Csak azoknak kell kifizetni a teszt árát a műtétjük előtt, akik nem akarták beoltatni magukat, ezt válaszolta az Emberi Erőforrások Minisztere az RTL Híradó kérdésére.

Csak azoknak kell kifizetni a teszt árát a műtétjük előtt, akik nem akarták beoltatni magukat

- ezt válaszolta az Emberi Erőforrások Minisztere az RTL Híradó kérdésére. Csütörtöktől indulnak újra a nem sürgős beavatkozások, és a szabályok szerint, akinek nincs védettségi kártyája, annak két negatív tesztet kell bemutatnia: egy 48 órán belüli PCR-t és egy a műtét napján készült antigén gyorstesztet.

Kásler Miklós pénteken azt közölte, hogy a május 13-tól újrainduló nem sürgős beavatkozások feltétele az érvényes védettségi igazolvány, akinek pedig nincs ilyenje, annak „a tervezett beavatkozást megelőző 48 órán belüli negatív PCR-teszt eredménnyel és a műtét napján végzett negatív antigéngyorsteszttel” kell rendelkeznie. Az EMMI azt mondta, aki nincs beoltva, az saját költségére kérhet PCR tesztet, és gyorstesztet.

Az RTL kérdésére most ezt pontosították azzal, hogy aki önhibáján kívül, például az egészségügyi állapota miatt nem tudta felvenni az oltást, annak a tesztet a kórház finanszírozza, és annak sem kell aggódni, aki még nem kapta meg a védettségi kártyát, mert az az oltási papír bemutatásával vagy elektronikus rendszeren keresztül is ellenőrizhető.

Viszont aki úgy döntött, hogy nem kéri az oltást, annak fizetnie kell a tesztekért.

Az RTL híradójának nyilatkozó egészségügyi közgazdász szerint azért aggályos a szabályozás, mert ezeknek a betegeknek jár az egészségügyi ellátás. Úgy gondolja, az ilyen szabályok bevezetését szakmai vitáknak kellene megelőznie.

Forrás: RTL Híradó, 444.hu

14 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Qqberci
Nyílt zsarolás: "Vagy bevállalod a Mao Könnyét, vagy fizetheted a tesztet!"...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Giovanni Alba
@Málna: tegnap, 22:51
Idézet a cikkből : "Viszont aki úgy döntött, hogy nem kéri az oltást, annak fizetnie kell a tesztekért."
Amennyiben regisztrált, akkor feltételezhetően kéri az oltást.
kereső
Nem értem. Miért nem tartozik a műtét előtti szokásos(labor, belgyógyász, altató orvoosi konzultáció...) vizsgálatokhoz a tesztelés? Nem "herdáljuk a közpénzt"???
Giovanni Alba
@kereső: ma, 09:59
A nagyvezír megszabta az irányt, oltatni, oltatni, oltatni mindenáron, ehhez felhasználnak minden zsarolási lehetőséget, pl. No vaccina, no party. Én azt várom (félve, nem reménykedve) mikor adják ki a direktívát a mostanában nagyon utált külföldi áruházláncoknak, hogy belépés csak kártyával. Ezek után minden kitelik tőlük szerintem.
kereső
@Giovanni Alba: Cseszheti az oltásmániáját.(most ez ragadt be). A beoltottak közül aki az elsőt kapta a Sinopharmból és elmúlt 60 az csak 40-45 %-ban védett???! . Összes kétszer beoltott a 2,786 ezer fő. Nagyon messze vagyunk a "védettségtől".És ha annyira erőltetik is a kinait, nem fog tolongani a jó nép. Olyan is megtörtént már, hogy a 16-18 év közöttit behivták oltásra- kinaira, holott regisztrált, és ugye Ők csak kimondottan Pfizert kaphatnak.Káosz!
kereső
A fideSS 2008-ban "szociális" népszavazást kezdeményezett a vizitdij miatt- amely éves szinten max. 6600ft-os kiadást jelentett.
Most meg aki előjegyzett műtétre menne fizesse ki a teszt árát- 19500.-Ft-ot.(és lehet, hogy az még nem is lesz elég)!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.