Hajnalban ért Magyarországra az Oroszországból érkezett 200 ezer adagnyi vakcina.

Az Index számolt be arról Szijjártó Péter külügyminiszter Facebook-bejegyzése nyomán, hogy a külügyér már korán reggel kint volt a ferihegyi reptéren, ahol az Oroszországból érkezett újabb adag vakcinát fogadta. 

Megjött az utolsó adag Szputnyik-vakcina

Fotó: Facebook/Szijjártó Péter

Szijjártó bejegyzéséből kiderül, a most érkezett 200 ezer adagnyi Szputnyik V vakcina az utolsó adag volt, ez a mennyiség az utolsó adag ismétlő oltás.

"Ma hajnalban újabb 200 ezer adagos Szputnyik V szállítmány érkezett Magyarországra. Ezzel az Oroszországgal kötött szerződések maradéktalanul teljesültek és biztosítottá vált az utolsó adag ismétlő oltás is a Szputnyik-vakcinából. Így indul tehát ez a keddi nap"

- foglalta össze a reggelét Szijjártó a bejegyzésben.

A külügyminiszter oldalára egy videó is felkerült, abban az olvasható a képsorok alatt, hogy ha Magyarország nem vásárolt volna Oroszországtól vakcinát, akkor egymillió emberrel kevesebb lenne most beoltva. Jelenleg Magyarországon a hivatalos tájékoztatás szerint 4 305 775 ember kapott már megkapta valamely vakcinából az első adagot, és 2 503 575 ember kapta már meg a második adagot.

A videóból az is kiderült, hogy a következő két hétben 1,7 millió adagnyi kínai, Sinopharm-vakcina érkezik az országba.

Forrás: index.hu, facebook.com/Szijjártó Péter

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Néro
Ezt a Papagáj Pitikét nem tájékoztatják arról , hogy a Pfizer mikor érkezik ? Ja annak nem kell díszsortűz meg felvonulás .meg fogadás jobbról tisztelegj. Én értem , hogy nem , hiszen jó árúnak nem kel cégér.
tudode
Sztoj!ű
.
A járványkezeléssel is fordítva ülnek a döglődő lovukon a lájkvadász szájhősök!
.
Mivel normálisan működő államban a mindenkori állam feladata bármiféle, akár egészségügyi katasztrófa elhárításához a feltételek megteremtése, és a szakszolgálat feladata jelen esetben a járvánnyal kapcsolatos feladatok ellátása, amelyet Vörös Imre alkotmányjogász is megersít
.
Régen rossz ha a politika nem csak az ország felett, a járvány felett is átveszi a parancsnokságot, akkor amikor a meglévő egészségügyi, és kataztrófavédelmi törvény alkalmazásával lehetett volna a világjárványal kapcsolatos feladatokat ellátni:
.
------ Magánbeszélgetés - Vörös Imre (Juszt László műsora 2021 05 06)
www.youtube.com/watch?v=oqguh-Pr0So
------------------------------------------------
.
A legalja az, amikor a politika biznisznek tekinti még a járványt is!
.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.