy nagyot, ha nem éppen egy sokezer ember halálával járó járvány közepén lennénk és nem is olyan régen egyszerű facebook-kommentelő ellenzékieknél kopogtattak volna a kommandósok „rémhírterjesztés” miatt

- írta posztjában Ujhelyi István MSZP-s EP-képviselő.

Hozzátette:

Az elmúlt pénteken Bárándy Péter volt igazságügyi miniszter volt a közösségi online videósorozatom (Heti Kettes Ujhelyivel) vendége, ahol ez az ügy is terítékre került. Vitán felül áll, hogy a mai Magyarországon Bárándy Péter az egyik legnagyobb gyakorló jogtudós elme, akinek a szavára oda kell figyelni. Az ügyvéd elmondta, hogy a rémhírterjesztés jogi tényállása az elmúlt időszakban kellően egzakt, vagyis jogászi értelemben kezelhető volt, a Fidesz-kormány által bevezetett rendkívüli jogrend idején azonban „tudatosan slampos megfogalmazással” úgy módosították, hogy a mostani keretbe jószerivel mindenki azt ért bele, amit akar.

Bárándy Péter azt nem tudta egyértelműen megerősíteni, hogy a kormányzat „terheléses támadásról” szóló kijelentése kimeríti-e a rémhírterjesztés fogalmát, de – mint mondta – egy tisztázó eljárást mindenképpen megér az eset.

Megfogadom és megteszem, amit kell. Ezúton erősítem meg, hogy – egyetértve a volt miniszter szakmai véleményével – hivatalos bejelentéssel élek az illetékes hatóságoknál és eljárást kezdeményezek a kormányzat kijelentései miatt. Ha ugyanis valóban „terheléses támadás” érte a kormányzat járványkezeléssel összefüggő informatikai rendszerét, az nem játék, az súlyos nemzetbiztonsági kérdés. Ha azonban csak saját pancserségüket akarták ezzel a hazugsággal leplezni, az viszont nem maradhat következmény nélkül. A következő napokban megteszem a szükséges bejelentést.

VASÁRNAPI NYÍLT LEVÉL „Terheléses támadás”: rémhírterjesztésért eljárás kezdeményezek a kormány ellen! ...

Közzétette: Ujhelyi István dr. – 2021. május 9., vasárnap

Forrás: 24.hu, Facebook

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

tudode
Ahhoz képest az nudli, polgárpukkasztás ahhoz, hogy túlterheléses akármi miatt nem lehet regisztráln, mint pl.i
.
----- Kutatás bizonyítja, hogy a Fidesz csalt a 2018-as választáson
www.ceu.edu/article/2019-05-18/kutatas-bizonyitja-hogy-fidesz-csalt-2018-valasztason
.
civilhetes.net/kutatas-bizonyitja-hogy-a-fidesz-csalt-a-2018-as-valasztason
--------------------------------------------
.
Az óta is, még járvány idején is csapolják a közlóvét úgy, hogy már a látszatra sem adva, mint pl. friss hír
.
--- Mészáros Lőrinc egri hotele 2,8 milliárdot kapott az államtól
444.hu/2021/05/09/meszaros-lorinc-egri-hotele-28-milliardot-kapott-az-allamtol
.
"""" Mészáros Lőrinc több állami pénzt kapott az egri hoteljük felújítására, mint az egri önkormányzat a drasztikus adóelvonások után, írja az egriügyek.hu"""
.
Szemben az önkormányzatot 800 millió körül dobták meg úgy, hogy kutyának tessék nesze neked, véletlenűl sem GDP arányosan.
.
Az se semmi, hogy miközben az elszegényedett, kétségbeesett kódisok az utcák lopják meg egymást, jó ha nem kerül elő a kés!
.
Aztán jutott
.
--- December óta 28 milliárdot költött a Kabinetiroda kormányzati hirdetésekre
444.hu/2021/05/09/december-ota-28-milliardot-koltott-a-kabinetiroda-kormanyzati-hirdetesekre
---------------------------
.
Hogy nem szakad rájuk az ég összes áldása%

.
jesz
szerencsétlen flótás...most épp Pakson volt támadás...arra mit lép?
Emmersson71
@jesz: "Vasárnap délután reagált a Paksi Atromerőmű Zrt

Egy rövid közlemény jelent meg a Paksi Atomerőmű Zrt. honlapján, mely szerint a fent leírt jelenség egyszerű "Üzemi esemény".

Tervezett teljesítménycsökkentés történt vasárnap hajnalban a paksi atomerőműben

- közölte honlapján az erőmű."

propeller.hu/itthon/3664264-eltunt-paksi-aramtermles-fele-megszolalt-paksi-atromeromu#v3058800
ómió
Sikerült a terheléses támadásokat a kormányra hazudnia? Akkor "ércsük"!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.