Az ukrán elnök hívta meg őt és Áder János köztársasági elnököt is a feleségeikkel együtt, de egyelőre nem tudni, hogy Orbánék elfogadják-e a meghívást.

A Népszava cikke szerint még nem válaszolt Ungár Péter LMP-s országgyűlési képviselő kérdésére a Külgazdasági és Külügyminisztérium, hogy részt vesz-e Orbán Viktor és Áder János az Ukrajna függetleneségének 30. évfordulójára szervezett ünnepségeken.

Egyelőre nem árulták el, hogy megy-e a Krím Platformra Orbán

Fotó: Facebook/Orbán Viktor/videórészlet

Orbánt és Áder János köztársasági elnököt a feleségeikkel együtt hívta meg Volodimir Olekszandrovics Zelenszkij ukrán elnök az augusztusi megemlékezésre, illetve a Krím Platform elnevezésű csúcstalálkozóra. Utóbbit az ukránok azért is szervezik, hogy a cikk szerint az oroszok felé demonstrálják, a nemzetközi közösség szilárdan kiáll Ukrajna területi integritása mellett és nem ismeri el a félsziget bekebelezését. 

A Népszava is megkereste az ügyben a kormányt és a Köztársasági Elnöki Hivatalt, de sehonnan sem kapott választ. 

Ungár Péternek Magyar Levente külügyminiszter-helyettes érdemben nem válaszolt a cikk szerint, csak annyit írt, hogy Magyarország mindig is kiállt Ukrajna területi integritása mellett, de elvárja, hogy az ukrán fél tartsa tiszteletben a kisebbségi jogokat.

Forrás: nepszava.hu

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.