Az eddig eltelt 8 nap alatt a tervezett napi 150 ezer új oltás helyett annak alig több, mint ötödét, átlag 33 ezret adtak be.

Egyre kétségesebb, hogy tartható-e Orbán oltási terve: 7-10 nap alatt kellett volna beoltani 1 millió embert, de ennek még a harmadát sem sikerült

Fotó: pixabay.com

A kormány beoltottsági számokhoz kötötte a könnyítéseket: 3,5 milliónál nyithattak a teraszok, 4 milliótól a védettségi kártyával sok, rég el nem érhető szolgáltatás vehető ismét igénybe, és Orbán Viktor ígérete szerint május végére, 6-7 millió oltás körül leszünk kinn a vízből – írja a Telex.

Május 1-jén kezdődött az oltási terv újabb fázisa, mégpedig a nehezebb része, cél az 5, majd a 6 millió. Ehhez 2 héten át napi átlagban 150 ezer első dózist kell eloltani, ami nem tűnik egyszerű feladatnak, és eddig egyszer sem sikerült.

Május 1-jén Orbán Viktor úgy fogalmazott, hogy

„vakcina van, beoltani képesek vagyunk mindenkit, a siker csak azon múlik, hogy jelentkeznek-e az emberek”.

Ha ez valóban így van, az azt jelenti, hogy bizony jóval kevesebb az oltandó ember, mint amennyivel eredetileg számoltak.

A második szakaszból eddig eltelt 8 nap alatt a napi 150 ezer új oltás helyett annak alig több, mint ötödét, átlag 33 ezret adtak be.

A május 10-én közölt adatok szerint

vasárnap (tegnap) 17 134 első dózist adtak be, így egyre kétségesebbé válik, meglesz-e a 6 millió beoltott május közepére.

Mivel az április 30-án bejelentett 4 millió óta eltelt 10 nap alatt összesen még 300 ezer embert sem oltottak be (282 638), így a tervezettel szemben a beoltottak száma

nem ment fel 7-10 nap alatt 5 millióra, a tervnek ez a szakasza nem teljesült.

Forrás: telex.hu

Címlapkép: Propeller

16 hozzászólásarrow_drop_down_circle

balos
Az 1millió munkahely is összejött a külfődre "kihelyezett" munka erővel!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
creativehun
@Namely: Javíts ki ha tévedek...de ..véletlenül nem Orbán Viktor Magyarország minsizterelnöke??? Nem a Fidesz van cc. 10 éve 2/3-os többséggel kormányon? Nem a Fidesz vezette kormány kapott veszélyhelyzeti felhatalmazást?? Nos..a fentiek tükrében..vajon nem Orbán Viktor a felelős lassan 30 ezer covid halálozásért??? Miért kerülé egyáltalán Gyurcsány szóba? Szerintem komoly tudatzavarral küzdetek. Minden alkalommal hangsúlyozzátok,hogy csak a fidesz..és ,hogy a DK vagy az ellenzék sehol nincs. Akkor miért tényező a számotokra egy ellenzéki párt egy tagja..akik szerintetek ..amúgy sem tényezők?? Ha egyszer nem tényező...miért foglalkoztok vele folyamatosan hisz se pro se kontra a jelenléte semmit nem jelent nektek?? Mellesleg..jut eszembe...emllékeztess már ré kérlek...ki is vett háromszoros áron 16.000 lélegeztető gépet??? Kinek és hova ajándékoztunk elé a milliárdokba kerülő lélegeztető gépekből? Hol van a rengeteg maszk amit vettünk?? Miéer kommunikál a kormány hazugságot amikor folyamatosan azt sulykolja ,hogy az ellenzék oltás ellenes...holott tudjuk jól..ez egyértelműen hazugság! Az ellenzék az eddig EU engedélyeztetés nélküli kínai vakcinákat ellenezte...amit persze mindne normális EU tagállamnak kellett volna eddig..Netán szerinted az úgy oké..ha pénz kell akkor az EU jó..ha a szabályok..akkor leszarjuk az EU szabályait mert miránk nem vonatkoznak!
NKF
Na,baloskáim elmehettek a francba!Az oltások száma elég jó Európában!Ha nem szarakodott
volna annyit a bolsi gyülekezet,még jobb eredmény ...
zsupumi
@NKF: jobboska, ha nyugati vakcinát hoztak volna be, akkor lehet, hogy már 6 milliónál járnánk ! Én sem Pekingbe szeretnék nyaralni, hanem New-Yorkban.
Málna
@zsupumi: Az összes nyugati vakcinát behoztuk, emi eddig járt nekünk. De az még nem elég 6 millió embernek.
creativehun
@NKF: Ne legyél már ilyen populista. A baloldal senkit nem beszélt le az oltakozásról! ha látsz egy ezzel ellentétes hiteles -nem fidesz által megiratott cikket - akkor nyugodtan tedd ki ide. Pusztán azt tették szóva,hogy egyes - a magyar kormány által preferált vakcinák- az unióban nem kerültek még akkor engedélyeztetésre. Fránya dolog ám ez a valahova tartozás! mert kérlek az nem úgy működik..,hogy én uniós tagország vagyok...ezért id enekem a lóvét mert az jár...uniós engedélyeztetés...ki nem szarhja le ..majd mi megoldjuk okosba..ránk ez nem vonatkozik. Nem tudom érted-e ? Nos..egy csoporthoz tartozni...az néha előnyökkel jár...és bizony néha olyan békát is le kell nyelni ami nem ízlik!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.