Akkor bizony otthon kell maradni, de az előleget visszakapjuk.

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének elnöke azt mondja: a legnagyobb sajnálatunkra se tudják majd beengedni azt a vendéget, akinek nincs plasztikkártyája. Flesch Tamás arról is beszélt, hogy mire számíthatnak a vendéglátóhelyek a nyári szezonban. Az érdekvédelmi szövetség elnöke erős nyári szezonban bízik, már Pünkösdre is sokan foglaltak szállást.

Itt a válasz arra, mit lépnek a hotelek, ha lefoglaltuk a szállást, de még nem érkezett meg a védettségi igazolványunk – videó

Fotó: Pixabay cco

Legnagyobb sajnálatunkra sem tudjuk beengedni azt a vendéget, akinek nincs védettségi igazolványa

– mondta az RTL Híradóban Flesch Tamás, a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének elnöke.

Kivételt tehát nem tehetnek a szálláshelyek azokkal sem, akiknek önhibájukon kívül nincs a koronavírus elleni védettséget igazoló dokumentumuk, viszont az ilyen esetekben nagyon rugalmasak, például

visszaadják az előleget.

A magyar szállodákhoz rengeteg foglalás érkezett pünkösd környékére, Flesch pedig bízik abban, hogy nagyon erős lesz a nyári szezon.

A foglaláshoz nem kell védettségi igazolvány, így aki még nem kapott, de számít rá, az léphet előre is.

Elmondta, amelyik szálloda nem tartja be a szabályokat, akár 200 ezertől 3 millió forintig terjedő büntetést is kaphat és akár egy éves bezárással is sújthatják. 

Forrás: RTL Klub, HVG.hu

Címlapkép:  Propeller

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Néro
Káosz , káosz és káosz. Bocs Siker , Siker és Siker. Ahúúúgy Fitymáéknak mindenében.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
esperanza
@Nessy: Vlszeg azt konnyebb hamisitani...
Nessy
@esperanza: a jelenlegi kártya sem nem minden esetben igazol valós védelmet.
esperanza
@Nessy: Annyit er mint a teszt. Semmit.
creativehun
Januárban foglaltam a pünkösdi hétre...nem véletlenül..decemberbebn voltam igazoltan beteg..eddig négyszer reklamáltam..kétszer az ügyfélkapun keresztül..egyszer személyesen a kormány ablaknál egyszer mailben..Semmi. Beoltattam megam a nejemmel együtt...itt a lepecsetélt hivatalos orvosi aláírással ellátott igazolás..baszhatom..ha a jövő hétre nem jön meg az igazolvány mit sem érek az egésszel. Az persze egy szánalmas faszság,hogy kb. 2-3 héttel ezelőttig senki nem tudta,hogy ezek a plasztik fosok mire jogosítanak majd..ergo..eleve nem volt róla szó,hogy csak ezek birtokában mehet valaki ide-oda. Szánalmas gazemberség! Tróger banda!
creativehun
"Kivételt tehát nem tehetnek a szálláshelyek azokkal sem, akiknek önhibájukon kívül nincs a koronavírus elleni védettséget igazoló dokumentumuk, viszont az ilyen esetekben nagyon rugalmasak, például
visszaadják az előleget." Baromság... itt a hivatalos visszaigazoló mail januárról..amiben egyértelműen szerepel,hogy 24 órával előtte lemondott foglalás esetén visszajár a foglaló. Ergo..nem azért adják vissza mert mléltányosságból jó fejek..hanem azért mert ez van a szerződésben!
magyar1
Az üzletekben ez a létszámcsökkentés kész röhej, amikor eddig nem volt oltás, tombolt a vírus, mindenki szabadon százával mehetett vásárolni, most amikor lecseng, oltott majdnem fele ország, bevezetik ezt az ökörséget.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.