A magyar baloldal az oltásellenességet választotta és ezzel a koronavírus oldalára állt – nyilatkozta a Külgazdasági és Külügyminisztérium tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkára hétfőn a közmédiának.

Menczer: a baloldal a koronavírus oldalára állt

Menczer Tamás hangsúlyozta: a magyar kormány egészségügyi kérdésként tekint a járványkezelésre és a vakcinabeszerzésre, amelynek célja, hogy a magyar emberek életét és egészségét megóvják. Ezzel szemben – mondta – az oltások kérdését a baloldal emelte be a politikai térbe, a baloldal tette és teszi most is kockára a magyar emberek életét és egészségét politikai érdektől vezérelve. Menczer Tamás ezt az elmúlt 30 év legemberetelenebb és legaljasabb politikai akciójának minősítette.

Azt mondta, azután, hogy az Egészségügyi Világszervezet (WHO) engedélyezte a Sinopharm-vakcinát, a baloldal "teljesen lelepleződött", ez csak Gyurcsány Ferenc őszödi beszédéhez hasonlítható. "Bizonyos értelemben még súlyosabb is, hiszen itt emberéletekről van szó" – tette hozzá. "Ehhez képest nem látjuk azt, hogy bárki azt mondaná közülük, hogy tévedtek, nem látjuk, hogy elhalnának a támadások, hanem újabb és újabb oltásellenes támadásokkal szembesülünk" – hangoztatta az államtitkár. Úgy fogalmazott: "aki oltásellenes, az úgy néz ki, hogy az is marad".

Menczer Tamás a többi között emlékeztetett arra, hogy a DK petíciót indított a kínai vakcina ellen, "a gyurcsányista polgármesterek" visszautasították a kerületeiknek szánt kínai és orosz oltóanyagot, Jakab Péter, a Jobbik elnöke emberkísérletről beszélt, a momentumos Cseh Katalin is a keleti vakcinák ellen beszélt.

Az államtitkár hangsúlyozta: ehhez képest a világ legtekintélyesebb egészségügyi szervezete, a WHO mondta ki, hogy a Sinopharm-vakcina hatásos és biztonságos, és ez igaz az idősekre is. Kitért arra is, hogy a kínai oltóanyagot elbíráló hattagú bizottságban svájci, kanadai és ausztrál tudósok is dolgoztak.

Menczer Tamás leszögezte, a magyar kormány helyesen járt el, amikor az orvosok iránymutatásai alapján nemcsak nyugatról, hanem keletről is vásárolt vakcinát. Így ennek köszönhetően a magyar lakosság átotottsági aránya mintegy 44 százalék az Európai Unió 26-27 százalékos arányával szemben – közölte.

Forrás: MTI

Fotó: Facebook/Menczer Tamás

22 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Qqberci
@verőce21: Benned már éhendögött az agyrágóbogár...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
tudode
Ami azt illeti!
.
Ez a Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős elég silányul műveli a felcsúti nemzetvezető sportját, mert olyan rossz ennek a közjogilag érvénytelenűl, őfélesége által bekebelezett országnak a sajtója, amir még nem volt példa!
.Megfegyelmezné Magyarországot a nemzetközi sajtó
.
Kapásból, a vétó fegyverről
.
------- Megfegyelmezné Magyarországot a nemzetközi sajtó
magyarnemzet.hu/kulfold/megfegyelmezne-magyarorszagot-a-nemzetkozi-sajto-8991851/
---------------------------
.
Csak nem az történt, hogy tizenegyévig meresztettek keletre, közben betonszarkofágokkal árasztva el az egész országot, miközben a centrum kórházak építése elúszott a virtuális narancsködbe!
.
----- Új centrumkórházak Budapesten
hirklikk.hu/kozelet/uj-centrumkorhazak-budapesten/322436
-----------------------
.
Miközben álmodik a nyomor, a zemberek hullnak mint a falevelek, amelyért 11 évi "utalkodás" után még mindig a baloldal lenne a hibás!!! Ne röhögtesse a társadalmat!!!
Néro
@Qqberci: Az lehetetlen. Az nem hülye nem megy oda ahol úgy sincs mit enni.
Aki Én
@sgl: A hazudozás magában nem feltétlen, de vezető politikusként milliók tudatos félrevezetése már az lehet.
sgl
@Aki Én: az más kategória.
Hazudozást nem lehet büntetni csak választással, kommunikációval.
sgl
@sgl: Na erre képtelen az ellenzék.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.