Flesch Tamás elnök szerint nem tehetnek kivételt senkivel, de a pórul járt vendégnek vissza kell adni a már befizetett előleget, ezt kívánja az üzleti etika.

Kiemelkedő belföldi nyári szezonra számít a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének elnöke, erről Flesch Tamás elnök számolt be a Blikknek.

Szállodaszövetség elnöke: "nem fogják sehol sem beengedni azt a vendéget, akinek nincs igazolványa"

Fotó: Illusztráció/pixabay.com CCO

Flesch szerint a pünkösdi hétvégére vonatkozóan már 

rengeteg belföldi foglalás érkezett be, ha mindenki eljön és rendelkezik védettségi igazolvánnyal, 80 százalékos kihasználtsággal működhetnek majd a szállodák és a magánszálláshelyek. A jobb helyek már elkeltek.

A szállodaszövetségi elnök elmondta, a visszajelzések alapján várhatóan mindenhol telt ház lesz, a vendégéjszakák száma meghaladhatja a tavalyi év számait.

Azon kérdésre, hogy a szolgáltatásokat igénybe veheti-e olyan vendég, akinek nincs "védettségi" igazolványa (mert nem érkezett meg időben, de amúgy az oltást már megkapta és tudja igazolni), a következő volt a válasz:

Sajnos nem fogják sehol sem beengedni azt a vendéget, akinek nincs igazolványa. Kivételt tehát senkivel sem tehetünk, viszont, ha ez az eset fennáll, szinte biztos, hiszen az üzleti etika is ezt kívánja, hogy a pórul járt vendég visszakapja az előleget.

A külföldi turisták kapcsán kissé borúsabb képet festett le a szövetségi elnök, szerinte ugyanis a környező országokból csak onnan várható turistaforgalom, amely országokkal van már, vagy lesz a közeljövőben egyezmény elfogadva. Ezekből az államokból zömével autóval érkezhetnek a vendégek. Flesch Tamás úgy látja, 

talán idén őszre vagy jövő tavaszra számíthatunk élénkebb látogatottságra.

Forrás: blikk.hu

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

verőce21
Az csak természetes, hogy nem engedik be a szállodákba a fertőzötteket, vagy fertőzésgyanús személyeket.
Ki kockáztatja a szállodája bezáratását egy olyan idényben, amikor a legnagyobbat lehet majd kaszálni a rengeteg pénzüktől szabadulni vágyó vendégektől.
Gauntlet
nem mindenki volt fertőzött!!
A nép nagy része el se kapta !
ómió
Na, efftársak! Szálloda, vagy "oltáspártiság"!?
Pálinkás Pál
ha az emberekben lenne kis gerinc,egy hét alatt el lehetne intézni ezt az igazolványosdit, azzal együtt, aki kitalálta..

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.